Февруарчета 2025 г. -Темa 7

• 27 320
  • 467
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Към родилите секцио - имахте ли оток на глезените на краката? Аз от снощи забелязах, че са подути леко. По време на бременността не съм се подувала. Аз си взех колан, но лекарите ме съветват да не слагам, а да започна коремни преси и планк след махането на конците, което ще е на 7мия ден. Махането на конците боли ли?
Да се похваля, че днес ходя направо както преди🥰 все още има дърпане и лека болка, но няма общо с първите 2дни. Вече се изправям и по-лесно от легнало положение. Утре ни изписват и направо нямам търпение да сме си вкъщи🥰
На чакащите - успех и кураж!🍀
Имах отоци още през бременноста. След секциото още повече ми отекоха краката. След 10 -12 дни ще се оправиш.
Носихте ли почерпка при изписването и ако да-  каква?
Почерпих отделението, защото останах доволна от грижите, които положиха за мен.
Занесох погача със сирене, 2 пилета на грил, безалкохолно и сок. От позната акушерка знам, че не иска бонбон да види и на снимка.
Написах и благодарствено писмо.
M.Steff Може и да ми е закачено писмото на дъската в коридора до диспенсъра или в стаята на акушерките. Интересно ми е дали е там. Би ли погледнала?
Със син фон е. От бебе Филип 30.01.25 г
На един обяд се радват повече.може и пица да им поръчате.
Отделно да доктора подарих лично подарък.
въпрос към родилите за 40 ден освен ходене на църква какво друго ще правите?

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 21:25 от Daisy_D

# 166
И аз трябва да помисля за почерпка,но утре едва ли ще съм в състояниеза това съм поставила задача на ММ и майка ми Simple Smile

# 167
Към родилите секцио - имахте ли оток на глезените на краката? Аз от снощи забелязах, че са подути леко. По време на бременността не съм се подувала. Аз си взех колан, но лекарите ме съветват да не слагам, а да започна коремни преси и планк след махането на конците, което ще е на 7мия ден. Махането на конците боли ли?
Да се похваля, че днес ходя направо както преди🥰 все още има дърпане и лека болка, но няма общо с първите 2дни. Вече се изправям и по-лесно от легнало положение. Утре ни изписват и направо нямам търпение да сме си вкъщи🥰
На чакащите - успех и кураж!🍀
Имах отоци още през бременноста. След секциото още повече ми отекоха краката. След 10 -12 дни ще се оправиш.
Носихте ли почерпка при изписването и ако да-  каква?
Почерпих отделението, защото останах доволна от грижите, които положиха за мен.
Занесох погача със сирене, 2 пилета на грил, безалкохолно и сок. От позната акушерка знам, че не иска бонбон да види и на снимка.
Написах и благодарствено писмо.
M.Steff Може и да ми е закачено писмото на дъската в коридора до диспенсъра или в стаята на акушерките. Интересно ми е дали е там. Би ли погледнала?
Със син фон е. От бебе Филип 30.01.25 г
На един обяд се радват повече.може и пица да им поръчате.
Отделно да доктора подарих лично подарък.
въпрос към родилите за 40 ден освен ходене на църква какво друго ще правите?
При нас се случи така че май няма да има погача, понеже нашите ще дойдат ( от друг град съм ) и няма как да кажа на мъжете стойте някъде, пък ние жените ще се съберем за 3-4 часа😀, все пак и те са дошли да го видят и ще ми е тъпо така да ги отлъча. След това пък ще дойдат роднините на приятеля ми. Мислех за следващия ден да направя погача, ама май няма и просто ще си поканим приятелите на гости.

# 168
Задължително ли е да се ходи на църква? Въобще не съм наясно с тези неща и с ММ не сме ги мислили.

# 169
  • Варна
Днес питах в катедралата. Хубаво е да се отиде - родилката и бебето.
Иначе събиране и наричане с приятелки не знам дали ще правя.

# 170
Днес питах в катедралата. Хубаво е да се отиде - родилката и бебето.
Иначе събиране и наричане с приятелки не знам дали ще правя.
Ще го имам в предвид,когато дойде момента Иначе аз също не смятам да правя.такова събиране,че много болни има покрай мен от грип и настинки.Даже на изписването май само семейството ще дойде .

# 171
Аз бях писала по темата за почерпката. Не го приемам като благодарност / въпреки, че съм изключителна доволна от отношение, внимание и всичко/, а по-скоро, като за здраве на детето. Носихме торта, ядки, безалкохолно, сокове, сладки и едно цвете в саксия за една дама, според мен е безмислено да се подаряват букети.
Относно погачата, ние ще правим. Днес бях в църквата и се записах. На 40-я ден от раждането се чете блага молитва, тя е като представяне на детето пред Господ, предполагам е задължителна, ако мислите да кръстите бебчо. Бебчето се води в църквата сутринта и общо взето е като 5-10мин. Ще бъдем само аз, тя и ММ. При нас се пада четвъртък, а самата погача ще я направим в събота. /погачата не се прави предварително, след датата може/

# 172
Задължително ли е да се ходи на църква? Въобще не съм наясно с тези неща и с ММ не сме ги мислили.

Какво значи задължително? Според кого? Вие вярвате ли в тези неща, включително, че бебето се е родило грешно, “нечисто” и т.н.? От вас си зависи. Аз лично не познавам някой, който да го е правил, не че това има значение. За мен са отживелици тези неща и не мисля да си водя бебето в църква, не мисля и да го кръщавам. Не вярвам в нищо от тези неща. И не съм 100% сигурна, но не мисля, че пречи да го кръстите впоследствие, независимо дали сте направили този “ритуал” сега.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 00:30 от wertyn

# 173
Бебетата са най-чистите същества на земята и някаква измислена от човека институция като църквата, да ми казва да си заведа бебето, за да ми го пречисти - предизвиква нищо повече от смях у мен. Още повече, като се сетя, че свещениците са най-големите "грешници". Не, мерси.
За кръщаване - ако правим, ще е единствено за традицията и празненството, нищо общо с измислиците на църквата.
Аз вярвам в Бог, но не и този, който някой си е решил да сложи в рамки или този, който обявява бебетата за нечисти. 

Момичета с естествено раждане - при вас как са нещата долу? Кога горе долу започна да се подобрява положението? При мен е доста подуто и трудно ставам-сядам, като ставам ме дърпа и тежи надолу. Хайде, аз вчера раждах, но...
Отделно започнаха контракции за събиране на матката и направо умирам днес цял ден.

Иначе с бебчо вече сме заедно, храним се, той си засука и така Heart

# 174
При всеки е индивидуално. На мен ми отне около седмица с по-силните болки и оток 3-4 дена. След това още около седмица, докато започна да си сядам нормално. Ще получиш облекчение, като започнат да падат конците. В болницата ми правеха компреси за отока. Вземи си цикатридина спрей, промивки и ванички от смрадлика много помагат. Моя съвет е да следиш внимателно при падане на конците/ако са разградими/, да не остане някъде част от конеца, защото ще се инфектира.

Бебетата са най-чистите същества на земята и някаква измислена от човека институция като църквата, да ми казва да си заведа бебето, за да ми го пречисти - предизвиква нищо повече от смях у мен. Още повече, като се сетя, че свещениците са най-големите "грешници". Не, мерси.
За кръщаване - ако правим, ще е единствено за традицията и празненството, нищо общо с измислиците на църквата.
Аз вярвам в Бог, но не и този, който някой си е решил да сложи в рамки или този, който обявява бебетата за нечисти. 

Момичета с естествено раждане - при вас как са нещата долу? Кога горе долу започна да се подобрява положението? При мен е доста подуто и трудно ставам-сядам, като ставам ме дърпа и тежи надолу. Хайде, аз вчера раждах, но...
Отделно започнаха контракции за събиране на матката и направо умирам днес цял ден.

Иначе с бебчо вече сме заедно, храним се, той си засука и така Heart

# 175
Честити бебчета на всички и бързо възстановяване на мамите 🌷🌷🌷

Аз съм правила погача за 40 ден и с двете ми деца. Приятно е да събереш най-близките ти жени. Особено с второто, беше пандемия и бях дълго затворена с бебчо. Много добре ми се отрази срещата с приятелки. Порадваха му се, пийнаха винце и си хапнахме.

Аз вчера бях на доплер 36+5 г.с. Няма индикации да тръгне по-рано, бебка е вече 2900 гр. Остават ми още две седмици до датата за секцио.

Исках да ви попитам с какво дрешки изписвахте бебетата? Имам две деца и всекк път изписването ми е голямо мислене. Сега съм взела комплкетче от НМ + едно по-тънко космонавтче. Обаче 56 р. От дни се чудя дали да не поръчвам нещо 50 р. Просто ще й е голямо със сигурност.

# 176
Честити бебчета на всички и бързо възстановяване на мамите 🌷🌷🌷

Аз съм правила погача за 40 ден и с двете ми деца. Приятно е да събереш най-близките ти жени. Особено с второто, беше пандемия и бях дълго затворена с бебчо. Много добре ми се отрази срещата с приятелки. Порадваха му се, пийнаха винце и си хапнахме.

Аз вчера бях на доплер 36+5 г.с. Няма индикации да тръгне по-рано, бебка е вече 2900 гр. Остават ми още две седмици до датата за секцио.

Исках да ви попитам с какво дрешки изписвахте бебетата? Имам две деца и всекк път изписването ми е голямо мислене. Сега съм взела комплкетче от НМ + едно по-тънко космонавтче. Обаче 56 р. От дни се чудя дали да не поръчвам нещо 50 р. Просто ще й е голямо със сигурност.

Аз взех комплект от Айко,който е доста части и е 50 размер.
Аз вече съм в бойна готовност,чакам да стане 10ч.Малко взех да огладнявам и ожаднявам,но стискам зъби до последно,няма как .Като изключим,че и не съм спала много добре,всичко друго е топ 😁 После като ме преместят в реанимация ще наваксам със съня.

# 177
Добро утро ,
Мамите който вече сте си вкъщи с бебенцата , как се справят с ходенето по голяма нужда . Ние сме си от 2 дена вкъщи , но все още не е  успял да ака . Пръцка си от време на време но в памперса няма никой . Правихме масаж на стомахчето , но не изглежда да го боли или да е надут и започнах да се притеснявам дали е нормално 2 дена да не е ходил по голяма нужда

# 178
Има ли как да не приема достатъчно храна? Ако усвоява всичко, което приема, няма как да ака.  Пробвайте да му давате повече мляко и вижте ще има ли промяна?

# 179
До колкото знам, ако е на АМ ще има по-рядко изхождания и както Алиса каза, ако усвоява всичко, е нормално да няма чести изхождания и може и няколко дни да няма такива.

Общи условия

Активация на акаунт