Априлче 2025г./тема 6/

• 25 438
  • 756
  •   1
Отговори
# 720
Моя фибриноген е висок, но и Д димер ми е супер висок от самото начало, над 2. На фракси и натаспин съм. CRP ми е под 2 обикновено. Фибриногена не ги притеснява, но най-добре питай АГ, не го мисли.

# 721
Момичета, извинявайте, че отново по тази тема се включвам: Някоя от Вас, която приема Допегит, чувства ли се постоянно замаяна?
От 1 седмица ми включиха Допегит.
Първоначално 2х1 , сега вече 3 х 1.
Кръвното се държи в граници 110/70 до максимум 120/80, но аз ходя като дрогирана. Имам чувството, че всеки момент ще припадна по улиците. 😏

# 722
Благодаря ви, момичета. Четох, че най-вероятно имам възпалителен процес, което си излезе и на микробиологията.  Ще изчакам засега до понеделник. Няма да се панирам.

Зари до 120 ти е перфектно. Може да има адаптивен период на лекарството и за това така да се чувстваш.

# 723
  • Варна
Аз доколкото съм чела назад из темите, май допегита е възможно да има такъв ефект.
Фибриногена доколкото знам се покачва и при възпаления в организма.
В къщи от два дни сме с грип всички, кашлица и температура. Хвърлила съм и фраксипарин и магнезий и желязо, направо не ми е до нищо. Само сиропи, близалки за гърло и тем подобни.
Днес обаче отидох при АГ защото имах записан час.
На някой случвало ли му се е на доплера да има празни моменти - т.е както си върви вълничката прекъсва, после пак тръгва. Доктора ми каза, че защото се движи бебето.

# 724
Рози, Да, при мен се е случвало на доплер, защото бебето буташе артерията. И на мен ми обясни, че е от движенията и тогава намери друго място да измерва без да пречи бебока

# 725
Аз още не съм била на доплер, но присъствах на едно момиче, когато й правиха, преди няколко месеца. И там, точно това казаха, че бебето се мести, и за това има спадове. Ама не помня празни места дали имаше.
Розичка, точно възпалителен процес ще е проблема, така си мисля.

# 726
Момичета някоя от вас сблъсквала ли се е с ГД или диабет тип 1 по време на бременност и да е била на инсулин?

# 727
Аз съм с инсулинова резистентност, и по подразбиране се водя с ГД. Засега не са ми предписали инсулин. Ендокринолога, каза, че ако се почувствам зле да взема Сиофор, това пиех преди бременността. Каза, че не са проблем, и даже искаше да ги пия по време на бременността, но каза, че не е задължително и аз да си преценя, на режим ли ще съм или на хапчета. Избрах да съм на режим, ама не съм много постоянна, позволявам си от време на време сладко.
Последно ходих преди месец, каза, че щом бебчето върви със седмицата си, всичко е наред и няма да ми изпише инсулин.

При теб какво е положението, Руби?

# 728
При мен е като при Мики - режим, бебето си отговаря на седмиците. Бобцкам се вкъщи с глюкомер 1-2 пъти в седмицата.

# 729
  • Смолян
Само аз ли съм луда и се бода всеки ден?
Даже и не ме води с ГД, а с нарушен глюкозен толеранс. На режим съм, но понякога нарушавам, все пак и аз съм човек.

# 730
Аз непрекъснато сънувам сладки неща 🤣. Гледам да не ям, като цяло, ама има моменти, когато започвам да търся нещо сладко, без да се усетя. Повечето пъти замествам с плод. Но кг пак си вървят нагоре. После ще сваляме.

# 731
Момичета, искрено се възхищавам на сдържаността Ви. Аз цял живот съм била на режими и диети, за да поддържам 58-те си килограма и възприех бременността като моментът, в който всичко ми е позволено. Съответно резултатът е налице.
Сега си броя всеки ден дните до датата за планово секцио и се моля да не вдигам кръвно и всичко да е наред 🙏
Момичета, стандартно колко дни след секциото е престоят в болницата?
И знаете ли изписват ли в събота или само през седмицата?

# 732
Амии и аз нз какво стана…Отидох за обременяване с глюкоза в 24 г.с(исках и по-рано защото бебето беше седмица напред имах притеснение за качените кг 8 ,околоплодни води на Горна граница,но ми казаха ,че тр в 24 г.С)в деня на обременяването се оказа ,че съм с 11 кр захар на гладно и не направих обременяването защото не е безопасно,освен това е ясно с тази висока КЗ .Пратиха ме спешно на ендо,едвам намерих час за същия ден.Пренасочи ме хоспитализация  и за инсулин,лежах 3 дни за профил и съм със 2 вида инсулин.Дори с тях не успявам да овладея положението на 100% сутрешната захар ми е висока,след закуска също и по някой път правя хипогликемия.Въглехидратите(бавни)не трябва да ги спирам,защото имах кетони.Направо си ме подготвяха че съм отключила диабет тип 1,след изписване направих тестове за антитела които излязаха отрицателни,тоест не е диабет тип 1.Днес като бях за второ мнение ми заявиха ,че е диабет тип 1 и нямало значение теста ,времето ще покажело.Всеки ден рева ,старая се и накрая като видя кр захар до 15 и се сривам.Сигурно разказах доста объркано…Не искам да ви вкарвам филми в главата ,просто при мен така се е получило.Тъй като сменяхме инсулина и дозите постоянно ,реших да попитам по-различните групи ако някой се е сблъсквал да обменим опит.

# 733
Зари, аз просто следвам начина на хранене от преди бременността, с тази разлика, че си позволявам сладко, ориз и картофи. Но не от сладкото наддавам , а от ориза и картофите. Ориза не е проблем, ама картофи обичам, и преди бременността ги избягвах, не ми се ядяха. Ама много ми се ядяха сега по време на бременността. И така вече съм 15 -16 кг отгоре, може и повече вече. Не смея да се кача вече на кантара, че ме депресира. Въпреки това, успях да спра и картофите, и ориза. Повтарям си, че са вредни и така, вече месец.

Руби, трябва да се направи трикратния тест, независимо от първата стойност. Така ми е обяснено на мен. Как определяш дозата на инсулина? Как знаят как се покачва или сваля на втория и третия час?

Ендокринолога ми обясни, че плацентата произвежда глюкоза, съответно се извиква и повече инсулин. И от това как се реагира, дали имаш увеличаване на теглото на бебето, на водите, определят дали имаш ГД. И каква терапия ще имаш.

# 734
Преди три седмици и мен ме бяха наплашили за ГД, тъй като на контролни изследвания сутрешната ми глюкоза на гладно излезе 5,1. И ме пратиха за обременяване, доста се бях наплашила, но Слава Богу всичко излезе нормално. Вчера на контролни сутрешната ми излезе 5,6, но предполагам е защото съпругът ми имаше рожден ден и прекалих с тортите и вх предните дни. Качвам снимка и от стойностите от обременяването с глюкозата. Малката върви добре.

Общи условия

Активация на акаунт