Февруарчета 2025 г. -Темa 7

• 27 152
  • 467
  •   1
Отговори
# 270
Gna, на 12-тия етаж си била, нали? Аз също и също  съм много доволна. Спрямо преди 6 години има подобрение, мисля 2021 са правили ремонт и са успели да го опазят. Любима ми беше лекарката, която минаваше сутрин на визитация на майките - млада, симпатична, изключително интелигентна и адекватна, цитира ми последните научни изследвания като зададох въпрос за препоръка, много ме впечатли. 

Как реагираха батковците и каките на бебетата? Нашият е абсолютно влюбен в бебето, към нас има изблици от време на време, което аз очаквах като цяло.

# 271
Направо сте на изчезване неродилите 🤣
А какво беше месец юни... пълно с очакващи, вълнуващи се мацки. Хубав период, но кратък.

Честити да са новите бебета! Са са много здравички и добрички!

Аз се прибрах в сряда. Бързо се адаптирах, вкъщи. На този етап всичко е нормално. Кърмя го, гушкам го и му се радвам. Разбира се, както и очаквах от мен, от ден 1 спи до мен. Кучето е в шок. Много плаче милата от ревност. Дано по-бързо свикне.

Престоят ми в Майчин дом беше невероятен. Много съм доволна. Хубава стая. Чисто. Сутрин имах време за кафе, после за обяд. Стаите бяха с кът за преповиване. И дрехи бяха оставили...
Персоналът не ми беше досаден. Отговаряха любезно на въпроси. Доста по-различно беше от преди 13 години и нещата са се променили към положително. Платих само нощувки - 3×90лв.
Е сега ще коментираме как протича грижата за мъничетата 😀
Ние сме в къщи вече и се напасваме с тати.Обаче краката доста ме болят,почнах да ги мажа с лиотон и да ги държа на високо.Кърмата ми почна да слиза,мисля утре да пробвам помпата.Ще бъде забавно изживяване,само да се възстановя още малко от операцията.

# 272
Да. На 12ти етаж бях. Уникална беше тази лекарка Simple Smile
Баткото... разтопи се. С такава любов гледа малкия. И само повтаря колко хубаво бебе съм родила и как иска да остане бебе 🤣

Gna, на 12-тия етаж си била, нали? Аз също и също  съм много доволна. Спрямо преди 6 години има подобрение, мисля 2021 са правили ремонт и са успели да го опазят. Любима ми беше лекарката, която минаваше сутрин на визитация на майките - млада, симпатична, изключително интелигентна и адекватна, цитира ми последните научни изследвания като зададох въпрос за препоръка, много ме впечатли. 

Как реагираха батковците и каките на бебетата? Нашият е абсолютно влюбен в бебето, към нас има изблици от време на време, което аз очаквах като цяло.

# 273
Кога започна да ви се прибира корема? Моя сякаш доста намаля,обаче има още какво да се желае.Само 2 кг съм оставила в болницата.Към родилите със секцио -махането на конците боли ли ?

# 274
  • Варна
Аз оставих 6 кг в болницата. Корем имам още, все едно съм в 6-я.
Свалянето на конци не боли- той е 1 конец 😁.

# 275
Въпрос към вече родилите и към мами с опит. Кога започнахте да давате биберон? ММ вече и даде, “да пробвал” 😂 и сега си го търси калпазанката. 😂

Нашата котана не съм сигурна как приема бебка. Не успяхме да им направим подходящо представяне. На изписването вкъщи имаше други хора, а тя принципно не обича непознати. После бяха двете баби, като цяло не обича да е в едно помещение с бебето. Влиза подушва, поглежда и излиза. Затваряме си спалнята вечер, сутрин по някое време започва да мяука пред вратата жално и и отварям, влиза гледа кошарата бебето и излиза, а през деня, когато не сме там, спи на спалнята до кошарата. Вие как представихте вашите бебета на любимците и успяха ли да ги приемат?

# 276
Ние й даваме биберон като започне да плачка или нещо много се размрънка. Тогава си го иска, но по някое време сама си го изплюва като се успокой. Спинка си без биба.

Нашият котарак е леко див, обича да драска и хапе докато си играе и за сега съм го оставила на нашите да го гледат докато стане малко по-голяма. Занесохме му обличани дрешки и бая душене падна. Мислим така да го свикнем първо с нейната миризма и в последствие да ги запознаем, за да може вече като си го приберем да не е в някакъв стрес от новия човек.

Въпрос към вече родилите и към мами с опит. Кога започнахте да давате биберон? ММ вече и даде, “да пробвал” 😂 и сега си го търси калпазанката. 😂

Нашата котана не съм сигурна как приема бебка. Не успяхме да им направим подходящо представяне. На изписването вкъщи имаше други хора, а тя принципно не обича непознати. После бяха двете баби, като цяло не обича да е в едно помещение с бебето. Влиза подушва, поглежда и излиза. Затваряме си спалнята вечер, сутрин по някое време започва да мяука пред вратата жално и и отварям, влиза гледа кошарата бебето и излиза, а през деня, когато не сме там, спи на спалнята до кошарата. Вие как представихте вашите бебета на любимците и успяха ли да ги приемат?

# 277
  • Варна
Мария биберон дадох още в болницата, като не ме остави 2 нощи да спя 🙄. Сега му давам като заспива и като се размрънка. После си го изплюва сам.
За животните аз съм с 2 кучета. Още в болницата докато бяхме дадох дрешки да подушат. Само едното е имало интерес, другото не. Сега това с интереса постоянно иска да е близо до мен и бебето, бебето като се разплаче и ме го чуя идва, кучето пристига да ме събуди. Другото куче което нямаше интерес към дрешката пък, стои и пази бебето докато спи в некст ту ми- то когато сме в кухнята и готвя примерно.
Абе помагат и те 😂. Спокойни са, виждат,че се занимавам с бебето и някак приеха нещата. Първите дни бяха доста сърдити и дистанцирани.

# 278
Не боли махането на конеца, аз много се бях притеснила, че ще е някакво гадно, защото така и бях чела, но реално нищо не се усеща, 1 мин. работа е.
Биберон дадох още в болницата, давам като мрънка или преди да заспи, той си показва, че го иска, после го плюе сам. Често му го давам, иначе си лапа ръцете… а след време ще е по-лесно да го отбия от биберон, отколкото от лапане на ръце, предполагам 😀

# 279
Биберон и аз дадох още в болницата,обаче акушерките и педиатърката ми се караха да не я уча от толкова малка.Ами като не искаше да заспива? В къщи не си го е търсила още,снощи заспа без него.

# 280
Аз с предните две дечица дадох биберон още в болницата. Даже си спомням, че те му го дадоха на втория ми син, питаха ме дали имам нещо против и ако реша да донеса свой биберон. А не даваха на всички деца, просто бяха видяли, че си търси да суче нещо, за да се успокоява.

Аз утре съм на преглед и ще търся нещо ново за изписването. Взела съм 56р., но май ще й е голям. Ще търся 50 нещо готино. Космонавтчето дето съм взела ще го ползвам, няма да го сменям.

# 281
....
Нашият котарак е леко див, обича да драска и хапе докато си играе и за сега съм го оставила на нашите да го гледат докато стане малко по-голяма. Занесохме му обличани дрешки и бая душене падна. Мислим така да го свикнем първо с нейната миризма и в последствие да ги запознаем, за да може вече като си го приберем да не е в някакъв стрес от новия човек.

Нашият дивак е 10+ килограма (не е дебел, просто е голям котарак Grinning). Много отпор имах, както и кандидати да "го вземем за малко", но не си давам първородното дете. Не смятам да го деля от детето, много е изпълнителен. Дава лапа, ако оставя месо на плота за нощта не го напада, но би било невъзможно да спим в отделни стаи/да стоим по цял ден разделени. В редките моменти когато ляга до главата ми, той скача при всяко движение, бяга. Познавайки тази лудетина, ще му се отрази по-зле отделени отколкото да са заедно. Но! Той никога не ляга върху хора, не се качва в детското легло, няма интерес към количката. На друга котка така доверие трудно бих имала.

Очаквам проблеми с ревност, но и тях ще преодолеем. Може да иска мляко, че обича винаги да души нещото дето готвя/правя. Подушва и бяга.

# 282
Нашата е британка, не е като да си няма характер. Принципно ме слуша, но мисля че е малко депресирана и ревнува, с новото същество вкъщи. Нямам и чак толкова доверие.
Свикнала е винаги да е при нас- в помещенията, да спи при нас или просто да е в спалнята още откакто я взехме. Опитвам се максимално да прекарва време с нас, но тя не желае.Всъщност при нея всичко е, когато тя пожелае. Подушва бебето, поглежда мен, поглежда нея и излиза. За първи път имам домашен любимец и не знам точно как се случват нещата.

....

Нашият дивак е 10+ килограма (не е дебел, просто е голям котарак Grinning). Много отпор имах, както и кандидати да "го вземем за малко", но не си давам първородното дете. Не смятам да го деля от детето, много е изпълнителен. Дава лапа, ако оставя месо на плота за нощта не го напада, но би било невъзможно да спим в отделни стаи/да стоим по цял ден разделени. В редките моменти когато ляга до главата ми, той скача при всяко движение, бяга. Познавайки тази лудетина, ще му се отрази по-зле отделени отколкото да са заедно. Но! Той никога не ляга върху хора, не се качва в детското легло, няма интерес към количката. На друга котка така доверие трудно бих имала.

Очаквам проблеми с ревност, но и тях ще преодолеем. Може да иска мляко, че обича винаги да души нещото дето готвя/правя. Подушва и бяга.

# 283
Нашата е британка, не е като да си няма характер. Принципно ме слуша, но мисля че е малко депресирана и ревнува, с новото същество вкъщи. Нямам и чак толкова доверие.
Свикнала е винаги да е при нас- в помещенията, да спи при нас или просто да е в спалнята още откакто я взехме. Опитвам се максимално да прекарва време с нас, но тя не желае.Всъщност при нея всичко е, когато тя пожелае. Подушва бебето, поглежда мен, поглежда нея и излиза. За първи път имам домашен любимец и не знам точно как се случват нещата.

Според мен е въпрос на търпение, моят бягаше от ММ, сега само него го моли за игра/храна, при него се гали и е влюбен в него. Ще докладвам при нас как ще е, днес ще го завия с одеалцето за изписване, като легне да спи. Да си го припознае към трайб-а.

# 284
За биберон аз се колебая и не бързам да го уча все още. Ползвах само един път в болницата, когато не искаше да спи за поредна нощ и нямах сили вече. Наистина казват, че е по-трудно да се отучи от това да смуче пръстчета и бибата е по-малкото зло. Но бих ограничила максимално биберона, защото ако се оставя с биба дълго време или да спи така, може да се деформира захапката или небцето. Това е основната причина да не бързам да го уча. Е, омаляват ми ръцете да го гушкам, ако е неспокоен, но още не искам да му давам

Общи условия

Активация на акаунт