Дискова херния - 24

• 14 029
  • 360
  •   2
Отговори
# 75
Аз я ползвам.
Бях скептична, но от тубата и фейса направих някои видеа и имаше ефект, после едно 30 минутно видео от което още по-добре.
После си купих програмата 70 тренировки, тя ми е до живот.
После пък ми предложиха една друга едногодишна обучителна с голямо намаление.
Просто ми се обадиха един ден и вместо за 300 лв за 90 всички програми. И викам си що пък не. Да задълбаем в нещата.
Там се задълбава повечко за даден проблем.
Като цяло се стабилизирах, но продължавам да ги правя.
Вчера примерно имах 40 минутна тренировка и после 5 минути актив ситинг си направих на основните места.

Иначе да се похваля. Оправих голямата драма с кростренажора.
Нали все мрънках как след каране получавам големи проблеми, даже два пъти трябваше с патерица да ходя цял ден. И това след 10 -15 минутно леко каране на първа степен и всеки път.
А аз карам това магаре от 10 години и по 50 минути съм могла и драма не съм имала.
И се чудех защо сега уж на новото магаре се получава.
Понякога решението може да бъде там където не очакваш. Аз търсех проблема в себе си, мислех, че нещо съвсем съм се повредила.
И ме осени какво би могло да е. Стъпалата. Просто ги преместих с 4 см.
Преродих се. Вече карам не само повече минути, ама и вдигам натоварването.
Драма нямам, даже се чувствам още по-добре с мускули после, кръст, всичко.

# 76
  • Благоевград
Здравейте!
Имам дискова херния от 2022 година L5 S1. През годините имах проблеми, но не съм имала кризи. Бях решила в началото на тази година отново да направя скенер, за да видя как е положението, защото при определени обстоятелства ме боли кръста, особено при промяна на времето. Не успях да направя скенер, защото забременях. В началото съм, но от днес следобяд имам зверски болки в кръста. Направо ме прерязва. От месец съм вкъщи, налага се да лежа и нямам мното движение. Преди носех колан и ми помагаше, сега очевидно няма как, трябва да е за бременни, но трябва да се консултирам с лекар. Пия Витафолат, това са металирани форми на Б комплекс и те ме облекчават, но сега хем съм на двойна доза, хем нямам облекчение на болката. Ще съм благодарна за препоръка за лекар, който работи с бременни. Много ме боли и не издържам, а не мога да пия нищо в момента освен парацетамол.

# 77
Здравейте и от мен!
Преди около месец след настинка и вдигане на тежко възпалих седалищен нерв. Получих блокаж на крака и по спешност ми сложиха Флостерон + Кетонал ампули. После 5 дни Кетонал инжекции. Една невроложка ми изписа Афламил + Мидокалм. Леко облекчение! Отидох при друга - три страници рецепта, която започваше с три инжекции Дексаметазон. Сложих ги. По случайност ме прегледа трета невроложка, която отрече всичко в рецептата и ми изписа Габагама 400, Дорета х1 и Нивалин 2х1. Пих ги два дни, но се чувствах много зле и ги спрях. Купих си Диклофенак Дуо. Между временно направих ЯМР и се оказа дискова херния на Л4 /Л5. Преди две години беше все още протрузия. В събота и неделя правих упражнения от ЮТ и ми е по - добре. Но някои движения са ми блокирани, а особено като стана от стола целият нерв пари и имам игли по крака. Въпросът ми е рано ли е за масажи и за рехабилитатор? Лекарите казаха - да мине възпалението. Да, но кога? Преди Нова година ходех на пилатес и се чувствах много добре. Според вас добра идея ли е за спорт с тази херния? Дълго стана, но...и проблема е голям Simple Smile

# 78
Лично аз не мога да ти кажа дали е добре да правиш пилатес или нещо друго.
Но не спирай да спортуваш. Йога, каланетика, пилатес, силови. Каквото можеш, колкото можеш. Ако трябва ходи на едно място.
Аз дори като имам драма, пак си правя упражнения, но бавно и внимателно.
Случвало се е при обикновен клек да ме боли кръста, ама правя. Но внимателно.
Друго.
Рехабилитационни, кинезетерапевтични, абе всякакви такива лечебни са ми част от ежедневието.
От много години съм с драми и тази гимнастика ми е спасението.
Получих и с врата проблеми преди година и нещо. Не прощава работата на компютър и неправилна стойка и въпреки спортните си занимания, пак проблем. Та и за това си включих упражнения.
Сега и си правя и упражнения за рамене и шията ежедневно. Сутрин и вечер. Вечер повече. Гледам си филм и се връткам.
Няма как да си мислете - абе ще правя тук 10 дни тия упражнения дето доктора ми даде и после като ми мине няма да правя.
С 3-4 упражнения от рехабилитацията си завършвам силовата тренировка или кардиото. Или пък и кардио и силова като правя пак завършвам с лечебна гимнастика.
Тези упражнения са ми част вече от тренировката.

За хапчета няма да коментирам. Да, разбираемо, че се налага да се пият, но аз максимално предпочитам да живея така, че да не стигам до тях.
Затова и актив ситинг се зарибих. Че и това правя.
Даже понякога поне 3 пъти като тренирам накрая правя 3 минутен актив ситинг на основни точки.
Съветвам те да го разучиш, има и безплатни видеа. 5,10,20 минутен актив ситинг.
Адмирирам, че си търсиш упражнения, браво, виж тук и на първия пост има ли нещо.
Аз имам един тон запазени упражнения. Експериментирам.
Но има някой може и да са опасни.

Ето ти и това https://www.youtube.com/watch?v=c1aX-9OHEvs

# 79
Скрит текст:
Лично аз не мога да ти кажа дали е добре да правиш пилатес или нещо друго.
Но не спирай да спортуваш. Йога, каланетика, пилатес, силови. Каквото можеш, колкото можеш. Ако трябва ходи на едно място.
Аз дори като имам драма, пак си правя упражнения, но бавно и внимателно.
Случвало се е при обикновен клек да ме боли кръста, ама правя. Но внимателно.
Друго.
Рехабилитационни, кинезетерапевтични, абе всякакви такива лечебни са ми част от ежедневието.
От много години съм с драми и тази гимнастика ми е спасението.
Получих и с врата проблеми преди година и нещо. Не прощава работата на компютър и неправилна стойка и въпреки спортните си занимания, пак проблем. Та и за това си включих упражнения.
Сега и си правя и упражнения за рамене и шията ежедневно. Сутрин и вечер. Вечер повече. Гледам си филм и се връткам.
Няма как да си мислете - абе ще правя тук 10 дни тия упражнения дето доктора ми даде и после като ми мине няма да правя.
С 3-4 упражнения от рехабилитацията си завършвам силовата тренировка или кардиото. Или пък и кардио и силова като правя пак завършвам с лечебна гимнастика.
Тези упражнения са ми част вече от тренировката.

За хапчета няма да коментирам. Да, разбираемо, че се налага да се пият, но аз максимално предпочитам да живея така, че да не стигам до тях.
Затова и актив ситинг се зарибих. Че и това правя.
Даже понякога поне 3 пъти като тренирам накрая правя 3 минутен актив ситинг на основни точки.
Съветвам те да го разучиш, има и безплатни видеа. 5,10,20 минутен актив ситинг.
Адмирирам, че си търсиш упражнения, браво, виж тук и на първия пост има ли нещо.
Аз имам един тон запазени упражнения. Експериментирам.
Но има някой може и да са опасни.

Ето ти и това https://www.youtube.com/watch?v=c1aX-9OHEvs
Да, точно същите упражнения правя в момента и много ми помагат. Обърна ли се по корем обаче, движенията са блокирани. Исках да ме посъветвате дали мога да търся масажист, кинезитерапевт, рехабилитатор, който малко да ми помогне. Лекарите казват да чакам. Но не мисля, че това е добре.
Успех и на теб Simple Smile

# 80
Ами аз съм за да  намериш човек, който да ти направи за твоето състояние упражнения.
Като бях зле едно 40 минути ми бяха упражненията, правех всички. Сега правя само ключови упражнения.
Но ги правя, не мога без тях.
За масажист не знам какво ще ти помогне. Търси кинезитерапевт и рехабилитатор.
Аз много разликата м/у двамата не я знам.
Търси начини да се поддържаш и сама да си помагаш в такива моменти.
Това е спасението.
Аз така направих, защото ми писна да ходя по лекари, процедури и т.н.
Това ми е цял живот.

# 81
  • София
От седмица при умора (след обяд) - в тази зона усещам странна болка: мравучкане, леко парене... но няма забавяне в моториката. Засилва се прои стоене прав.
Последно време товаря левия (проблемния) крак повече - не съм вдигал тежко. Нещо от старата ДХ (е лумбалната зона да е)? Досега там не ме е "удряло", неврологично ако е -  ЕМГ?

# 82
Здравейте, интересува ме препоръка на неврохирург за Ендоскопска операция на секвастирала дискова херния ?

# 83
Здравейте, интересува ме препоръка на неврохирург за Ендоскопска операция на секвастирала дискова херния ?
В каква позиция ти е хернията? Ендоскопските са само за фораминални и екстрафораминални хернии подходящи. За медианни и парамедианни не са "златния" стандарт.
Иначе в БГ само д-р Фердинандов май ги е пробвал.

# 84
В каква позиция ти е хернията? Ендоскопските са само за фораминални и екстрафораминални хернии подходящи. За медианни и парамедианни не са "златния" стандарт.
ох, много ми се иска да е такава, но не съм се консултирала , а е мединна Disappointed Relieved
ХОРА, препроръчайте ми доктор, болница , без никакво значение къде, само да е добър и да оперира в добра база ?????

# 85
ох, много ми се иска да е такава, но не съм се консултирала , а е мединна Disappointed Relieved
ХОРА, препроръчайте ми доктор, болница , без никакво значение къде, само да е добър и да оперира в добра база ?????
Болница Св. Иван Рилски, за мен там са най-добрите специалисти. Моята операция не е ендоскопска, но е правена там. Изключително съм доволна от лекаря ми доц. Хаджиянев. Успех!

# 86
Щом е медианна, отиваш в Иван Рилски и си правиш на място консултация. Там всички са специалисти, но Фердинандов, Минкин и Хаджиянев са прочути имена.
Златният стандарт за медианните е микроскопската дискектомия (задължително прочети в нета и изгледай в ЮТ клипове какво представлява, за да разбереш защо е "златния стандарт" при медианните). В Рилски дискектомията би трябвало да е лесна за всеки хирург операция. Имат необходимата апаратура. Нямаш много време за губене, щом е секвестрирала.

# 87
Момичета, за тибетците нали писахте, че едното упражнение е противопоказно за дх.
Ами опитвах, експериментирах няколко пъти, спирах и почвам.
Май си има нещо вярно и ще трябва да го махна. Получават се проблеми. Поне него, ще вмъкна друго, ще ги трансформират петте тибетци Joy

# 88
  • София
Отдавна не съм писала.
Включвам се и аз с положително мнение за Иван Рилски . Мен ме оперира Минкин. То са минали само три месеца,де, надявам се да съм добре и занапред.
Аз също продължавам с всекидневни упражнения, но не гледам тези в нета,а правя тези, които ме учи рехабилитатора. След десет дневния курс при него изчаках да мине близо месец и пак отидох. Показа ми още няколко нови, едни с ластици също, включих и тях,взех ластик от Декатлон и така. Аз, човекът , който толкова мразеше гимнастиката,сега не мога без да си направя упражненията всеки ден.
Психически на моменти не се справям хич. Най- малкото усещане по тялото ме събаря,започвам да си представям как пак се връща хернията, изпадам в паники жестоки и така. Но аз съм си с хипохондрия не от сега, просто сега се влоши.
А усещания не е като да нямам. Лошото е, че никой в болницата не не предупреди, че ще имам и аз очаквах едва ли не след като ме оперираха и буквално проходих отново, вече нищо да не ме боли.
Не че ме боли, пу ПУ, но кракът не е това, което беше. Имам разни придърпвания, пристигания, като е влажно имам усещането, че се увеличават . Не знам,знам само че толкова психически се увредих от жестоката болка преди операцията, че ....
На всичко отгоре  ми казаха да не седя един месец след операцията. И аз изпълнявах тотално стриктно. Дори се хранех права. Само на тоалетната седях.😁
Е, мина месец и почнах лека полека. И като ме заболя опашката. Аз там и преди съм имала проблем. Като карам колело, като седя на твърдо дълго. След един концерт ме боля два месеца. Ама тогава нямах херния или поне не знаех.
Та,взе да ме боли яко като седя. Рехабилитаторът ми препоръча дади взема специална възглавничка с отвор. С нея е по  добре, но гледам да седя леко приведена напред, иначе пак боли.
Но той ме успокоява, че това не е свързано с хернията, че просто от дългото неползване на тая част на тялото сега там се е натоварило и затова.
Чета, че ако е бил много силно възпален нервът,а моя беше , се очаква да имам усещания по крака дълго време.
Липсва ми да говоря с хора със същия проблем, да ми обясняват , да ме успокояват. В такива филми се вкарвам...
Иначе ходя доста всеки ден, старая се и ми е приятно да ходя,винаги е било.

Отплеснах се и стана дълго. 😍

# 89
Валенцето, дай си време (като казвам време, не три месеца, ами три години). Ще изчезнат и тези усещания, които имаш.

Общи условия

Активация на акаунт