Февруарчета 2025 г. -Темa 7

• 27 264
  • 467
  •   1
Отговори
# 90
Честита да е Габриела! Heartpulse

Като гледам как почнахте да раждате с термин точно преди моя, се чудя при мен кога ще е. Надявам се бебето да изчака до 12-ти поне, че на 11 имаме важен ангажимент.

# 91
На мен уж 22 -ри ми беше термина,ама по-рано ще се случат нещата,няма как Simple Smile

# 92
Благодаря ви, момичета Heart
Наистина ми давате много кураж, успокоих се и за окситоцина. Дежурната АГ ми обясни, че действието му върху организма трае 5 мин, след като системата прекъсна, т.е. ако стане нещо, ще го спрат и веднага ще изчезне ефектът от него. Това много ме успокои. Питах дали ще мога да родя, според нея без упойка, каза че проблемът не е толкова болката, защото жените сме създадени да я понесем, но упойката помага затова да си пестим силите за напъните накрая. Защото често жените се изморяват много от управлението на болката и после вече нямат много сили за напъните. Но ще видим. Каза, че може в началото да започнем без и после да си поискам. Общо взето, колкото по-малко химия, толкова по-добре, но ако се наложи, няма какво да се направи.

А момичетата, които раждахте естествено, след това имали ли сте треперене, потене и т.н. или бързо се изправят на крака?

# 93
Аз веднага след раждането се тресях цялата в продължение на 10 мн ,много е странно.Искаш не искаш 2 часа ,даже по малко ще си на крака. Ще те накарат да пишкаш и да хапнеш. Ох сега като ги пиша тези неща ми липсва раждането🥲🤣Луда работа

# 94
Аз се тресох епично след раждането. Такъв тремор няма друг. Иначе доста ме наболява отдолу и не ми се обикаля никак. Но си ставах за тоалетна няколко пъти, то няма как. Става се, понася се. Ама мисля си, че първия ден си е тегав особено с шевовете. Надявам се близките дни да се отпуснат нещата.

# 95
Честита да е Габриела!
Пожелавам и да бъде здрава и да расте щастлива. 🍀🩷
След раждането аз също треперех цялата, но бях и дехидратирана 14 часа без вода и храна. Вдигнах температура също така. Относно болката от шевовете при мен силно казано мина след около 4,5 дена и започнах да се опитвам да сядам нормално. Вече минаха 3 седмици, но все още усещам болка ниско долу в опашката, болки в таза и болки в гърба.

# 96
Треморът е начин на нервната система да се регулира от изживяния шок, много е интересно, като явление, има го и при животните. На мен също ми се е случвало, като получавах преди години паника атаки, така съм се тресла, направо за по 30 мин. Обаче после се чувстваш много добре.
Интересно ми беше при вас как стоят нещата.

Posaranka и други жени са ми казвали, че им липсва раждането Grin То си е трансформация за една жена и много лична преживяване, плюс това една бременност и раждане са полезни за женското тяло. Гледам да си насочват мислите в тази посока и да пускам страховете да си минават като вятър между ушите, ще видим дали ще ми се получи Grin

Акушерките забелязаха, че по време на тоновете стоя с кръстосани крака и ми казаха, че бременна жена пред раждане трябва да стои с разтворен таз и поза жаба. И вече да се правят и упражнения за разтваряне на таза. Давам го, като информация за още неродилите момичета. Аз сега се опитвам да стоя като жаба в леглото хахах

Момичета, а вие като родихте, кой съобщи на таткото? Акушерките ли или вие?

# 97
Аз поисках да ми донесат телефона, той през цялото време багажа ми беше в един шкаф в приемната. Общо взето по време на цялото раждане беше в мен, само в същинската част не. Писах му, снимах бебка и така. Той беше вкъщи, защото от отделението си го изпратиха, тъй като нещата ще се проточат.  Ние се бяхме разбрали да не казваме на никой, като ми изтекат водите, за да не се притесняват. Зарадвахме всички близки за добро утро.
Треморът е начин на нервната система да се регулира от изживяния шок, много е интересно, като явление, има го и при животните. На мен също ми се е случвало, като получавах преди години паника атаки, така съм се тресла, направо за по 30 мин. Обаче после се чувстваш много добре.
Интересно ми беше при вас как стоят нещата.

Posaranka и други жени са ми казвали, че им липсва раждането Grin То си е трансформация за една жена и много лична преживяване, плюс това една бременност и раждане са полезни за женското тяло. Гледам да си насочват мислите в тази посока и да пускам страховете да си минават като вятър между ушите, ще видим дали ще ми се получи Grin

Акушерките забелязаха, че по време на тоновете стоя с кръстосани крака и ми казаха, че бременна жена пред раждане трябва да стои с разтворен таз и поза жаба. И вече да се правят и упражнения за разтваряне на таза. Давам го, като информация за още неродилите момичета. Аз сега се опитвам да стоя като жаба в леглото хахах

Момичета, а вие като родихте, кой съобщи на таткото? Акушерките ли или вие?

# 98
Аз раждах секцио , но и аз много се тресях после Grinning поне час мина докато се успокоят нещата.

На таткото при нас каза акушерката, защото излезе веднага след като извадиха бебето и му го показа, аз си останах в операционната да ме шият Grinning после в реанимация веднага го доведоха да ме види и тогава реално си разказахме кой какво.

# 99
И нашият татко май ще чака вкъщи и като се роди, ще му пиша/звънна. Не знаех дали ще съм в състояние, но щом вие сте процедирали така. Иначе и ние не сме казали на никой, въпреки че знаят близките, че съм в болница, то няма как да скрия от детективите Grin Но казахме, че ме приемат за наблюдение и не се знае кога и какво ще се прави Grin

Благодаря, момичета на всички за подкрепата, аз лягам да опитам да поспя и утре ще пиша с добри новини. Вярвам, че всичко ще мине супер Heart

# 100
И моя ще чака в къщи да му пиша,телефона ще си е в мен.

КРР лека нощ,събирай сили и успех!

# 101
Здравейте мили момичета,честито на всички родили,да са живи и здрави дечицата ви и вие покрай тях,при мен не остана много в очакване сме вече на малката радост,имам един въпрос обаче,понеже тук  в Австрия не обясняват много добре и се чудя в 37 г.с +3 ден съм и от миналата или по миналата седмица имам едно като спазми ниско долу ,като леки болки от време на време ,то е мн мимолетно буквално е като спазъм който усещам ниско долу и долу като ходя до тоалетна или като върша нещо изправена ,като стана, та въпроса ми е означава ли това ,че бебето слиза вече на долу ,и не знам чудя се от следващата седмица като вляза в 38ма седмица дали да хапвам фурми ,да пия чай от малини и такива неща за раждането да правя някакви упражнение за по лесно раждане, за първи път ми е и съм малко объркана хем се притеснявам да не пренося защото нямам болки сякаш такива по силни
,хем пък се чудя дали ако правя тези неща пък няма да дойде преди термина .Благодаря предварително.

# 102
Жизел, нормално е, и аз имам такива усещания, в 38 гс съм. Казаха, че е от това, че главата на бебето е по-ниско долу и съответно притиска нерви и се получават такива болки/спазми.

# 103
Да и аз потвърждавам. Даже при мен последната седмица, при ходене до тоалетна по голяма нужда имаше доста болка. Нормално е.

Момичета, аз вече съм на окситоцин. Засега всичко е наред, за тези като мен, които се притесняват от него. Нямам странични ефекти. Казах, че искам да пробваме без епидурален катетър, може в един момент напред да сложим. Стискайте палци да се справя и без и всичко да е нормално. Heart

# 104
КРР, късмет и разказвай!

Ох, аз не мога да ходя, не мога да се наведа. Така ме боли срамната кост и вътрешната страна на бедрата горе. Обръщането ми е много трудно и болезнено. Абе, май две седмици ще си седя вкъщи, че не виждам къде ходя.

Общи условия

Активация на акаунт