Осмокласници 2024/2025 - тема 6 и втори срок

• 27 504
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Започнали сте тема, която и нас вълнува. При моето дете обаче няма тормоз, като изключим приятелката с изпращането ( писала съм за нея), което не е основното. Момичето явно го е страх, видях я да започва да тича след като се раздели с моето, има и манипулации, но не сериозна.
Друго забелязвам. Детето е в неелитно училище, не е с високи постижения в науките, ниски резултати на нво, за там е, ако това се гледа. Друг е въпросът защо са такива резултати, по разни причини не зависят от нейното учене. В същото време смятам, и не само аз, детето е възпитано, учтиво, а средата е различна. Тя не се вписва в разговорите на децата, интересите им. Опитала се да говори за филм, песен, там било чалга, гаджета, махленски език. Забелязвам, че започва да прихваща от тяхното поведения, тя се ядосва, че говорят глупости, иска да се махне. Другите училища за нея в града са същата работа, няма да я вземат в елитно, нито тя ще се справя с материал. Въобще страдание я чака.

# 601
Това е най- неприятното-най- вече в малките градове- че няма училища с добра среда за деца, които не са за т.нар елитни гимназии и училища.

# 602
Много съжалявам, когато прочета за тормоз над деца. Аз съм твърдо за местене, ако има проблеми. В предишното ни училище дете го преместиха в шести клас в средата на втори срок, като резултатът беше уау - детето се вписа отлично в новото училище и сега продължава там, изглежда спокоен, възмъжал. В много случаи трудната промяна е за добро.

# 603
Момичета, кураж и дано намерите най-доброто решение!
Това, което споделяте е много притеснително и аз бих действала веднага. Психическият тормоз в тази възраст може да остави травми за цял живот. Местене по средата на срок определено е по-малкото зло, говорете с децата и се възползвайте от първата появила се възможност.

# 604
При моето дете също се беше наложила смяна на училището втори срещу трети клас. Притеснявах се как ще му се отрази промяната,  страхувах се да не стане "от трън, та на глог". Но беше за добро. И пак бих го направила, ако се наложи. При положение,  че детето страда в  училище,  аз не бих се поколебала да го преместя.

# 605
  • София
Момичета, прегръщам ви и ви пожелавам възможно най-бързо да намерите решение. Ужасно е, когато децата станат жертва на тормоз. При нас имаше такъв проблем в стария клас. Имаше 2-3 момчета, които го нарочиха за лесна жертва точно в седми клас. Много от нещата ги сподели след края на учебната година и аз не бях разбрала мащаба на проблема. Хем правихме среща с класна, при директор, с другите трима. За съжаление, единственото добро решение е отстраняване от токсичната среда. Нищо друго не помага.

# 606
Има такъв вирус в момента, да. Майка ми го изкара с ларингит, който премина в бронхит, голямата ми дъщеря направи гнойна ангина,аз го карах стомашно, но продължително. И при майка ми, и при дъщеря ми се наложи АБ. Лошото е, че и при двете на шестия ден нещата се повториха и вече почти две седмици не могат да се оправят. Дъщеря ми после направи конюнктивит, а от вчера е с болки в синусите и в ушите, днес ще ходи на УНГ. Правиха й и изследвания и за мононуклеоза, уж са отрицателни. В чудо съм се видяла как да я стабилизирам. Според тестовете, не е ковид, нито грип, но е нещо страшно упорито и явно много коварно при разклатена имунна система.

Мама Ру, как обмисляш, то си е направо за незабавно местене всичко описано. Кой знае и колко спестява детето, че е и далеч и нямаш и преки наблюдения.
Green, ако не се чувства добре, и най-вече ако й се отразява на психиката, потърсете наистина варианти. Няма смисъл да се задълбочават нещата.

Споделяла съм, че голямата ми дъщеря не беше доволна с избора си на на гимназия. При нея не е имало тормоз, напротив, добри бяха децата, но не й харесваше училището. Аз си знам какво ни беше и на двете 5 години. Всичко е и до късмет и до сбор от редица фактори, от сърце желая да се оправят нещата.

# 607
Благодаря на всички. Благодаря за куража. Аз вярвам все пак , че всичко ще се оправи. Мама Ру при вас положението е много сериозно. Вие не трябва да отлагате Пожелавам ви късмет.

# 608
Моето се люшка в настроенията си, така че винаги съм с едно на ум каква е точно ситуацията и до колко е зле. Това, което ми каза на скоро беше "поне не е колкото зле беше в старото училище". Сега и  двете съжаляваме, че не се съгласи да я преместя в седми клас, но късно.
Относно средата - няма гаранция, нито в елитно, нито в не елитно, че детето няма да бъде тормозено или, че ще бъде прието и ще се впише в средата.
В момента, моето се опитва да се справи само, казва "Не може да бягам при всеки проблем". Опитва се да си изгради самочувствие, но емоционално е в някаква люлка - нагоре-надолу. Работим по въпроса да не скочи на бой на някоя дето много й се отваря и я дразни. Макар, че някои само това би ги респектирало и отказало да се занимават с нея.

# 609
Мама Ру, каквото и да си говорим средата в елитно е по-различна. Няма да чува псувни, речта на децата е на различно ниво, не вярвам да се говори на "ма" и подобни. Имам племенница в ЕГ в града ни, племенник в ПЧМГ, споделят каква е обстановката при тях.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 10:46 от laurentin

# 610
Охх, много е трудно, особено в тази възраст. Дори не смея да давам съвети.
Току що пристигна помощта за осмокласници при мен.

# 611
Моето се люшка в настроенията си, така че винаги съм с едно на ум каква е точно ситуацията и до колко е зле. Това, което ми каза на скоро беше "поне не е колкото зле беше в старото училище". Сега и  двете съжаляваме, че не се съгласи да я преместя в седми клас, но късно.
Относно средата - няма гаранция, нито в елитно, нито в не елитно, че детето няма да бъде тормозено или, че ще бъде прието и ще се впише в средата.
В момента, моето се опитва да се справи само, казва "Не може да бягам при всеки проблем". Опитва се да си изгради самочувствие, но емоционално е в някаква люлка - нагоре-надолу. Работим по въпроса да не скочи на бой на някоя дето много й се отваря и я дразни. Макар, че някои само това би ги респектирало и отказало да се занимават с нея.

Вие си знаете. Аз прочетох недопустими за моите разбирания неща.

# 612
И аз съм на мнение, че е абсолютно недопустимо да се търпи каквато и да е форма на тормоз.
Моите ги преместих поради други причини в ново училище преди няколко години, и всички отчитаме само плюсове от това ни решение.

# 613
Относно средата в елитно училище до 7 клас - по думите й е било по-зле отколкото в сегашното. Изводите оставям на вас.
Моето не би оцеляло и в елитно, защото е слаба ученичка, не е отличничка или близо до отличниците и няма да издържи на нивото, и пак ще е аутсайдер.

# 614
То и моето няма и затова пиша, че я чака страдание. Моралът се бута с когнитивното. Едно време в града имаше 3 типа училища: елитни, добри средни и слаби. Сега са два типа.

Общи условия

Активация на акаунт