Отговори
# 675
  • Далечният изток
Мда, темата принципно може да се заключва. Вече сме 14ти, веригите, а и останалите магазини, както и заведенията, и днес ще са пълни...
Само първо някой запознат с официални данни да пише какъв беше ефектът от протеста или поне да пейстне равносметката на Мая или не помня името на другия...

# 676
Официални данни от НАП днес след обяд се очакват.
Щяло да има общо балкански бойкот.

# 677
Аз сега се светнах защо бойкотът беше насрочен за 13-ти, а не за 14-ти - за да не се провали гуляя на празнуващите днес, да могат да си напазаруват на воля хората за Св. Валентин и Трифон Зарезан. В което няма нищо лошо за мен, просто отбелязвам. Ако т.нар. бойкот беше днес - познайте каква степен на мижавост щеше да има интересът... Wink

# 678
  • София
Много грозно, да се обижда, мърша...
Потърсих повече информация,  попаднах на историята на славейковото стихотворение
https://newme.bg/articles/zashto-nikoga-ne-trqbva-da-kazvate-dym … me-narod-a-mursha

# 679
Е, нали от началото коментираме избора на дата, така че да е удобен за магазините и да не им накърни празничния оборот.  От самото начало ми е чуденката, защо не избраха петък или събота за ден на бойкот, когато повечето хора си правят седмичния пазар. Най-вероятно организатори и бизнес са се разбрали кога да е, че да е най-безболезнено за тях.

# 680
https://www.dnevnik.bg/biznes/2025/02/14/4743121_pechalbata_na_t … do_4_obiaviha_ot/

Цитат
Печалбите на търговските вериги от един продукт са между 0.5 и 4%, каза днес изпълнителният директор на Сдружението за модерна търговия Николай Вълканов. Изказването му беше по повод твърденията на привържениците на въвеждане на някакви ограничения в тях, че те са над 100%.
"От анализа на КЗК се вижда, че цяла група продукти се продават на загуба", допълни Вълканов. Той подчерта, че проверка на комисията няма как да не открие картел, ако такъв има.

Същото, което тука предположихме.

Пак ще има обидени, но как да квалифицирам идеята, че ако 1 специфичен артикул еднократно е обявен с 50% отстъпка, примерно тостерче, то ВСИЧКИ стоки в тоя магазин ще да са със 100% ови надценки.

Не знам как и да коментирам, че вече 100 пъти се писа, надценките могат да са различни. Даже може на някоя стока и да са отрицателни.

Възможно най-меко го казвам, за да няма тънкообидени.

# 681
Ще бъдем единни, когато се организираме сами, а не с Маи и подобни компроментирани политици. Сега по-ясно ли е?

# 682
Ето го клипа, дето пита хората "Не сме народ, а мърша"
https://www.facebook.com/reel/661389242903550
Забелязва се изключително арогантен, нагъл и държащ сметка тон.
Разбира се, с обикновени хорица. Няма на някоя бабанка да се изрепчи това кюфте.

И като му поразгледах "творенията", намерих следното:

https://www.facebook.com/reel/633381629156039

Освен ужасния английски език "биг шопс" (това пък какво е) се оказва, че човекът си мрази веригите и мечтае за "България без вериги".
Нали уж беше срещу всички хранителни магазини?
Май всеки си протестира срещу нещо си негово си.
И иска и всички останали да го следват. Него.

# 683
  • Пловдив
Не мислех да продължа да пиша, но е хубаво да се знае, че самозабравянето е доооста лош съветник...
Разбирам, че някои са най- умни, най-достойни, най-учЕни и далеч надминават по познания и интелект "обикновените хорица", НО във форум е доста забавно, защото никога не знаеш какво стои зад "овчицата" отсреща 😉

# 684
Не мислех да продължа да пиша, но е хубаво да се знае, че самозабравянето е доооста лош съветник...
Разбирам, че някои са най- умни, най-достойни, най-учЕни и далеч надминават по познания и интелект "обикновените хорица", НО във форум е доста забавно, защото никога не знаеш какво стои зад "овчицата" отсреща 😉
Няма лошо да покажеш какво стои с размисли, логика, разсъждения, аргументи.

Аз съм много любезен и учтив, когато хората нямат претенции към мен.

Като се държат сякаш съм им длъжен и ми злобеят, мога поне да им кажа, че не са прави.
Или не разрешавате?

# 685
Толкова ли е трудно да се проумее, че бойкота беше израз на недоволство на хората от високите цени, конкретно на храните. Участието беше пожелателно. Тези, които са доволни от предлагането и цените ги устройват нека правят обратното - да пазаруват колкото си искат.
То не беше политизиране, постоянно повтаряне, че е безсмислен, че няма да постигне нищо, че свързан с ЕЗ, че хората, които участват са прости и за 10 ст. правят проблеми и т.н.  Обикновено толкова приказки се казват, когато човек не е сигурен в собствената си правота.

# 686
Толкова ли е трудно да се проумее, че бойкота беше израз на недоволство на хората от високите цени, конкретно на храните. Участието беше пожелателно.
Аз пък съм проумял, че бойкотът не е това.

Кой казва кой е проумял правилно?
Твърдиш, че само ти си проумяла правилно, а ние не проумяваме.

Според мен е точно обратното. Бойкотът е политически, срещу Еврото и срещу веригите.
Аз пък, от моя страна, да кажа, "толкова ли е трудно да се проумее".

Щом било пожелателно участието, защо са тогава тия разправии, късане на ризи и тръшкане?

# 687
Ъхъ, само едната страна политизира и обижда, ясна работата.

# 688
Скрит текст:
Толкова ли е трудно да се проумее, че бойкота беше израз на недоволство на хората от високите цени, конкретно на храните. Участието беше пожелателно.
Аз пък съм проумял, че бойкотът не е това.

Кой казва кой е проумял правилно?
Твърдиш, че само ти си проумяла правилно, а ние не проумяваме.

Според мен е точно обратното. Бойкотът е политически, срещу Еврото и срещу веригите.
Аз пък, от моя страна, да кажа, "толкова ли е трудно да се проумее".
Скрит текст:
Щом било пожелателно участието, защо са тогава тия разправии, късане на ризи и тръшкане?
Щом това е твоето разбиране, добре, не участваш и това е.

# 689
Е, нали от началото коментираме избора на дата, така че да е удобен за магазините и да не им накърни празничния оборот.  От самото начало ми е чуденката, защо не избраха петък или събота за ден на бойкот, когато повечето хора си правят седмичния пазар. Най-вероятно организатори и бизнес са се разбрали кога да е, че да е най-безболезнено за тях.
Да, пропуснала съм, не съм чела цялата тема, включих се по някое време.
А това да тикнеш камерата под носа на хората и да им набиваш канчетата, че влезли да си купят нещо е толкова грозно, че нямам думи... И гърците, които по протестите дармонили наред... Close

Общи условия

Активация на акаунт