Февруарчета 2025 г. -Темa 7

• 25 148
  • 467
  •   1
Отговори
# 390
Успех! Дано всичко да е наред.Леко раждане Simple Smile

# 391
Успех и от мен! Всичко ще е наред, дано още тази нощ родиш бързо и безболезнено Simple Smile

# 392
Стискам палци Жизел и чакаме, хубавата новина. 🍀
Здравейте мили мами аз вече съм в болницата,днес сутринта започнаха да ми изтичат водите,но малко по малко,та отидох да видя дали са видите или нещо друго,та оказаха се те ,но изтичат малко по малко,за разкритие ме гледаха само веднъж и беше доста малко 1,5 2см ,но ме оставиха в болницата,казаха че е по сигурно, засега нямам кой знае какви контракций ,ниско долу имам спазми разхождам се от време на време,усещам,че си изтичат лека по лека два пъти бях на тонове,сега след малко пак ще ходя,надявам се тази вечер или утре да се случат нещата,но ще видим,така малко без контракций ще видим кога ще стане,казаха ми че до.утре ако не тръгне нищо до 8 9 могат да ми сложат окситоцин,не знам понеже не съм запозната колко време изтичат така по малко водите,кога би тръгнало раждане,но ще видим.

# 393
Хайде, Жизел, чакаме хубави новини. Simple Smile Всичко ще е наред! При мен като изтекоха водите, скоро тръгнаха контракциите. Вероятно някъде през нощта ще станат нещата. Simple Smile
Ами надявам се те почнаха да изтичат тази сутрин около 09 сега продължават също от време на време, нямам контаракций още ще видим тази вечер какво ще стане.

# 394
Момичета, отдавна не съм писала, но със закъснение да се похваля и аз.
На 16.02 се роди Симона. 3830г, 53см. Индуцираха ме 40+4 и добре че ... понеже ако бяхме чакали кой знае колко голяма щеше да стане. Раждането беше сравнително леко - дадоха ми хапче за размекване на шийката в 6 и в 8 сутринта. Аз и преди това имах някакви контракции, които после се засилиха. Като цяло и предния път така ме индуцираха заради дълга шийка. В 12 ме свалиха в предродилна и в 17:42 с 4-5 напъна се роди Симона.
Мен обаче хормоните нещо почнаха да ме тресат след раждането - както нямах проблеми с тия неща преди да родя. Рев постоянен от болницата още, постоянно бях тъжна. След като се прибрахме като че ли нещата започнаха да се нормализират малко по малко, въпреки че още си рева поне по веднъж на ден. Осъзнавам че са хормони, ама много гадно ... надявам се да отшуми скоро.

# 395
Честита да е Симона! Да сте здрави и благословени🍀 Всичко ще отмине, важно е нищо да не се задържа, за да не се натрупва! Всичко ще си дойде на мястото❣

# 396
Честита да е Симона. Да бъде здрава и да носи много радост и щастие на мама и тати! 🍀🩷
Момичета, отдавна не съм писала, но със закъснение да се похваля и аз.
На 16.02 се роди Симона. 3830г, 53см. Индуцираха ме 40+4 и добре че ... понеже ако бяхме чакали кой знае колко голяма щеше да стане. Раждането беше сравнително леко - дадоха ми хапче за размекване на шийката в 6 и в 8 сутринта. Аз и преди това имах някакви контракции, които после се засилиха. Като цяло и предния път така ме индуцираха заради дълга шийка. В 12 ме свалиха в предродилна и в 17:42 с 4-5 напъна се роди Симона.
Мен обаче хормоните нещо почнаха да ме тресат след раждането - както нямах проблеми с тия неща преди да родя. Рев постоянен от болницата още, постоянно бях тъжна. След като се прибрахме като че ли нещата започнаха да се нормализират малко по малко, въпреки че още си рева поне по веднъж на ден. Осъзнавам че са хормони, ама много гадно ... надявам се да отшуми скоро.

# 397
Честита да е Симона! Heart Не се притеснявай за хормоните и рева и при мен го имаше, държа ме докъм 10тия ден, сега вече всичко се нормализира. Имах и треперене, тревожност. Единствено вечер още усещам вкочаняващ студ, от недоспиване ли е, от хормони ли е. В стаята е 23 градуса. Като станах и сложа бебче на гэрда и веднага се регулира. Вече си мисля дали не е и някакъв механизъм на тялото да ме буди, за да храня и да се грижа за бебето Grin

# 398
Честита да е Симона! Да ви е жива и здрава.
За хормоните ,нормално е .Аз имах такава хормонална криза на втория ден като се прибрахме в къщи,то не беше рев не беше чудо.Бях под стрес още,защото всичко ме болеше и краката ми бяха надути и кърма не слизаше.Та поревах си един ден и после се оправих.

# 399
Днес бях на тонове, отново всичко е наред, утре ми е терминът. Лекарят каза, че ще чакаме 10тина дни и евентуално индукция след това, но само при наличие на определени условия, за да може да е успешна. Тежко ми е, боли ме като ходя, грижите по детето ми идват в повече както и дългия престой без удобства на квартира, но се надявам, че малко остана до щастливия развой.

# 400
Днес бях на тонове, отново всичко е наред, утре ми е терминът. Лекарят каза, че ще чакаме 10тина дни и евентуално индукция след това, но само при наличие на определени условия, за да може да е успешна.
Какви са тези други условия, дали е споменал? На мен терминът ми е на 28-ми, но АГ каза, че четвъртък вероятно ще е раждането, предполагам обмисля индукция. Имам 2см разкритие и контракции, като бебето е по-големичко, та се чудя какви условия трябва да има, че да не ме чака 10дни. Даже 10 ми се струват доста, по принцип не чакат ли максимум 7 дни, преди да предизвикват?

# 401
Не каза в конкретика. Това, което знам, е че не се получава успешно индукцията, ако родовите пътища не са готови, тоест трябва да проверят шийката дали е омекнала, скъсена, посоката , в която е разположена. Ако просто пуснат окситоцин, не се получава, и после правят секцио в другите болници, затова първо подготвят шийката. В тази болница слагат гел с простагландини, за да подготвят шийката.

# 402
Аз с първото раждане бях така. Преносвах, изтичаха ми водите, 1 см. разкритие, но шийката ми не беше добре изгладена. Включиха ми окситоцин и се мъчих доста часове. С второто пак изтичане на води, 1 см., но лекаря ми сложи хапче за изглаждане на шийката, по-късно система и родих за 2 часа с 1 час силни болки. Така, че може би наистина шийката трябва да е изгладена, да има разкритие също.

# 403
Здравейте, и аз минавам към отбора на родилите. Снощи в 19:55  се роди нашето момче💙

# 404
Честита рожба! 💙 Да расте здрав и благословен! Бързо възстановяване на теб!🍀

Общи условия

Активация на акаунт