Осмокласници 2024/2025 - тема 6 и втори срок

• 27 980
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря ви. Днес се изгледаха камерите и се установи истината. Моят наистина е бутнал момичето, и си е взел телефона. А момичето му е изкрещяло и му е издърпало телефона от ръцете преди това. В резюме, и двамата са виновни, моят е по-виновен. Разговаряхме вкъщи и вчера, и днес. Извини се пред целия клас на момичето. Не е добре, че е реагирал така остро. Ама и да ти дърпат неща от ръцете и да ти крещят в ушите, също не е добре.

# 76
А момичето защо му е крещяло и взело телефона?

# 77
Rumka, добре е, че никой не е пострадал сериозно, хем ще си извадят изводите, хем занапред ще внимават повече и двамата.

Моят син беше в клас само с 3 момичета от 5 до 7 клас и си ги пазеха като писани яйца. За сметка на това самите момчета често се посборичкваха Smiling Imp което никак не беше добре. Моят не е участвал активно в тази част на социалния живот, слава Богу. Но все пак сега всеки ден се балгодаря, че половината им клас са момичета, нямат интриги и насилие и са се сприятелили всички. Ученето е важно, но приятелствата и социалния живот също са от голямо значение.

Снощи му звъннах 2 пъти, излезли цяла компания да се разхождат из Ботевград (на минус 7-8 градуса!). Питам го не им ли е студено - "Ооооо, не, много е топло даже". Това по тъмно се развива, някъде към 20 часа.

# 78
  • European Union
Не мисля, че в казуса на Румка момчето е по-виновно от момичето. Виновни са и двамата, според мен - повече тя. А такова извинение пред целия клас ми идва доста пресилено. Повече ми звучи като унижение, отколкото като разкаяние, каквото се предполага, че трябва да е.

# 79
Да, така е, няма пострадали - само обидени и малко наежена обстановка. Разделили са се  на два лагера, момичешки и момчешки. Зная, че до идната година ще се преодолее и ще пораснат. До тогава ще си общуват по лагери..

# 80
  • София
Румка, браво на училището за бързата реакция. Не разбрах момичето извинило ли му се е също пред целия клас. Не одобрявам физическото насилие, но и нейното поведение изисква извинение. Дано всички си вземат поука и не се случват повече такива случки.

# 81
  • София
Румка, браво за реакцията на училището.  Ще им мине и скоро ще дойдат други драми по харесванията.

Моят син е бил в подобна ситуация , но всред приятелски деца. При това в наше присъствие. Едното от момичетата го пита няколко пъти нещо, той си цъка и не и обръща внимание, при което тя му дръпна телефона и оттам реакцията беше директно удар. Аз се развиках,  защото не може да реагираш така първосигнално и най-вече грубо. Без значение колко си бил провокиран, можеше да я среже или увика, но не и да удря. Втрещих се от реакцията.

# 82
Ох, не знам. Мен сърцето ми се сви като прочетох за казуса с детето на Румка. Още са незрели и не знаят как да реагират на провокации. Мисля си и как би реагирал моят в подобна ситуация. Най-вероятно и той ще си дърпа телефона. Особено ако не контактуват много с момичета - такава намеса им е шок.  Моят е често в компанията на сестра си и 2 госпожици на приятелско семейство и общо взето знае какво да очаква и е свикнал с "момическия темперамент", но... .  Важното е да се извинят и всеки да си извлече поуките от случката.
Моят за момичетата от класа нищо не споменава. Сякаш не съществуват. Само за едно момиче чух, че била много умна, но мисля, че е от друг клас. Но пък баща му установил, че спонтанно са се запознали с някаква госпожица от квартала, която също е в НПМГ и ходят заедно на училище.

# 83
Ако съдя по това , което разказва моят син, в нашия клас момичета нямаме Laughing

# 84
  • София
В нашия клас момчетата са 5. В началото наборката изрично отбелязваше, че говори за момичетата, но изведнъж станаха всички приятели. Момчетата били готини. Мисля, че 21 момичета набързо превъзпитаха петте момчета и сега всички са си супер. Simple Smile Даже локалният вече не е съвсем локален ....., даже почти не е .... ама май и преди не е бил, просто не го е познавала добре.

# 85
Мисля, че в 8ми клас момчетата са още деца, а момичетата са по-осъзнати на тази възраст. Затова така не се забелязват и се разделят на лагери. Но към 9ти клас ми се струва, че ще почнат да се забелязват повечко Simple Smile

# 86
Моят никога не би коментирал момичета с мен. Иначе е доста приказлив, но не и по тази тема. Когато бях с него за родителската среща в училището, дойде една девойка да си говорят и взе, че го хвана за ръката (приятелски). Той как не потъна от ужас в земята, че майка му е там. Бързо се изнесох встрани. Каквото мога - правя... Simple Smile

# 87
Ходихме на кожен лекар днес за червените петна. Засега са загадка какви са, изписа кремче за мазане, адвантан и да наблюдаваме. Но, друго се случи. Моето има 2 приятелки, едната иска от моята да я изпраща след училище, защото я е страх сама да се прибира. И днес като разбрала, че моето ще си тръгне по-рано от училище, 2 часа преди края, за да отиде на лекар, започнала да се моли да не ходи на лекар, че нищо и няма, после дори започнала да я притиска, че не е никаква приятелка, след като я оставя сама и още подобно. Моето наивно дете ми се обажда и нямала нужда от лекар. Много разправии. Накрая след лекаря, то нямаше хора и бързо минахме, се върнахме в училище и изпратихме другото дете до вкъщи, аз бях с колата. Понякога идва някой родител и я взема от училище, не съм очаквала, че е толкова сериозен този страх. Интересно, родителите как усещат тежестта на проблема?

# 88
  • София
laurentin, докато те четях си помислих, че това момиче е манипулаторка, но след като го довърших силно се впечатлих, че ти всъщност по съвсем друг, по-добър от моя, начин си приела ситуацията. Sparkling Heart
Дано й минат петната и всичко бъде наред.

# 89
Ами то има няколко варианта, или родителите не са наясно- детето не е споделило с тях , или и да е споделила родителите подценяват проблема и  смятат, че е някаква прищявка или пък нямат възможност да я прибират всеки ден. Ама и друго има - може самото дете да си е такова - манипулатор, моите и те щото са наивни и сме имали и ние не същите, но подобни случки. Разбирам, че на тази възраст е трудно да преодолеят страховете си, ама си мисля, че е манипулатор, заради това, което и е казала - че ако иде на лекар не и е приятелка . Може и да не съм права, естествено, ама първосигнално това ми се наби

Общи условия

Активация на акаунт