Февруарчета 2025 г. -Темa 7

• 25 432
  • 467
  •   1
Отговори
# 285
При всеки е индивидуално, но моят голям син няма проблеми със захапката, а беше с биберон от ден 4 и доста време. От гърда го отбих на 1г 4м., от биберон по-късно.
На бебето му давам от първия ден. Сякаш съм голям егоист, ама важно ми е да съм спокойна майка. Не намирам за нужно да обикалям с бебе на ръце и да му оставям незадоволен смукателния рефлекс, и да сме двама недоспали и нервни.
като поотраснат и станат разбирали много бързо се случват нещата. За по 2 дни го отучих от гърда и биберон, и за толкова му махнах памперса. Мои познати, "защото трябвало на Х възраст" с месеци се разхождаха навън с по няколко чифта дрехи. Надявам се и с това бебе да ми се случват лесно нещата.

# 286
Да са живи и здрави всички новородени бебенца в последната седмица. Късмет и щастие да имат. А на мамите бързо възстановяване. 🍀😘🍀

# 287
Днес бях на тонове. Всичко е наред и нямам новини. Продължаваме да чакаме.

# 288
Днес бях на тонове. Всичко е наред и нямам новини. Продължаваме да чакаме.

Пу, не съм сама. Тъкмо се бях помислила за еднорог.

# 289
При нас мина първата седмица и вчера ми свалиха шевовете. Сега не мога баш да сядам, но много ми се освободиха движенията. Издирвам средство да помогна на зърната да свикнат с цеденето, че са поразраниха. Мажа с ланолин засега. Иначе не ме боля при слизането на кърмата, но имам няколко бучки сигурно от запушени каналчета. Пих лецитин и повече течности и те изчезват стига да цедя редовно. Ако пропусна - пак се появяват. И това със зелевите листа пробвах и наистина помага.

Малката е самото съвършенство - изключително кротко бебе е засега, а за мое голямо успокоение веднага се харесаха с кучето - той е влюбен в нея. Само опира глава на гнездото и я гледа влюбено. Впрочем това гнездо е най-добрата ми покупка след помпата. Изключително удобно е. Недоспиването леко ни мъчи, но ММ много помага и общо взето нещата си вървят. Лутаме се нощем малко като зомбита кой с бутилка, кой с помпа. 😆 Една вечер имаше нещо като колики та започнахме с био гая капчици и мисля, че помогнаха.

По темата с кг, която се върти периодично - бях качила 9.8 кг, в болницата свалих 7 кг, почти приличам на себе си. Корема се прибра почти напълно - малко мекичък е, но няма как. Напипах малка диастаза около пръст, но АГ каза, че в началото всички имат и се следи на прегледа, който е 40 дена след раждане.

# 290
При нас мина първата седмица и вчера ми свалиха шевовете. Сега не мога баш да сядам, но много ми се освободиха движенията. Издирвам средство да помогна на зърната да свикнат с цеденето, че са поразраниха. Мажа с ланолин засега. Иначе не ме боля при слизането на кърмата, но имам няколко бучки сигурно от запушени каналчета. Пих лецитин и повече течности и те изчезват стига да цедя редовно. Ако пропусна - пак се появяват. И това със зелевите листа пробвах и наистина помага.

Малката е самото съвършенство - изключително кротко бебе е засега, а за мое голямо успокоение веднага се харесаха с кучето - той е влюбен в нея. Само опира глава на гнездото и я гледа влюбено. Впрочем това гнездо е най-добрата ми покупка след помпата. Изключително удобно е. Недоспиването леко ни мъчи, но ММ много помага и общо взето нещата си вървят. Лутаме се нощем малко като зомбита кой с бутилка, кой с помпа. 😆 Една вечер имаше нещо като колики та започнахме с био гая капчици и мисля, че помогнаха.

По темата с кг, която се върти периодично - бях качила 9.8 кг, в болницата свалих 7 кг, почти приличам на себе си. Корема се прибра почти напълно - малко мекичък е, но няма как. Напипах малка диастаза около пръст, но АГ каза, че в началото всички имат и се следи на прегледа, който е 40 дена след раждане.

При мене слизането на кърмата е мъка още заради секциото.Обаче си взех ел.помпа за кърмене и от нея доста се подобриха нещата.От днес започвам да пия чай за кърмачки на Hipp,казаха че имал добър ефект и намалява коликите.Мен също ме наболява още ,но вече съм значително по-добре.Утре ще стане 1 седмица и корема ми се поприбра доста и ми е по-добре.
И моята е голяма кротушка ,направо не мога да спра да си я гушкам и целувам.Да са ни живи и здрави
Ще се наредят нещата постепенно.Просто трябва да мине още малко време и да се възстановим Simple Smile

# 291
  • Варна
Моят вече е на 20 дни. И май започват да го мъчат колики- рита с крачета, помрънква си, става неспокоен. Още нищо не давам за тях, че всичко запича, а той и без друго пропуска дни. Иначе е кротушко и той, тази нош спа 5 часа и аз се наспах. Не се оплаквам, имам помощ, държа фронта. Ама баба като си тръгне ще ми липсва.
Организирам партито за погачата за 40 дни. 
Иначе за мен- спрях да свалям кг., а имам да свалям 14. Но аз не се и движа, не излизам почти. Иначе с храната съм ок, течности пия също доста. Чай за кърмене още от болницата пия. Да ви кажа състава им е еднакъв, ползвах на Хип, но сега взех на ДМ.
Като клекна не мога да стана без помощ, просто коленете ми не работят.

# 292
Моят вече е на 20 дни. И май започват да го мъчат колики- рита с крачета, помрънква си, става неспокоен. Още нищо не давам за тях, че всичко запича, а той и без друго пропуска дни. Иначе е кротушко и той, тази нош спа 5 часа и аз се наспах. Не се оплаквам, имам помощ, държа фронта. Ама баба като си тръгне ще ми липсва.
Иначе за мен- спрях да свалям кг., а имам да свалям 14. Но аз не се и движа, не излизам почти. Иначе с храната съм ок, течности пия също доста. Чай за кърмене още от болницата пия. Да ви кажа състава им е еднакъв, ползвах на Хип, но сега взех на ДМ.

Аз снощи не можах да стигна до ръба на леглото, мъжът ми помогна после и да се изправя, така ме болеше тазът. За кллякане, преди седмица пробвах, сега не смея.Добре че бях на тясно място, че да се набера на ръце. Не знам как някои успяват да работят до термин или разходки всеки ден. Аз опитвам, но не успявам.

# 293
И нашата баба идва при мен за през деня и съм и благодарна,че още са ми отекли краката и гледам да си ги държа на високо.Колики нямаме още ние,но от време на време повръща ,предполагам че от АМ .През нощта си спи спокойно и като цяло е по сънлива ,май физиологичната жълтеница започна и в петък ще я водя да изследвам билирубин при новородени.

# 294
Здравейте, момичета и аз минавам за бърз отчет. Утре бебка прави месец. Днес ни беше прегледа при педиатър. Успокоих се, че с развитието върви добре, предвид двете тежки седмици с жълтеница. Качила е 700гр и пораснала с 3см /3,600кг,53см/. Дадоха ни витамин К, изписаха ни и витамин Д, а ваксината ще бъде между 40-50ден. Имам съвет към всички начинаещи майки- не слушайте разни “компетентни лели”, които ви набиват филми. Наскоро една такава дама, ни постави диагноза, че вървим “много назад” в развиването, тъй като не сме приемали по 150мл на хранене, както пишело на кутията на АМ.  Ненормална работа. Колики има, но ги овладяваме с капките и пробиотика,не е нещо истерично, да помрънка 2 пъти на ден макс, за около минута.
Daisy_D За коликите препоръчвам Колийф, в него няма симетикон, който е основна причина за запека.
Корема съвсем малко ми се е прибрал, наболява си ме. Все още ме боли ужасно кръста и коленете, като клякам и се изправям на моменти ми се плаче. Ние сме готови горе-долу с организацията за погачата,остана само да взема и мартенички към другия подарък за гостите, защото ще ни е точно на 01.03.

# 295
За жълтеницата ,да това и е гадното че им се спи и ядат по-малко,съответно и не качват кг.Моята буквално заспива на шишето и пада голямо събуждане докато тръгне да яде .

# 296
Нашето бебче толкова дълбоко заспиваше, че на два пъти мислех, че не диша. Ужасна е, след като минаха точно 2 седмици, започна да се храни, да стои повече будна. Сега пак имаме моменти на заспиване на шишето 😂, но в повечето случаи успява да се събуди и да асимилира, че всъщност се храним. Ако не успея, не и давам зор, тя сама си се буди и плаче, че е гладна. Не виждам смисъл да и бутам шишето и да повръща след това.
За жълтеницата ,да това и е гадното че им се спи и ядат по-малко,съответно и не качват кг.Моята буквално заспива на шишето и пада голямо събуждане докато тръгне да яде .

# 297
Нашето бебче толкова дълбоко заспиваше, че на два пъти мислех, че не диша. Ужасна е, след като минаха точно 2 седмици, започна да се храни, да стои повече будна. Сега пак имаме моменти на заспиване на шишето 😂, но в повечето случаи успява да се събуди и да асимилира, че всъщност се храним. Ако не успея, не и давам зор, тя сама си се буди и плаче, че е гладна. Не виждам смисъл да и бутам шишето и да повръща след това.
И аз мисля да не я мъча да яде,като се събуди тогава.Просто трябва да го преодолее този период.Само че ММ се тревожи,че не яде и не наддава на тегло,опитвам се да му обясня ,че е нормално заради жълтеницата.Като отидем при педиатърката ще видим как са кг.

# 298
Кажи на твоя ММ да не се притеснява. Аз също бях много притеснена,нормално е бебето да спадне с -10% от теглото си след като се роди. Тя се роди 3,030кг. В болницата с жълтеницата падна на 2,800кг и ни изписаха 2,900кг. Вкъщи дори с жълтеницата качи за седмица 200гр. Ако имате електронен кантар вкъщи следете. Да знаете нашия не я хвана, някой се качва кантара тегли се и после се качва с нея. Ние така си я следим. 🤭
И аз мисля да не я мъча да яде,като се събуди тогава.Просто трябва да го преодолее този период.Само че ММ се тревожи,че не яде и не наддава на тегло,опитвам се да му обясня ,че е нормално заради жълтеницата.Като отидем при педиатърката ще видим как са кг.

# 299
Кажи на твоя ММ да не се притеснява. Аз също бях много притеснена,нормално е бебето да спадне с -10% от теглото си след като се роди. Тя се роди 3,030кг. В болницата с жълтеницата падна на 2,800кг и ни изписаха 2,900кг. Вкъщи дори с жълтеницата качи за седмица 200гр. Ако имате електронен кантар вкъщи следете. Да знаете нашия не я хвана, някой се качва кантара тегли се и после се качва с нея. Ние така си я следим. 🤭
Опитвам се да го успокоя,той се притеснява и че не ми слиза кърмата.Обясниха му ,че заради секциото е по трудно в началото,но се надявам с помпата и чая да стане.
Нямаме ел.кантар,към края на седмицата ще я водим при педиатърката и ще видим колко е наддала,но като цяло не яде много все още.

Общи условия

Активация на акаунт