Дискова херния - 24

• 26 190
  • 580
  •   1
Отговори
# 570
Да дам обратна връзка след прегледа с проф. Габровски. Потвърди мнението на моя неврохирург- операцията е неизбежна, а рецидива при мен - малшанс.  Нито е по вина на лекарите ми, нито аз нещо съм сгрешила при възстановяването. Слаби дискове,  слаба съединителна тъкан. Увери ме, че следващ рецидив е малко вероятен. Харесах го и бих избрала него, ако имах някакви съмнение или колебания относно моя екип и болница.  Единствено прегледът ми се отложи за следващия ден, защото го извикаха по спешност,  но това е разбираемо.

Сега ми остава да реша кога да планирам операцията,  вероятно през октомври.

# 571
Какво значи слаба съединителна тъкан? Това е нещо генетично обосновано или е начин на хранене, начин на живот?
 Слаби дискове - това свързано ли е с остеопороза? Правили ли сте изследване за остеопороза?

Говорихте ли с проф. Габровски за това?

# 572
Генетично е. Баща ми е с операция,  на мама вероятно и предстои, дядо ми е с хернии. Не е от начин на живот и хранене. Остеопороза нямам.

# 573
Оф, и аз съм слаба съединителна тъкан, и дъщерята. Наистина само проблеми влачи това нещо.

# 574
Да дам обратна връзка след прегледа с проф. Габровски. Потвърди мнението на моя неврохирург- операцията е неизбежна, а рецидива при мен - малшанс.  Нито е по вина на лекарите ми, нито аз нещо съм сгрешила при възстановяването. Слаби дискове,  слаба съединителна тъкан. Увери ме, че следващ рецидив е малко вероятен. Харесах го и бих избрала него, ако имах някакви съмнение или колебания относно моя екип и болница.  Единствено прегледът ми се отложи за следващия ден, защото го извикаха по спешност,  но това е разбираемо.

Сега ми остава да реша кога да планирам операцията,  вероятно през октомври.
Какво ще ти оперират този път?

# 575
Ами аз съм с рецидив на L5S1, като пак засяга коренчето в дясно и съответно десния крак си ме боли и е изстръпнал, изобщо не успя да се възстанови от блокажа през декември миналата година. И двамата НХ са на мнение,  че след като не се повлиява от лечението вече толкова време няма да мине от самосебе си. Аз съм съгласна, писна ми да ме боли.

# 576
Здравейте ,
Прочетох част от групите и искам да разкажа моя проблем и да чуя Вашите мнения, тъй като за съжаление имате доста опит.
Преди 2 месеца усетих болка в седалището , която с времето тръгна надолу по крака и доста силно боли, започнах трудно да ставан, сядам , лягам и вървя. Ограничиха ми се доста движенията и ходя само на много къси разстояния. Първо бях при личната -изписа лекарства , но не се повлиях , ходих на 1 невролог също без резултат . Реших да направя ЯМР на частно и излезе и ДХ на Л4-Л5-S1. Отидох на невролог изписа 1 инжекция Флустерон , 7 Кетофлекс , Милгамма, Траамдол комбо ,Габагамма 300. Започнах да мога да спя и да седя, но подобрението като цяло е минимално . Вчера ходих на Неврохирург за второ мнение и той каза за операция си, щом 2 месеца не е минало и малко ме стресна . Наистина болката е силна и ме ограничава , но не очаквах , че след 2 м с диагнозата отивам на операция .
Пропуснах да кажа, че през това време си правих 5 процедури дълбока Осцилация от които имах облекчение . Мисля да започна физиотерапия по лека , макар че всички казват , че за да започна почти не трябва да ме боли, но преди да легна под ножа ми се иска да опитам още варианти .
Извинявам се за дългото писание.
Изкажете моля вашите мнения и оперираните от къде сте най-доволни  и страшно ли е много ?
Благодаря !🙏

# 577
  • Варна - Черна гора
Здравей, Steliqna89,
преди 9 години и аз бях с болки от протрузия, която вече е ДХ.

Тази техника ми я сподели моя бивша колежка, лекар, с която съм работила в ХЕИ.
Казва се „пайда ладжин“.
https://www.youtube.com/watch?v=btEsQPu4JHU
https://www.youtube.com/watch?v=TqaKrGxN3E8

Има и други клипчета на БГ.
Ако живееш в къща и имаш колона на терасата е най-удобно.
Така можеш и сам да си освобождаваш „захапания“ нерв.
Прилагам ти снимка. Първо единия крак е вдигнат като дупето е на ръба на масата, а на другия крак имаш тежест от 1 кг. (аз ползвам една обувка 900 г.) и крака виси, след това другия крак. По 10 мин. на крак – два пъти дневно.
Това е вид екстензия.
Ако болките ти не са непоносимо силни се пробвай да вървиш поне по 4 км. на ден.
На мен неврохирург ми беше казал, че съм за операция, но и до момента не съм оперирана. Вървях много, вървях сравнително бавно. Правих физиотерапия с Карипазим. Не зная кое помогна, но засега съм добре. Без постоянна болка. Пазя се и правя балнеолечение три пъти годишно, през четири месеца.

# 578
Благодаря Ви.
А колко време сте били с ограничени движения? Аз имам дете на 4 години и буквално ми е трудно да се грижа за него от 2 месеца, трудно ми е да се къпя, да оправям елементарни неща в дома ми.

# 579
  • Варна - Черна гора
Доколкото си спомням около 4-5 месеца продължи възстановяването ми.
Много се пазех.

# 580
Здравей,  Steliqna89!

Аз да дам мнение като оперирана. Миналата година за по-малко от 2 месеца от криза стигнах до операция,  така че не е необичайно. Наистина когато болката не се повлиява особено от нищо няма много варианти. При мен имаше и откъснато парче, което ми блокира десния крак. Преди операцията бях на курс 10 дни стероиди,  милгама, габа гама и физиотерапия. Болката от непоносима мина в търпима. За мен лично възстановяването след операцията е песен в сравнение с ада преди това. Има болка и пак трябва много пазене, но нищо общо с болките преди това. Оперирах се на 22.12. във ВМА, на 24ти ме изписаха. Месец носих колан и избягвах да седя продължително време седнала. След това правих физиотерапия 10 дни и може би към втория месец вече всичко си беше наред.

Надявам се да намериш решение   което да ти помогне и да избегнеш операцията!

Общи условия

Активация на акаунт