Априлче 2025г./тема 6/

• 25 430
  • 756
  •   1
Отговори
# 750
Сестра ми имаше съученичка с диабет 1 и си имаше здраво детенце. Просто е по-трудно и рисково.

# 751
Много ме зарадвахте, грешно съм си мислила през всички тези години.

# 752
  • Варна
За съжаление диабет тип 1 е много коварна болест.
Освен съученичката, имах и едно комшийче момче с което бяхме долу горе набори. Той също беше с диабет тип 1 от дете. За съжаление момчето ти замина рано рано, вече има повече от 12г.
Това е заболяване, което рефлектира и компрометира работата на всички останали системи в организма и при някои хора е пагубно.
Затова и мисля че няма нищо общо нито с ГД, нито с диабет тип 2, който е болест която се придобива и успешно се контролира понякога само с диета, понякога и с медикаменти, но не е задължително да си доживотно на инсулин.

# 753
За съжаление повечето ни пациенти с диабет тип 2 са на инсулин.....много късно просто отиват на лекар или просто имат лош късмет. Например при мен е като цяло много добре захарта, само на гладно е на горна граница, иначе си е по учебник. Обаче имам много висок инсулин, който един ден ще се изчерпи и ще мина на инсулин. Все пак се надявам това да не се случи. Иначе както диабет тип 1, така и диабет тип 2 вървят ръка за ръка с едни и същи усложнения за съжаление 🥺

# 754
Kactus Ти си в сферата на медицината ли?

# 755
Аз бях с доста брутална ИР, преди да забременея. Минах на сериозен хранителен режим, започнах добавки и специално берберин, повече движение и отделно един ужасно токсичен човек се махна от живота ми. За 3-4 месеца започнах буквално да се свивам, защото част от натрупаните килограми бяха неестествени, в следствие на ИР. Сега, преди да ми сложат кортикостероидите, мога да кажа, че имах свръх образцова захар - не знам как ми е бил инсулина, защото ми забраниха да го тествам Simple Smile Но до 20 гс, докато още си пусках, беше 3-4 на гладно.

# 756
Заповядайте в новата темичка:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1751906

Някоя от вас имала ли е такива големи отклонения в коагулацията. Много се надявам да е от боледуването. Моят АГ ми каза да се чуя с хематолога, а за желязото ми изписа допълнително Тотема 2×1 за 20 дни, отделно имам и Сорбифер и спрея на Бетър Ю.

Руби, магистър фармацевт съм, но просто много се интересувам и от новости в медицината, освен фармацията. Имам доста познания в репродуктивната медицина.
Joss, браво! ❤️ Аз също имах много добри резултати след режима преди последната инвитро стимулация, но този висок инсулин си ми е по-скоро по наследство и спасение като цяло няма 🥺 Най-ниският ми инсулин някога е бил около 8, след това около 16-20. Захарта е добре, но инсулинът не.   Като цяло съм супер щастлива, когато успея да го сваля под 10. Иначе има и много забременели жени с инсулин 20-30-40, но като цяло е по-трудно. Нямам и излишни килограми, но ИР ми беше много сериозна. Аз останах много доволна от Алфа липоевата киселина на Натрол и пак ще я пия след раждането, само ще видя как ще я съвместя с кърменето(дано да успея да кърмя).

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 19:16 от Kactus

Общи условия

Активация на акаунт