Осмокласници 2024/2025 - тема 6 и втори срок

• 27 069
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
Е как да не помним:-) аз наскоро го гледах .. вика “дънера ми иска да ти каже нещо” 😂

# 691
Цялата останала вечер ще обикалям хола  с кучето на ръце ,  като Онази от Туийн Пийкс с Дървото, по -старите като мен я помнят сигурно ,  и снощи така бях.  Joy боли го коремът, уж ходихме на Вет днес. Но пак го боли и ще мисля още по темата. Но монетата има две страни , винаги. Та решението се търси с две посоки... децата ни учат Житейските уроци сега и някои от тези уроци са много гадни  Училището е като животът  ,  има от всичко ..
И моят е с проблемен стомах.Бързо да се оправя! 🤗

# 692
Да се включа по темата за тормоза. За съжаление много от днешните деца са неглижирани от родителите си  Няма как дете на 7 години да се държи лошо, без да го е видяло вкъщи....Постоянно се крещи по децата, учат ги да пресичат неправилно от градинска възраст, защото просто мама там е намерила да паркира колата и пешеходната пътека е далече... Няма какво да се лъжем, но цялото това псевдо родителство избива в лошо поведение и на децата. За всичко са виновни възрастните - родители, учители....
Много деца са оставени на само отглеждане пред телефоните и компютрите.
При нас тормозът беше в шести и седми клас. Моят и още едно дете останаха по-дребнички и не влязоха толкова бурно в пубертета. Тримата тормозители - съответно израснаха за едно лято. И се почна.... Редуваха ги двамата - една седмица единият се тормози физически и психически, другата - другия. И двете майки се оплаквахме периодично на учители и директор.... Накрая на моя не му издържаха нервите и се сби с единия. "Одраска" го с химикал близо до окото. Тормозителят се оказа и циркаджия. Обадих се на майката да се извиня. Ами госпожата 30  мин ми обяснява как синът и не бил глупав и не можела да разбере защо не се справя в училище. Цялата вина хвърляше върху учителите. За съжаление много деца това виждат около себе си и са неглижирани. Лично аз вече се опитвам да ги уча да реагират още на първия опит за тормоз. Иначе нещата само се задълбочават. И да за съжаление, както казва малката - при момичетата драмата е голяма.
Да се оправя кученцето!

# 693
Момичета, тегава тема сте подхванали и съжалявам да прочета, че децата се срещат с подобни ситуации.
Моят принцип е, че оставям да се справи сама "до едно време" и при определени обстоятелства. За мое щастие класната в началното училище беше много читав педагог, но пък в прогимназия моето дете се "сблъска" с реалността на пасивната агресия и интригата.
В случая и аз вероятно бих реагирала по-остро, както писа sanaka. Много деца днес са оставени на интернет възпитание или на улично отглеждане, и аплодирани в семейството, защото са "пробивни" без да се прави разлика между простащина, агресивност и пробивност.
Да оздравява животинката.

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 08:00 от zlatenceto

# 694
Много е неприятно, че точно в най- хубавите години, когато трябва да се радват на безгрижен живот, приятелства, първи любови, децата с сблъскват и с тези неща. Но и това е част от живота, дано много скоро всички да намерите най- правилните решения !
Моето куче и то е в отбора на проблемните стомаси, давам му кучешки пробиотик, но не помага особено

# 695
  • София
Момичета, да се оправят кучовците ви бързо Flowers Four Leaf Clover

# 696
При нас са котета Wink Уважавам любовта към кучетата, да се оправя кучо по-бързо. Моята душа е котешка Smiley
Наборът си намерил работа. Работата е физическа, на 4 часа през почивните дни. Ще пренася щайги Simple Smile Приляга му, отгледала съм мечок, почти колкото баща си е.

# 697
Направо ми се сви стомахът, като чета през какво гадости преминават децата ви, а аз се тръшкам, че на моята и се виждат ваканция 8-ми клас и новото училище. Знам, че добрият родител е този, от който след време няма нужда, но от друга страна, аз съм възпитана и така възпитавам и моите деца, че винаги за всичко могат да разчитат на мен. На мястото на мама Ру аз или баща ѝ щяхме да живеем - месец, ако трябва, в другия град, да ѝ бъдем невидима сянка и да разрешим проблема по всякакъв начин. Сън няма да спя, ако се случва подобно нещо. Напълно съм съгласна със Санака, че агресорите тормозят слабите и беззащитните. Ако вземете мерки, децата ви няма да са слаби и беззащитни. Агресорът ще ги вижда като защитени. Подобни ситуации учат много по- малко отколкото отнемат, това са травми, а не уроци за цял живот.

# 698
Mama Ru отглежда сама две деца. За мен това е истински героизъм. Жените, които имат съпрузи, трудно могат да обозрат какво точно е сама да гледаш деца. Съвсем с добро го казвам. Съветите тя да бди наоколо явно не вървят, защото кой ще работи в същото време за прехраната и живота на децата?

# 699
Да добавим и, че малкото дете е четвърти клас и не мога да го зарежа само да се оправя + престарял родител, който едва отива до тоалетна.
Слава богу, двете ми деца са коренно различни - малкият лесно се сприятелява, момче е, умее да се справя и до сега не знам някой да се е пробвал да го тормози.
Съвсем различна и сензацията с каката, което още в детската градина беше взета на мушка от дете, чиято майка го учеше да мачка, за да е велико.

# 700
Мама Ру, трудно е, да. Но идеята да отидеш дотам е много добра, не я зачертвай предварително, дори и за 2 дни. Вземаш малкия с теб, хотелите там не са скъпи, за майка ти със сигурност някоя приятелка ще се съгласи да поеме грижа, това последното го пиша покрай опита с приятели и моята майка. Среща с учител, срещата с някои агресори ще можеш да осъществиш.

# 701
Момичета, привет! При някой от вас има ли такава скала 80 % верни отговори за оценка среден?🥴Става дума за английски  език....

# 702
При моето момиче е имало такива скали, но до 7 клас, по бел, по история съм виждала.

# 703
Аз съм попадала на изискване за 70% като покрит минимум, който беше еквивалентен на 3. 80% ми се вижда много.

# 704
Олеее, не съм виждала аз такава скала, по принцип за среден е 50%

Общи условия

Активация на акаунт