Априлче 2025г./тема 6/

• 25 452
  • 756
  •   1
Отговори
# 735
miki 8713
Попринцип да,но при кз 11 може да припадна ,доколкото прочетох и само 1 от 3те стойности да е извън норма ти поставят ГД.Иначе в болницата ми взимаха кръв поне 6 пъти на ден и през ноща  също и си е извън норми почти постоянно

# 736
  • Варна
Аз мисля, че ГД и диабет тип 1 са различни диагнози. ГД е състояние, което се развива само през бременността, докато диабет тип 1 е заболяване, което си е генетично и автоимунно. Да не говорите за тип 2.
Зари, може би зависи от болницата. Тук в АГ Варна, престоя при секцио бил 5 дни, което на мен ми се струва много. Искаше ми се на трети ден да си бия шута ако всичко е наред, но......каквото кажат лекарите.

# 737
Някой наскоро ми каза, че вече престоя бил 4 дена. Дали е вярно, не знам със сигурност.

# 738
Да да,различни са аз също се изненадах,но се оказа,че има и такава вероятност.Но те допускат ,че може да е имало и преди това нещо започнало.Въпреки,че съмпускала във времето кз ,било е близо до Горна граница ,но не извън граница.Иначе са абсолютно различни състояния,въпреки,че по някой път  на ГД също се прилага лечение със инсулин

# 739
Зари, и 2017 и сега пише на сайта, че престоят е 4 нощувки, тоест 5 дена. Моето планово секцио беше в понеделник и ме изписаха в петък с бебчето. Бях ходила на спешен преглед в събота и изписваха майка и бебенце. Но в частна болница Селена в Пловдив.

# 740
Руби, не се притеснявай, ти си с гестационен диабет, който е доста често срещан и има много бременни на инсулин. Нарича се гестационен, защото се проявява само по време на бременност. Нямам идея защо лекарите са решили, че може да е тип 1 и ми стана малко смешно 😅 Диабет тип 1 е хронично заболяване, при което имунната система на организма атакува и унищожава клетките на панкреаса, които създават инсулин. С него се раждаш. Обикновено се проявява в детска възраст и тези хора са цял живот на инсулин. Диабет тип 2 е съвсем различен и той се развива от външни фактори, като се проявява в напреднала възраст. Гаранция ти давам, че е невъзможно да имаш диабет тип 1.

Зари, напълно е нормално чисто физиологично да ти отичат крайниците. Стъпалата и пръстите на ръцете ми са ужас....трябва да си взема и по-широки обувки без връзки, че моите ми стискат вече.

Престоя в болница за естествено раждане е 3 нощувки, а при секциото е 5 нощувки. Това е за Окръжна болница.

Аз още съм болна, но да чукна да дърво температура вече нямам, а кашлицата не е денонощна. Обаче сега си видях изследванията и съм в потрес.....коагулацията ми е дроб и се надявам да е в следствие на вируса. Иначе хемоглобинът е по-добре, но желязото е критично ниско и трябва да го вдигна.
Скрит текст:

# 741
Зари, в Токуда са 5 нощувките при секцио и 3 нормално раждане. Не помня ти къде беше. На 17 март ще се видя с Атанасова и ще агитирам за секцио.

# 742
Kactus ,иска ми се да вярвам в това,но сече 2 ендокринолози го казват ,едната е в Токуда др в Майчин дом .Силно се надявам да грешат …Предполагам,че има доста мами на инсулин,но просто при мен нещата още се нагласят и това ме изнервя.Отделно ми сменят инсулините ту бавния ,ту бързия пък втората иска на 1вия да се върна и затова съм отново на кръстопът

# 743
  • Варна
Когато раждах 2018 секцио в АГ Варна, съседната болница с родилно отделение беше затворена за ремонт.
Имаше такъв наплив на родилки, че аз бидейки последно следобедно секцио за деня не успях дори да стоя в реанимация защото нямаше място. Настаниха ме веднага в стаята и на следващата сутрин ме раздвижиха. Детето имаше минимална жълтеница, аз нямах усложнения и ни изритаха на третия ден. Затова сега се надявах на същото, но уви......
Сега настанявали и от предната вечер, тогава отидох в деня на секциото.
Това с настаняването предната нощ направо ме съсипва като си го помисля, но ще се изтърпи някак няма как.
В тази групичка май няма момичета от Варна.

# 744
Руби, не се притеснявай. Това е чист гестационен диабет и е нормално трудно да ти нагласят дозата. Всичко е проба-грешка за съжаление. Трябва да си в болнични условия, за да ти улучат правилната доза.

# 745
И при мен беше страшна работа с предното секцио - имаше рекореден брой родилки и секциа, защото на следващия ден било огледална дата... Като влезнех в детска стая и щях да припадна -сигурно имаше над 100 бебета...
Сега терминът ми е пак огледална дата 25.04.25 и сега като знам, че ще е преди това заради секжиото и чак се радвам.

# 746
Да,бях 3 дни и не ме изписаха с кой зн каква яснота за моя случай.Предполагам,че просто нямат много случай със бременни и бяха плахи откъм дози.Въпреки ,че е Токуда и ми е странно .Спирам да го мисля,все пак правя всичко на което съм способна Simple Smile))

# 747
Точно, Кактус е права, по време на бременност се говори само за ГД. Диабет тип 1 се установява, преди или след бременност. Това ми бе казано от моя ендокринолог. Да не се тревожа изобщо по време на бременност, ако нещо се обърка, че веднага ще се реагира. После, повечето се връщат в положението преди бременността си.

Честно казано, не съм наясно, но не знам дали с диабет тип 1 може да се забременее. Питала съм диабетици, които имат деца. Всички казват, че диабет са получили след като вече са имали деца.
Преди години една приятелка беше споделила, че има диабет и няма да може да има деца. Сега с новите технологии вече може и да има начин.

# 748
  • Варна
Имах съученичка, която е с диабет тип 1 от дете. В училище си ходеше с инсулина и си слагаше дозичките.
Има две деца и даже свърши тази работа доста преди нейни съученички, които се помайвахме и вече сме към 40-така.
Да са и живи и здрави.

# 749
За щастие хората с диабет тип 1 и диабет тип 2 имат дечица. Мой колега си е от дете на инсулин и двете му дъщери ги зачена почти от раз. 😊

Общи условия

Активация на акаунт