Дискова херния - 24

• 14 043
  • 360
  •   1
Отговори
# 105
  • Козлодуй
Иди при личния лекар да ти назначи физиотерапия докато търсиш невролог да започнеш лечението Simple Smile При мен когато бях в острата фаза и не можех да пътувам до голям град за преглед личната лекарка ми помогна с физиотерапия поне като начало Simple Smile

# 106
  • Г.Оряховица
Здравейте, кой е най-добрия неврохирург в България в онластта на гъбначната неврохирургия(за дискови хернии), както и невролог в тази област?
Бях при Проф. Каракостов в Св. ИВАН РИЛСКИ София на преглед, и той е убеден че имам артрит, и проблемите ми не идвали от дисковите хернии. Като преди това аз самият подозирах това, че имам нещо системно и лежах в отдвлвнието по ревматология отново към Св  Иван Рилски София, и те ми казаха че проблемите ми идвали от кръста, бил много зле заради дисковите и да съм ходел да се оперирам. След това отодох при Каракостов и му разказах че съм бил в отдвлението по рематолгия, но той ми каза че имам артрит и да си намеря сериозен ревматолог. Препоръча ми Проф. Румен Стоилов, отново лежах в отделение по ревматология, но в Софиямед. От там заключиха отново, че проблемите ми били неврологични от дисковите хернии.
И така времето си минава... безработен... не мога да стоя прав прпдължително време, нито да седя.. и се лутам, но за това искам да ми препоръчатв неврохирург за друго мнение.. благодаря на отзовалите се
Ако се консултираш с неврохирург, ще ти каже,че трябва да се оперираш. Трябва ти ЯМР и разчитане от добър невролог или неврохирург.

# 107
Оо, аз бях на физиотерапия, почти година, нищо почти и от там дори физио доктора започна да се съмнява за автоиммуно заболяване. А нали за това ви пиша, да ми препоръчате неврохирурх и невролог!

# 108
Здравейте,
Преди 2 месеца бях диагностирана с лумбардна дискова херния. Имах болка и изтръпване ниско в корема. Изтръпването премина, но болката в края на уриниране и след изхождане понякога я има. Сега слезе и в крака до стъпалото. Лечението ми в началото беше кортикостероидна инжекция и 5 противовъзпалителни. След това физиотерапия и дi$кус. И сега след два месеца заради крака ми изписаха пак кортикостероидна инжекция и 5 противовъзпалителни. Бих я преди 2 дни и сега почти не усещам болка. Мога ли да се надявам да се оправя и болката да изчезне за известно време и кога е добре за започна с лечебна гимнастика, плуване, масажи, боуен, висене на лост? Моля за малко помощ!   Сблъсках се изневиделица с тази диагноза и страшно много се стресирах. Всички лекари в един спешен кабинет, където ми бият инжекциите, като им кажа, че имам дискова херния и ми съчувстват и казват, че е много гадна диагноза. Някак не мога да се примиря, че все ще живея за напред с болки и че нещата могат да прогресират и да стане още по-тежко положението. А не съм възрастен човек 😔

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 08:31 от Lunagirl

# 109
Здравейте, майка ми я диагностицираха с увреждане на Нервус Медианус средна степен и изтръпване на пръстите на ръцете, придружено с болка. Правихме ЕМГ и съмненията са за притискане на нерва или при карпалния тунел или в шийните прешлени (С6-Т1). Моля да ми препоръчате добър физиотерапевт с опит в областта на шийните прешлени и китките. Също бих искал да разбера с направление на какви процедури имаме право по ЗК и кои са платени?

# 110
При синдрома на карпалния тунел трябва да се овладее възпалението на сухожилията,които притискат нервите.Физиотерапията незнам дали е най- удачния вариант.При мен поне не се повлия.Единствено медикаменти ми помагат за това.

# 111
  • Г.Оряховица
При синдрома на карпалния тунел трябва да се овладее възпалението на сухожилията,които притискат нервите.Физиотерапията незнам дали е най- удачния вариант.При мен поне не се повлия.Единствено медикаменти ми помагат за това.
А също и операция. На половинката и правиха операция преди около 10 години е вече няма проблем.

# 112
Здравейте! Моят въпрос е физиотерапията помага ли за болки и парене в нерва на крак? Имам дискова херния, но болката е по нерва на целия ляв крак! Изпих много обезболяващи, ходя на Боуен терапия, но положението е едно и също! Чудя се на физиотерапия или при кинезитерапевт да отида! Пилатес дали ще ми се отрази добре или е рано още?

# 113
На мен за парещите болки ми помогна Габаневрал,, след дълга терапия с нспв. Мисля че вече не се предлага, но го има като Габагама.
Но, описаните страничните ефекти са доста и кофти. Аз го пих защото бях отчаяна, нямах някакви оплаквания от него. Но трябва с лекар да се коментира, и евентуално той да прецени.

# 114
Здравейте,
Някой със скорошни впечатления от високоинтензивен лазер и високоинтензивен магнит при дискови протрузии и радикулопатия?

# 115
Здравейте,
Някой със скорошни впечатления от високоинтензивен лазер и високоинтензивен магнит при дискови протрузии и радикулопатия?
Преди месец бях в санаториум за седмица. Нямах назначен лазер, но магнит на цяло тяло имах, както и други процедури. Предполагам за такъв магнит става въпрос. От септември съм с постоянни изтръпвания и болки. Резултата е намаляване на изтръпванията. Болките само за седмица ги нямаше, но и след физиотерапията беше същото. Вече 10 месеца съм така. Имат само краткотраен ефект при мен.

Правя каланетика 2-3 пъти седмично вкъщи по 20-30 минути и това е към момента. Това ми помага най-много и мисля да наблегна на нея.

# 116
Здравейте,
Магнитът много хубаво ми отпускаше мускулите, които бяха болезнено затегнати, затова пък ми правеше нерва по-чувствителен. От лазера имам променливи резултати - понякога намаляване на болките, понякога изострена чувствителност. Опитайте, дори да е неблагоприятен резултатът, ефектът ще трае десетина дни. Ако пък е благоприятен, какво по-хубаво. Възможен сценарий е и преходно изостряне на болките по време на процедурите, а накрая - облекчение. Каквито физиотерапии са ми правили, най-добрият ефект идваше няколко дена след края на терапията.

# 117
https://www.youtube.com/watch?v=QyyOKPEl2L4

Много хубаво клипче с упражнения за който работи в офис.

# 118
Здравейте,

И аз съм в клуба с ДХ от горе-долу 1,5г. Чета ви тук и си правя изводи. Първо на всеки ситуацията е строго индивидуална и няма универсална истина. Човек за себе си трябва да открие баланса между физическа активност, лекарства, физио терапии и ако се налага операция.
В момента съм в леко депресирано настроение, защото пиша след една силна кризичка, такава имах преди 1,5г, която беше и причината за изследване с ЯМР и диагноза.
В момента съм с обезболяващи и ще започна физиотерапия.
Въпросът ми е. Има ли тук хора или някой да познава или да е чул за хора, които са открили лечението което им помага да се поддържат във форма и да водят качествен начин на живот.
Има ли хора при които "хернията да не се е обаждала скоро". Като гледам в темата май не са много. Или такива има, но са в добра форма и не са активни тук.

Не знам. Становището, че това не се лекува и така ще съм си докрая не ме окуражава. Макар да знам, че психиката е супер важна за лечение на всякакви болежки ( здрав дух, здраво тяло), ми е трудно да заформя правилната ментална настройка.

# 119
Kalina N. моят съвет е да си направите консултация с неврохирург. Ако трябва с няколко. Ако мнението на всички е, че сте за операция - направете я. Колкото повече отлагате оперативната намеса, толкова повече необратими поражения търпи тялото ни. Хирургията напредва все повече и възстановяването е все по - бързо.  Иначе трябва си физическа активност,  и то като начин на живот - ежедневно.

Общи условия

Активация на акаунт