Крипторхизъм

• 218
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте
Имам момченце на 7 месеца. Роди се със два скрити тестиса. Когато беше на 4тири месеца го водихме при детски хирург във Варна и каза,че единият е асансьорен и има време и след шестия месец пак да го заведем да го прегледат. Този пък ходихме при уролог в Русе и го прегледа на Видеозон и установи,че и двата са в игвиналная канал и в момента ни пренасочи към София в Пирогов за още едно мнение. Мъжът ми не иска да чакаме уролога ми каза,че колкото повече се чака толкова по зле е за бебето защото действително не се развиват в игвиналния канал. Моля за съвети и препоръки за Пирогов. И дали ако отидем ще го оперират или ще изчакат според вас да знам за какво да се подготвя притеснено ми е

# 1
Попитайте в темата на проф Бранков https://m.bg-mamma.com/?topic=1193874.msg49264141#new

# 2
  • София
Здравейте
Имам момченце на 7 месеца. Роди се със два скрити тестиса. .....

Дублирам отговора си:
Първата преценка за позицията на тестисите се прави на 6 месец. Ако дотогава те не са слезли, практиката в България е операцията да се извърши след 1 годишна възраст, но не по-късно от 1 г и 6 мес. Преценката дали тестисите са "асансьорни" и това ще позволи изчакване до към 2 година се прави при физически преглед, а не по ехографски данни. Такива прегледи се правят от детски хирург или детски уролог.  Детски уролози има само в "Пирогов", а утвърдени центрове по детска хирургия има в "Пирогов", Пловдив, Стара Загора. В Токуда аз лично работя съвместно с детски уролог, така че екипът ни е железен.
Изборът е ваш.

Общи условия

Активация на акаунт