Февруарчета 2025 г. -Темa 7

• 27 320
  • 467
  •   1
Отговори
# 150
И аз съм сред все още неродилите, терминът ми е на 20-ти. Искаше ми се да родя малко по-рано, но да видим. Сега се надявам бебето да изчака до неделя поне, че имаме много планирани неща, още не съм доподредила дрешките и бебешките неща, нито съм стегнала куфар за болницата. Хубавото тук поне е, че ми казаха, че няма нужда да нося абсолютно нищо, те предоставят всичко и за майката, и за бебето. Така че вероятно ще понеса много малко неща и по-скоро глезотии, отколкото нещо от първа необходимост.

# 151
И аз така на малката помъкнах една раничка с дрешки и биберони и шишета,а днеска ми казаха ,че само памперси и мокри кърпи ни трябват,нищо друго.Иначе за мен си нося основно нощници и горници.

# 152
И аз съм от още неродилите. Вчера на прегледа всичко си беше в норма, тоновете са добри. На 13 живот и здраве пак, ако не съм родила до тогава и сигурно другата седмица вече предизвикване. Единствено ме шашнаха как така малката госпожица тежи 4 килограма, дано нещо е трепнала ръката на лекарката, че за първо раждане такива размери ще е бая мъка да станат нещата естествено, а ме е страх повече от налагането на секцио чесно казано. 😊

# 153
+1, която още не е родила Simple Smile термин 21.02. Утре съм отново на тонове и преглед с УЗ. Стискайте палци! На мен много ми се иска да родя до края на тази седмица поради множество причини, но каквото-такова. Вече започвам да се примирявам с мисълта, че това са от нещата, които не са в нашия контрол Grinning

# 154
Аз преполових боядисването, свършихме шпакловките поне, не е равно, ама колкото толкова Grinning Долу един ъгъл ми седи неравен, ама толкова.

Няма и помен от контракциите, които ме мъчеха толкова месеци наред, а магнезият е спрян.

# 155
Аз преполових боядисването, свършихме шпакловките поне, не е равно, ама колкото толкова Grinning Долу един ъгъл ми седи неравен, ама толкова.

Няма и помен от контракциите, които ме мъчеха толкова месеци наред, а магнезият е спрян.

И аз си мислех,или по-скоро си бях внушила,че като спра магнезия ще започнат контракции и болки ,но нищо подобно.Просто действието му е по-дълго и трябва да мине повече време организма да се изчисти.

# 156

И аз си мислех,или по-скоро си бях внушила,че като спра магнезия ще започнат контракции и болки ,но нищо подобно.Просто действието му е по-дълго и трябва да мине повече време организма да се изчисти.

Ай и чистенето, като стане 4+ килограма кой ще го ражда? Grinning Една приятелка сподели, че са и казали в деня на раждането - детето няма и 3кг, ражда се 3900. По ФМ крачетата били по-къси, а за изчислението на килограми взимали бедрена кост и обиколка на тумбаче, заради това била разликата при нея (така са и казали). Познайте чии бедрени кости са 2 седмици зад главата Grinning Нещо се наплаших, че е ще е голямо бебе.

Много по-малко се движи според мен през последната седмица+. Снощи изчезнаха и болките в срамната кост, като с магическа пръчка. Други с подобни наблюдения?

# 157
Това с по-малкото движение е нормално, доколкото знам, защото им става по-тясно и имат по-малко място. Важното е да си го усещаш редовно.

Ай и чистенето, като стане 4+ килограма кой ще го ражда? Grinning Една приятелка сподели, че са и казали в деня на раждането - детето няма и 3кг, ражда се 3900. По ФМ крачетата били по-къси, а за изчислението на килограми взимали бедрена кост и обиколка на тумбаче, заради това била разликата при нея (така са и казали). Познайте чии бедрени кости са 2 седмици зад главата Grinning Нещо се наплаших, че е ще е голямо бебе.

Много по-малко се движи според мен през последната седмица+. Снощи изчезнаха и болките в срамната кост, като с магическа пръчка. Други с подобни наблюдения?

# 158
На моята лудетина хич не и е тясно като я гледам,постоянно си я усещам.

# 159
Към родилите секцио - имахте ли оток на глезените на краката? Аз от снощи забелязах, че са подути леко. По време на бременността не съм се подувала. Аз си взех колан, но лекарите ме съветват да не слагам, а да започна коремни преси и планк след махането на конците, което ще е на 7мия ден. Махането на конците боли ли?
Да се похваля, че днес ходя направо както преди🥰 все още има дърпане и лека болка, но няма общо с първите 2дни. Вече се изправям и по-лесно от легнало положение. Утре ни изписват и направо нямам търпение да сме си вкъщи🥰
На чакащите - успех и кураж!🍀

# 160
КРР браво, честито бебче! Hug

Анонимна, радвам се, че бързо се възстановяваш Blush Аз не съм имала отоци нито преди нито след. Конци няма за махане иначе са ми махали няколко пъти и зависи според мен от Прага на болка, но мен не ме е боляло, малко може би. Не е никак приятно, но и сигурно зависи кой и как ти ги махат.
Аз съм 14ти ден след секциото и имам още леко коремче. Забравих да питам кога може да почна с упражнения, а нямам търпение. Дали има значение как съм шита нямам идея

Към родилите секцио - имахте ли оток на глезените на краката? Аз от снощи забелязах, че са подути леко. По време на бременността не съм се подувала. Аз си взех колан, но лекарите ме съветват да не слагам, а да започна коремни преси и планк след махането на конците, което ще е на 7мия ден. Махането на конците боли ли?
Да се похваля, че днес ходя направо както преди🥰 все още има дърпане и лека болка, но няма общо с първите 2дни. Вече се изправям и по-лесно от легнало положение. Утре ни изписват и направо нямам търпение да сме си вкъщи🥰
На чакащите - успех и кураж!🍀

# 161
Здравейте мами, има ли преминали вече през второ секцио, по-бавно ли се възстановявате и боли ли повече.

# 162
На мен ми беше второ, не бих казала, че имаше особена разлика с първото - и при двете като цяло още на следващия ден вече можех да се грижа за детето без проблеми. Вторият път бих казала, че беше по-лесно от гледна точка на това, че знаех какво да очаквам.

# 163
Носихте ли почерпка при изписването и ако да-  каква?

# 164
Носихте ли почерпка при изписването и ако да-  каква?

Аз не смятам да нося, но ако наистина много се постараят ще кажа да донесат баници (Софийска баница). Питала съм и преди медици, казаха от пиене им е писнало, сладко също, биха се радвали за баница за смяната.

Общи условия

Активация на акаунт