Февруарчета 2025 г. -Темa 7

• 25 336
  • 467
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
И моят не е от много лакомите. Храни се бавно, заспива, понякога едвам го будя…Докато му оправя дозата…. Повръщаше почти на всяко хранене. Сега хълцане след ядене се появи. И ние го теглим с нас си на кантар, обаче всеки ден различно показва ….. варира със 100-200 грама.

# 301
Не знам дали съм нямала или се стреснах доста първия път, като си мислех, че не диша в болница, но и аз не кърмя. В болницата засука, имаше коластра, чувствах напрежение и нищо. Вкъщи се опитах да стимулирам с ел.помпа, пих и чай, от който ме заболя стомаха и се отказах, само си докарах болки в гърдите и нищо. Мисълта ми е, че не всичко е на всяка цена и с АМ ще се отгледаме. Важното е да са здравички. 🩷🍀
Ние пък сме в двете крайности или лакоми или злояди. Имаме си от всичко-заспиване, давене, смуче и плюе, повръщане, хълцане. Забавно е храненето понякога такива звуци издава, че просто не е истина.
Кажи на твоя ММ да не се притеснява. Аз също бях много притеснена,нормално е бебето да спадне с -10% от теглото си след като се роди. Тя се роди 3,030кг. В болницата с жълтеницата падна на 2,800кг и ни изписаха 2,900кг. Вкъщи дори с жълтеницата качи за седмица 200гр. Ако имате електронен кантар вкъщи следете. Да знаете нашия не я хвана, някой се качва кантара тегли се и после се качва с нея. Ние така си я следим. 🤭
Нашето бебче толкова дълбоко заспиваше, че на два пъти мислех, че не диша. Ужасна е, след като минаха точно 2 седмици, започна да се храни, да стои повече будна. Сега пак имаме моменти на заспиване на шишето 😂, но в повечето случаи успява да се събуди и да асимилира, че всъщност се храним. Ако не успея, не и давам зор, тя сама си се буди и плаче, че е гладна. Не виждам смисъл да и бутам шишето и да повръща след това.
За жълтеницата ,да това и е гадното че им се спи и ядат по-малко,съответно и не качват кг.Моята буквално заспива на шишето и пада голямо събуждане докато тръгне да яде .
И аз мисля да не я мъча да яде,като се събуди тогава.Просто трябва да го преодолее този период.Само че ММ се тревожи,че не яде и не наддава на тегло,опитвам се да му обясня ,че е нормално заради жълтеницата.Като отидем при педиатърката ще видим как са кг.
Опитвам се да го успокоя,той се притеснява и че не ми слиза кърмата.Обясниха му ,че заради секциото е по трудно в началото,но се надявам с помпата и чая да стане.
Нямаме ел.кантар,към края на седмицата ще я водим при педиатърката и ще видим колко е наддала,но като цяло не яде много все още.

# 302
Момичета, раждалите секцио може ли да споделите дали сте усещали зверска болка в ребрата? Толкова е болезнено, че едвам дишам - имам чувството, че са ми счупили някое ребро докато са избутвали бебето.

# 303
Момичета, раждалите секцио може ли да споделите дали сте усещали зверска болка в ребрата? Толкова е болезнено, че едвам дишам - имам чувството, че са ми счупили някое ребро докато са избутвали бебето.
В ребрата май не,обаче усещам нещо като мускулно напрежение в корема,може би защото се прибира.От вчера и една кофти болка в уретера,предполагам че заради катетъра.
Mariq878 при мен за сега стимулацията с помпата помага,пускам обаче само коластра и то не много,но въпреки това и я давам,защото е полезна.Разбира се,че не е на всяка цена кърменето,но предполагам ,че и стреса от самото раждане си оказва влияние.

# 304
Малката стана вече на 2 седмици и от няколко дена е само на кърма. До преди това бях на антибиотик и не можех да й давам, та малко се е запекла. Довечера ще пробваме това с термометъра, но се надявам сама да се изходи до тогава.

Забелязвам я, че има газове, не съм сигурна дали са колики. Чудя се дали да започна от сега да й давам капки. Препоръчаха ми Lefax (някакви немски са) в комбинация с био гая.

Аз само се цедя и давам мляко, имам достатъчно, даже за 4 дена вече замразих 3 торбички. Но и аз имам буца на едната гърда, която не успявам да премахна. Правя топли компреси и се изцеждам някъде на 3 часа, но ефект няма. Това за зелено и на мен ми го казаха само че трябвало да бъде студено, да седи в хладилника и така да го слагам. Не знам дали няма да запуши така още повече жлезата, защото не е зачервена. Вие как си ги слагате?

# 305
Тези капки Lefax и на мен ми ги хвалиха,но предпочитам да изчакам какво ще каже педиатърката и тогава ще взема.Пък и тя е все още на АМ и е рано за колики.Между другото и аз съм много доволна от гнездото,изключително удобно е.По цял ден си спи в него и е при мен в хола ,а вечер си е в кошарата.

# 306
И ние сме очаровани от гнездото! Супер удобно. Също и next to me кошарката си е хит.
Към мамите, които дават АМ на каква марка се спряхте? Аз се налага да дохранвам, тъй като имам много малко кърма… започнах таблетки лактил, пия си и чая за кърмачки. Дано помогнат тези неща. Давам аптамил адванс, но ми казаха да взема био лактана. Дали има смисъл да сменям млякото се чудя (и на двете пише, че са подходящи за кърмачета). Всеки съвет ще е полезен

# 307
И ние сме очаровани от гнездото! Супер удобно. Също и next to me кошарката си е хит.
Към мамите, които дават АМ на каква марка се спряхте? Аз се налага да дохранвам, тъй като имам много малко кърма… започнах таблетки лактил, пия си и чая за кърмачки. Дано помогнат тези неща. Давам аптамил адванс, но ми казаха да взема био лактана. Дали има смисъл да сменям млякото се чудя (и на двете пише, че са подходящи за кърмачета). Всеки съвет ще е полезен
[/quote

На мен ми казаха в болницата Нан Оптима про,най-много се доближава като състав до кърмата и за сега сме на него.

# 308

Аз знам че не е хубаво да се сменя млякото без причина. Това което са давали в болницата е най добре да се продължи

# 309
  • Варна
Аз също дохранвам, ползвам аптамил комфорт за колики и запек се води. Педиатърката го препоръча.

# 310
Ние сменихме аптамил с фризолак прематур, педиатърката препоръча, въпреки че в болницата бяхме на аптамил. И най-вероятно от смяната бебчо имаше чести и обилни изхождания, на мен ми приличаше на диария, макар че педито каза, че е нормално да са по-редки, ако приема кърма + смяната на млеката. За момента като че ли му свикна.
А какво гнездо сте си взели?
И на активна гимнастика спрели ли сте се, ако не сте взели вече. Има толкова голям избор, че все още не мога да се спра на нещо

# 311
Моето гнездо е от Jukki.
Аз да питам за този чай за кърмачки.След колко време започва да действа?

# 312
Ами за момента ще оставя на същото мляко, не виждам да има проблем с него. Нашето гнездо също е от jukki. Чаят нямам идея кога започва да действа. Надявам се в комбинация с таблетките, които пия, да се засили кърмата.
В болницата ми казаха, че е нормално в денонощието да има гладна пауза от 6часа, за да си почива стомахчето. Нашата бубка след вечерното хапване будува (недоволства) поне час и половина, даже снощи ги направи 2 часа и след това като заспи и направо няма събуждане. Вчера се наложи да я събудя, защото гладната пауза стана 7часа. Тази сутрин също вървят натам нещата. Това със събуждането на спокойно спящо бебе не знам доколко е правилно, но ме притеснява, че надвишава тези 6часа. Вие как процедирате?

# 313
Аз имам две гнезда, различни са, не виждам да има предпочитания. И в двете си спи спокойно. В нашата спалня сме с малко кошче, обаче не иска да спи в него без гнездото. Две активни гимнастики ни подариха и аз имах една, но още не съм я слагала. Вие слагате ли бебоците и кога е удачно да започна да я слагам по малко?
Иначе аз я събуждам, защото ако не е хапнала малко, в банята е голям рев. Понякога яде в просъница доста добре, понякога е заспала нацяло и почти не суче.

# 314
Аз я събуждам също,но и на мен не ми харесва.Има моменти даже в които ми е жал да я будя,толкова сладко спи.В болницата ни будеха на 3 часа да ядем,обаче ние с ММ се опитваме да променим това според нашия режим.Примерно едно ядене в 2 и след това чак в 6.Вечерта и правя по -малки дози да не и стане тежко.
Иначе първо я къпем,след това хапва и после малко будува,но като цяло е кротка и заспива доста бързо.

Общи условия

Активация на акаунт