Дискова херния - 24

• 16 205
  • 398
  •   2
Отговори
# 390
  • Пловдив/София
Аз имам доказана дискова и не се вижда така. Според мен не сте се заглеждали досега просто.
Невролог и ЯМР, няма какво да се случи за 2 седмици.
Пийте Милгама (витамин Б) и магнезий, почивка с леки разходки, без много седене.

# 391
Да доложа, всичко мина при мен вчера. Днес ме изправиха и съм възхитена колко малко ме боли... Предния път повече ме боля и бях по безпомощна, а днес си щъкам без проблем.

Изчистили са хернията и са ми сложили гел. Всички в отделението са много милички, но страшно заети. Утре ще ме изпишат и си отивам у дома 🥰

# 392
  • София
Браво,Алечка, все по - добре да си!
И се пази.

# 393
  • Sofia
Алечка, като нова за празниците, браво! Revolving Hearts Наистина, пази се много Hands Point Up

# 394
Да, планирам да си лежа, да ям, да изгледам всички филми за Хари Потър и да си гушкам котките.

Във ВМА има нов неврохирург- доктор Везирска. Силно препоръчвам, изключително мила и добра, беше ми в екипа. Познах си и анестезиоложката от предния път и беше голяма забава в операционната. Част от сестрите и санитарките също са от преди.

# 395
От около 20 дни имам болки в кръста. Случи се след като се наложи цял ден да стоя седнала на пейка без облегалка, а ден по-късно права за пет часа. Посетих личната лекарка - изписа ми фламексин, келтикан форте и за мазане Диклак макс гел, който редувам с мелиора. Болките намаляват, но не изчезват напълно и когато съм по-активна през деня се възобновяват. След сън и почивка съм по -добре. Вчера усетих твърдина на гръбнака и снимката, която ми направи мъжа ми ме притесни. Ясно е, че ще се ходи на невролог, но ще е след празниците. Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно? Там , където е най- издадено ме боли най-силно. Много се притесних .. Никога преди не съм имала такива релефи и издутини

Имам същите симптоми и напипвам подутинка , като по-изпъкнал прешлен на кръста.  Невроложка изписа Етодин форт за 10 дена, съвсем малко помагаше докато го взимах, а после пак се върна болката.  Намерихте ли решение на задачата? Simple Smile

# 396
Контрактура явно се е получила. Ако не искате хапчетата от личната, поне се мажете докато идете на невролог.

# 397
Благодаря! Попрочетох книгите на Сара Ки и Пийт Егоскю, според тях и рентгена, който показа снишени прешлени се предполага, че има оток около прешлените. Два дена взимам Фламексин и никаква реакция, боли си. Диклофенак Дуо също не помага. От вчера започнах упражненията, дадени в книжките, намазах се с Counterpain  и полежах върху иглоапликатор - малко позатихна болката.  Ще видя как ще подейства.

# 398
Благодаря! Попрочетох книгите на Сара Ки и Пийт Егоскю, според тях и рентгена, който показа снишени прешлени се предполага, че има оток около прешлените. Два дена взимам Фламексин и никаква реакция, боли си. Диклофенак Дуо също не помага. От вчера започнах упражненията, дадени в книжките, намазах се с Counterpain  и полежах върху иглоапликатор - малко позатихна болката.  Ще видя как ще подейства.
Не се фокусирайте прекалено много върху структурата като проблем, а повече върху функцията и какво можете да правите! Какво искам да кажа? Дори и да има някакви промени и увреди - вие нямате влияние върху тях и всички хора искат да разберат защо го боли, но в повечето случаи не е толкова просто, колкото си мислят. Болката в нашето тяло е мултифакторен феномен и може да бъде причинена от някаква травма, увреда - да, но може да е породена от други фактори също. Тааа… опитайте се да се фокусирате повече върху позитивните неща - какво може да правите и го правете повече и постепенно увеличавайте движението! Това е единствения съвет, който мога да дам без по-подробна информация и тестове! Simple Smile Може да пишете как върви с движението и какво може да правите и какво ви е затруднено!

Общи условия

Активация на акаунт