Дискова херния - 24

• 11 601
  • 305
  •   1
Отговори
# 300
  • Козлодуй
Физиотерапия ще помогне много, но си трябва и по-точна диагноза с ЯМР и да го пазиш от течение кръста и може да легнеш на равно място и поставиш краката под прав ъгал например на таборетка и така да лежиш да видиш дали няма да те облекчи Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 16:13 от pvacheva

# 301
Споделям една машина за въздушни екстензии:

https://www.temu.com/bg-en/back-stretch-decompression-bench-inve … 100652335161.html

# 302
Здравейте, има ли някой с торакална дискова херния (ТХ 7/8 и 11/12 доколкото разчитам) и как лекувате? Правят ли се упражнения в острата фаза, защото при мен продължава трета седмица болката въпреки 5 инжекции Алмирал и хапчета Мипрофен от два дни. Неврохирург гледа и каза, че не е за операция, но болката според мен продължава твърде дълго вече и не се подобрява трайно. Имам дни, в които намалява, но на следващия пак се усилва. Споделете, моля, опит с подобна ситуация.

# 303
Имаш ли сколиоза или друго изкривяване? Или остеофити?

# 304
Да, имам. И основно лежа, не съм сигурна трябва ли да се движа въпреки болката.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 09:31 от Зелда

# 305
В такъв случай, можеш да направиш консултация и с ортопед. В остра фаза не се препоръчва да се правят упражнения, но може би някакви конкретни физиотерапии биха облекчили болката ти. Консултирай се и с физиотерапевт.
Кинезитерапевт също би могъл да те посъветва за механиката при изкривявания на гръбначния стълб. Във форума има безплатни консултации с кинезитерапевт.

Общи условия

Активация на акаунт