Априлче 2025г./тема 6/

• 30 032
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
Аз се надявам да кърмя, но гърдите изобщо не ме болят. Усещам понякога някакво напрежение, но е рядко. Не знам дали има нещо общо това, може да е рано още.

Мирела, и аз имам такава лесна за поддържане коса, а сега вече и трудно я сресвам. Не ми се налагаше да ползвам нищо, освен шампоан. Но, това да е. Ще се нагодя и към новото положение.

Ние вече си купихме на Nuk шишета, две малки и две големи. Така бяха в комплекта.

Колан имам, но мисля да не ползвам, надявам се естествено да се прибере корема. Все пак ще преценя малко след раждането.

# 496
Аз съм със запишем нос от началото на годината. Не живея без капки за нос, въпреки, че знам, че не могат да се ползват толкова дълго. Вечер се събуждам на всеки 2 часа от задушаване направо и не мога да заспя докато не си сложа капки.
Да не си развила алергия към капки с ксилометазолин? Сестра ми беше така преди години. Почвай някакво противоалергично и разреди капките.

# 497
Аз се надявам да кърмя, но гърдите изобщо не ме болят. Усещам понякога някакво напрежение, но е рядко. Не знам дали има нещо общо това, може да е рано още.

Мирела, и аз имам такава лесна за поддържане коса, а сега вече и трудно я сресвам. Не ми се налагаше да ползвам нищо, освен шампоан. Но, това да е. Ще се нагодя и към новото положение.

Ние вече си купихме на Nuk шишета, две малки и две големи. Така бяха в комплекта.

Колан имам, но мисля да не ползвам, надявам се естествено да се прибере корема. Все пак ще преценя малко след раждането.

И мен не ме боляха гърдите, даже напрежение нямах, но няколко часа след раждането се появиха първите капки коластра и на другия ден малко кърма. След това постепенно започна да се увеличава. Цедя се на всеки три часа, казаха, че е важно да започна веднага след раждането и да не пропускам. Бях чела толкова малко за кърменето, книгата на Хедра ми беше приготвена за последния месец да я чета... Така че съм супер неподготвена и просто правя каквото ми казват. Дано не сбъркам някъде.
Тук ни дават шишенца в болницата. Всичко е на NUK. За вкъщи купих на Philips няколко. В последствие ще допълвам, ако е нужно.

# 498
С първото дете ползвах Nuk, сега мисля пак с техни шишета да карам. Залъгалки съм си взела също на Nuk.
Колан не съм вземала, имах като по-дълбоки еластични гащи. Страхотна работа ми свършиха. Но трябва консултация с лекар преди да се носят.
Мила, как е бебчо?

# 499
Мила, благодаря за успокоението ☺️. Вярвам, че там са достатъчно подготвени и е най-добре да ги слушаш. Ето, че са ти помогнали да тръгне и кърмата.

# 500
Здравейте,
Вчера бях на преглед и съм по термин 33 +6 г.с, а детето върви към 34+3 седмица. Измериха го 2100 грама казаха, че всичко е наред, даже му видях личицето. Долу под пъпа ми е главата му а крачетата са на горните ребра.
Взеха ми изследвания кръв и урина и ми излезе, че имам следи от белтък и кетони в урината, след това по Вайбър лекарката ми каза, че са добри изследванията. Исках да питам някой знае ли какво значи това, за белтъка не знам дали не е защото пия и протеин за бременни, но не всеки ден. И още да ви питам дали на някой друг му се е случвало при вземането на вагиналния секрет да прокървява. На мен лично до сега не ми се беше случвало при предишните ми бременности. Просто лекарката го направи много бързо и болезнено, извини ми се и ми изписа също и вагинални глобули, ако правилно го изписвам. Аз й казах да не се притеснява, но още съм леко в шок от случилото се.

И още да ви питам смятате ли да кърмите или сте се насочили към АМ. За колана за прибиране на корема този път смятам да ползвам, защото имало т.нар диастаза. Но в интернет има толкова много реклами.

Ако вземе внимателно вагиналния секрет не би трябвало да има прокървяване, другия път ако ти взима я предупреди да е по- внимателна, все пак може да се избегне прокървяване😊

# 501
Аз също си взех на Philips комплект шишета 2големи, 2малки (антиколик) и четка имаше подарък към тях. Имам и едмо на Nuk което спечелих от един уебинар- за сега толкова.
Иначе се надявам да успея да го закърмя- много ми допада идеята и даже леко се притеснявам, че може да се наложи секцио, което означава, че 12-24часа ще сме разделени с бебчо и това важно ранно засукване няма да го има, но ще дам всичко от себе си да се справим.
Ако не успея съм си намерила консултант по кърмене, който прави и домашни посещения. 💪🏽
П.с книгата на Хедра се чете много леко и има доста изчерпателна информация.

# 502
С първото дете ползвах Nuk, сега мисля пак с техни шишета да карам. Залъгалки съм си взела също на Nuk.
Колан не съм вземала, имах като по-дълбоки еластични гащи. Страхотна работа ми свършиха. Но трябва консултация с лекар преди да се носят.
Мила, как е бебчо?

Добре е, много добре се  адаптира. Simple Smile Аз имам съвсем леки неразположения след раждането, но нищо страшно. Simple Smile

# 503
Браво, Мила!
Мисля, че говоря от името на всички, като казвам, че сме много щастливи за теб и малкия герой! Да повлечеш крак на упорити и силни бебета с характер Simple Smile)

# 504
Браво, Мила!
Мисля, че говоря от името на всички, като казвам, че сме много щастливи за теб и малкия герой! Да повлечеш крак на упорити и силни бебета с характер Simple Smile)

Много ви благодаря за подкрепата и позитивната енергия, момичета! Определено имаме нужда от тях. 🥰.
Успех на вас, най- хубавото идва, дръжте се още малко 🥰

# 505
Дами, вие взехте ли дрешки 50 размер или заложихте направо на 56?

# 506
Капките, който ползвам нямат ксилометазолин в тях.

Аз съм със запишем нос от началото на годината. Не живея без капки за нос, въпреки, че знам, че не могат да се ползват толкова дълго. Вечер се събуждам на всеки 2 часа от задушаване направо и не мога да заспя докато не си сложа капки.
Да не си развила алергия към капки с ксилометазолин? Сестра ми беше така преди години. Почвай някакво противоалергично и разреди капките.

# 507
Страхотни новини, Мила Simple Smile Много се радвам. Надявам се все така да бъде и за напред.
Аз имам мн дрешки от каката и като видях бодитата размер 50, на които съм й навивала ръкавите (имам си я на снимки), ми стана лошо. Ако сте секцио и върви нормално бебето, може и да ви потрябват.  Забравила съм колко са мънички бебчетата.

# 508
Аз съм взела 56 размер. Май само една пижама имам 50. Като се роди ще видим какво е положението и ако са и големи ще се купят 50ти.

За шишета тези съм купила, но имам и 2 подарък от събития
Скрит текст:
Взела съм с широко гърло, което до колкото разбрах е подходящо и за кърмени бебета. Може би избързах и взех едни биберони за шишетата с размер 0, защото тези в комплекта са 0+.

# 509
Аз съм взела само 50ти, защото нашето шомпълче върни по-мъничко. Само една по-дебела дреха за навън взех 56ти с идеята, че като се наслагат дрехи отдолу, да не стане тясно.
Още не мога да се ориентирам какви дрехи да взимам, предвид, че края на март/началото на април може да е студове и сняг и може да е 20 градуса, или и двете. Така че ще действаме според зависи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт