Дискова херния - 24

• 16 207
  • 398
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, имам доказана поясна дискова херния преди години. Вчера започна силна криза. Днес личната изписа Аркоксия 60мг (2х1)и Бруфен ретард(1х1). Преди година подобна схема ( Аркоксия 90мг х1 и Бруфен ретард х 1) схема ми помогна, за това и тях ѝ споменах. Сега обаче чета, че не е редно да се комбинират различни НСПВС, не трябва такова количество и някак се обърках. Аз ли съм я заблудила, мен ли са ме заблудили..? при някой имало ли е такива комбинации?

# 376
Аз лично тези лекарства не съм ги взимала, но моят съвет е да отидете на невролог, не да разчитате на личната.
Молята лична лекарка стига до там да ми удари един Дипрофос, ако тежко съм го окъсала и не мога да дочакам невролога.

Аз в понеделник влизам за операция.

# 377
Аз съм ги пила и двете, но по отделно, и също не съм чувала за комбиниране на 2 нспв-та.
Отидете при невролог, да прецени какво е подходящото лечение за вас. На мен също ми биеха Дипрофрос + нспв.
Алечка, дано всичко да мине добре!

# 378
Комбинацията ми е изписана преди години от Невролог. И сега преди празниците да не търся къде и при кого, просто отидох при личната за някакво спасение, пък било то и временно. Май няма да рискувам да ги смесвам.

# 379
  • София
Алечка, успех и всичко да мине безпроблемно!
Кой ще те оперира?
Аз малко след нова година "празнувам" една година от операцията, която буквално ми спаси живота.

За лекарствата нямам мнение, не съм ползвала.

# 380
Комбинацията ми е изписана преди години от Невролог. И сега преди празниците да не търся къде и при кого, просто отидох при личната за някакво спасение, пък било то и временно. Май няма да рискувам да ги смесвам.
Аркоксията е кокс-2 инхибитор, докато ибупрофенът е едновременно кокс-1 и кокс-2 инхибитор. Т.е., не би трябвало да се смесват.
Но можеш да ги редуваш - първо Бруфен, а като почне да ти дразни стомаха да минеш на Аркоксия.
Иначе аз съм пила Бруфен Ретард. Никакъв ефект от него не видях. На всеки различно му действат противовъзпалителните.
Скрит текст:
Etoricoxib is a selective COX-2 inhibitor, offering better stomach safety and longer duration, ideal for chronic pain like osteoarthritis, while Ibuprofen, a non-selective NSAID, is great for acute injuries but carries higher GI risk, though it's generally cheaper and effective for short-term use
Arcoxia's Mechanism: Blocks only the COX-2 enzyme, reducing inflammation with less impact on stomach lining.
Ibuprophen's Mechanism: Blocks both COX-1 (stomach protection) and COX-2 (inflammation) enzymes.

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 19:04 от amy_nka

# 381
Алечка, успех и всичко да мине безпроблемно!
Кой ще те оперира?

Доктор Пранджев във ВМА. И първата операция беше там и той я прави. Между другото оперирания диск на новия ЯМР е перфектен,  много се зарадвах, че поне там не съм овапцала нещата. 

Не можах да изчакам за след Нова година,  както се бяхме разбрали. Той искаше още тази седмица, защото хернията е голяма и нервът много страда, обаче аз днес съм кръстница и не исках да пропусна.  Като поразмислих се уплаших сериозно,  обаче, и се спазарихме утре да ме приемат и ако всичко е наред на Бъдни вечер да ме изпишат.

# 382
  • София
За този лекар много хубави неща съм чела.
Добре е, че сте изтеглили датата за операция.Всеки ден е от значение при увреден нерв, от опит
Всичко ще е наред!

# 383
  • Sofia
Алечка, стискам палци бързо и леко да мине всичко Hands Pray Сподели след това как се чувстваш.
На 10 декември стана 1 година от моята операция - не съм в 100%ова форма, поддържам с гимнастика. Опасявам се, че имам проблеми и във врата, но ЯМР ще е по-нататък.

# 384
По добре, че не си отложила. На тези светли празници, всичко трябва да е наред.

# 385
Благодаря ви!

След малко заминаваме и този път ме е страх. От какво не знам точно, май от упойката... Силно се надявам всичко да е наред и на Бъдни вечер да съм си у дома.

# 386
  • Sofia
Всичко ще е наред Revolving Hearts Седем пъти съм оперирана с пълна упойка. Курназлия съм по природа, но когато легна на масата, се прокрадва една мисъл в главата ми, която бързо пропъждам. Нормално е.
Чакаме те да се индикираш по празниците без болки и в чудно настроение. Hands Pray

# 387
  • София
Всичко ще е наред!
Успех!

# 388
За кураж да ти кажа, че има хора с ковид и грип по празниците и хич не им е до празници, но решението операцията да мине преди празниците е най-мъдрото и логично, което трябваше да се вземе, така че друг избор нямаш, писано е.

# 389
От около 20 дни имам болки в кръста. Случи се след като се наложи цял ден да стоя седнала на пейка без облегалка, а ден по-късно права за пет часа. Посетих личната лекарка - изписа ми фламексин, келтикан форте и за мазане Диклак макс гел, който редувам с мелиора. Болките намаляват, но не изчезват напълно и когато съм по-активна през деня се възобновяват. След сън и почивка съм по -добре. Вчера усетих твърдина на гръбнака и снимката, която ми направи мъжа ми ме притесни. Ясно е, че ще се ходи на невролог, но ще е след празниците. Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно? Там , където е най- издадено ме боли най-силно. Много се притесних .. Никога преди не съм имала такива релефи и издутини

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 20:11 от agne

Общи условия

Активация на акаунт