Февруарчета 2025 г. -Темa 7

• 27 162
  • 467
  •   1
Отговори
# 255
Мами, честити отрочета! Бързо възстановяване! За неродилите ще е полезно да споделите опита си.

esmeralda23, колкото и да не ни се иска, не можем да контролираме тези неща. Вярвам, че нашите родители ще видят децата ни, просто това не е видно за нас. Грубо звучи, но светът е за живите, колкото и ние да парвим асоциации или да съвпадат дни/числа, животът продължава. Да е жив и здрав Ерик!

Аз имах страх да родя на 14ти да не го спукват от подигравки/да трябва да избира между гаджето и празненство.

Към раждалите момичета, да са зачестили "хълцанията" на детето преди раждането? Нашият се разката да "хълца" последните дни, дори и на тонове се случи, та се посмяхме доста. Дали това са дихателни упражнения? Има ли пряка връзка с раждането?

Моята също много хълцаше преди да се роди,но не ми се е случвало да е по време на тоновете.Сега пак вече два пъти я засичам да хълца,педиатърката каза че е нормално и че си тренира диафрагмата така.
Относно отоците чак днес се появиха,все едно краката не са мои.Питах акушерката каза че от системите и лекарствата.

# 256
И моята много хълцаше последната седмица преди раждането. Даже много се беше разхълцала и точно преди да ми започнат контракциите.

Мами, честити отрочета! Бързо възстановяване! За неродилите ще е полезно да споделите опита си.

esmeralda23, колкото и да не ни се иска, не можем да контролираме тези неща. Вярвам, че нашите родители ще видят децата ни, просто това не е видно за нас. Грубо звучи, но светът е за живите, колкото и ние да парвим асоциации или да съвпадат дни/числа, животът продължава. Да е жив и здрав Ерик!

Аз имах страх да родя на 14ти да не го спукват от подигравки/да трябва да избира между гаджето и празненство.

Към раждалите момичета, да са зачестили "хълцанията" на детето преди раждането? Нашият се разката да "хълца" последните дни, дори и на тонове се случи, та се посмяхме доста. Дали това са дихателни упражнения? Има ли пряка връзка с раждането?

# 257
Здравейте , честито на новородилите мами, желая ви бързо възстановяване и много здрави и щастливи бебчета. ❤️
Днес се роди и нашата принцеса, Никол. 3.200, 50 см., съвършена. Няма да лъжа че последният час след пускане на окситоцин бяха нечовешки болки, но всичко се забравя в мига, в който ги видиш. Успях да се раздвижа и кърмя веднъж, добре сме. Общо взето съм доволна от персонала и обстановката, наложи се заради изтекли води да си родя във Враца, нямам забележки. 🩷

# 258
Здравейте , честито на новородилите мами, желая ви бързо възстановяване и много здрави и щастливи бебчета. ❤️
Днес се роди и нашата принцеса, Никол. 3.200, 50 см., съвършена. Няма да лъжа че последният час след пускане на окситоцин бяха нечовешки болки, но всичко се забравя в мига, в който ги видиш. Успях да се раздвижа и кърмя веднъж, добре сме. Общо взето съм доволна от персонала и обстановката, наложи се заради изтекли води да си родя във Враца, нямам забележки. 🩷
Честито! Да е жива и здрава Никол ❤️

# 259
Честити бебчета🥰🍀 Живи и здрави всички🍀
M.Steff и аз имах отоци на глезените и ми казаха, че ще спаднат до 1-2седмици, но всъщност спаднаха още вечерта на първия ми ден вкъщи. В случая при мен мисля, че беше от горещината. Беше изключително топло, а аз не съм свикнала на такива температури. Иначе докторите казаха, че може да се приема протеин за бременни и това помагало за отоците. Не ми се наложи да взимам в крайна сметка

# 260
M.Steff и аз имах отоци на глезените и ми казаха, че ще спаднат до 1-2седмици, но всъщност спаднаха още вечерта на първия ми ден вкъщи. В случая при мен мисля, че беше от горещината. Беше изключително топло, а аз не съм свикнала на такива температури. Иначе докторите казаха, че може да се приема протеин за бременни и това помагало за отоците. Не ми се наложи да взимам в крайна сметка
И при мен е доста топло.До вчера си бяха добре краката,днес се подуха.Казаха ми като се прибера в къщи да ги мажа с охлаждащ гел и да ги държа на високо.Доста се стреснах,защото дори по време на бременността не съм се подувала така.
Утре за изписването незнам как ще си обуя обувките Confused

# 261
  • Варна
И при мен е доста топло.До вчера си бяха добре краката,днес се подуха.Казаха ми като се прибера в къщи да ги мажа с охлаждащ гел и да ги държа на високо.Доста се стреснах,защото дори по време на бременността не съм се подувала така.
И аз бях много по- подута след операцията. След 2 седмици ми  се оправиха краката.
Аз също на изписването едва си обух маратонките- отпусках вързалки, та отпусках 🙄

Честито на всички новопоявили се бебенца последните 2 дни.
Живи и здрави да са ви, само щастливи моменти да имате.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 22:54 от Daisy_D

# 262
И аз бях много по- подута след операцията. След 2 седмици ми се. Оправиха краката.
Аз също на изписването едва си обух маратонките- отпусках вързалки та отпусках 🙄

Честито на всички новопоявили се бебенца последните 2 дни.
Живи и здрави да са ви, само щастливо моменти да имате.
Ох ужас.Заръчала съм да ми вземат арника и лиотон гел,смятам още утре да почвам да мажа.Дано се оправят по-скоро.По принцип аз ще съм със зимни ботуши утре ,които са малко по-широко,надявам се да успея да ги обуя

# 263
Честита да е Никол! 🩷
Да расте здрава и щастлива. Пожелавам и да има безгрижно детство, изпълнено с незабравими емоции и да дава поводи за гордост на мама и тати. Бързо възстановяване. 🍀
Здравейте , честито на новородилите мами, желая ви бързо възстановяване и много здрави и щастливи бебчета. ❤

# 264
Честити да са Михаела и Никол ! Heartpulse Heartpulse

Някой след епидуралната да е имал проблем с уринирането? На мен все още ми е трудно да пишкам, успявам само по мъничко, въпреки че пия течности. Ако и вие сте имали този проблем, за колко време отшумява?

# 265
Честити да са Михаела и Никол ! Heartpulse Heartpulse

Някой след епидуралната да е имал проблем с уринирането? На мен все още ми е трудно да пишкам, успявам само по мъничко, въпреки че пия течности. Ако и вие сте имали този проблем, за колко време отшумява?

Честити бебчета и от мен! Да са здрави всички, и със здрави и силни майки!
Аз в родилна зала не успях да се изпикая добре вчера следобяд, защото не бях пила вода от предната вечер. 20-30 мл ако имаше. Бях се обезводнила тъй като в болницата докато се разбере, че ше раждам пак не пих. Две системи ми пуснаха малко преди да родя и изпих две чаши вода и не можах почти в родилна зала. Чак в стаята като се настаних и изпих половин литър вода в късни следобяд, успях да се изпикая малко.
Може при теб да не са достатъчно течностите. При мен бяха сигурни, че след банките за хидратация ще мога, ама имаше минимално количество. Все пак и кърма ше се образува тези дни и може заради това.

# 266
Честито на всички мами!

Момичета, за неродилите - има на запис една лекция, която може да е полезна.

https://fb.watch/xNpp0WLtyb/

# 267
Точно това гледах в родилна зала като ми почнаха най-болезнените контракции и ми помогна много. Да слушате как ви обясняват да напъвате също е много важно за успешно раждане. Успех на всички! Аз всичко изпълних както казаха, похвалиха ме чак, но не излезе на втората контракция както очакваха, а на четвъртата, защото Мишето излезе с лицето напред, вместо с тила.

# 268
Точно това гледах в родилна зала като ми почнаха най-болезнените контракции и ми помогна много. Да слушате как ви обясняват да напъвате също е много важно за успешно раждане. Успех на всички! Аз всичко изпълних както казаха, похвалиха ме чак, но не излезе на втората контракция както очакваха, а на четвъртата, защото Мишето излезе с лицето напред, вместо с тила.

Дай боже за всички. Аз продължавам да се търкалям и чакам. Май не останахме много неродилите...

# 269
Направо сте на изчезване неродилите 🤣
А какво беше месец юни... пълно с очакващи, вълнуващи се мацки. Хубав период, но кратък.

Честити да са новите бебета! Са са много здравички и добрички!

Аз се прибрах в сряда. Бързо се адаптирах, вкъщи. На този етап всичко е нормално. Кърмя го, гушкам го и му се радвам. Разбира се, както и очаквах от мен, от ден 1 спи до мен. Кучето е в шок. Много плаче милата от ревност. Дано по-бързо свикне.

Престоят ми в Майчин дом беше невероятен. Много съм доволна. Хубава стая. Чисто. Сутрин имах време за кафе, после за обяд. Стаите бяха с кът за преповиване. И дрехи бяха оставили...
Персоналът не ми беше досаден. Отговаряха любезно на въпроси. Доста по-различно беше от преди 13 години и нещата са се променили към положително. Платих само нощувки - 3×90лв.

Общи условия

Активация на акаунт