Осмокласници 2024/2025 - тема 6 и втори срок

• 27 976
  • 760
  •   1
Отговори
# 60
"Човеек" не са ми казвали, но веднъж се изпусна с "нз, брат" 🤣 Аз вдигнах вежди, тя се смути и повече не съм била "брат" 🤭

# 61
Тази сутрин беше -9, по обед все още е било под нулата, макар и слънчево. Пред училището до нас три момчета на възраст 5-7 клас седнали на стъпалата на сянка да чакат да ги пуснат за втората смяна. Минавам през магазина, излизам. Пред мен три девойчета 6-7 клас само по униформена риза. Двете вървят преспокойно, третото се обгърнало с ръце. Аз през това време с боти, пуловер и дълго зимно яке и ми е добре, освен на ръцете и главата, че духа студен вятър.

# 62
Точно така, два дни има онлайн.
В тийм с часове по 30 минути.

# 63
  • София
Аз толкова време бях брат, че вече и аз така се обръщам към тях.

# 64
  • София
etomira, и аз като теб  - братосваме се взаимно. Само щерката не ме е наричала така, за нея съм "мамсън", а тя за мен "щеркинсон" или просто "шушка:.

За плодовете сте прави, радвам се, че ги търсят. Но и чукча човек, наборката кълца наравно с мен. Само не разбрах защо боровинките аджеба трябва да са разрязани на 4. Мълча и кълцам, не се и опитвам да разбирам Joy

# 65
Вчера едно момиче от класа на моя му издърпало телефона от ръцете, докато гледал, като преди това му изкрещяла нещо ама и той не помни какво (но пак за тел фона). По време на междучасието. И нашият се ядосал, дръпнал си обратно телефона и я блъснал. Момичето паднало по д. И малко се ударило. След това, майката на момичето ми се обади, изглеждаше притеснена, но бих казала - разумна. Но момичето се оплакали, че моят едва ли не я е пребил, и също я е стиснал за гърлото да я души. Което, не е вярно изобщо. Та, в крайна сметка, днес в ЧК са разговаряли по повода. Аз още вчера го накарах да се извини на момичето. Днес са му казали че има доклад. Кажете ми какво е това доклад и какво значи. Каза, че май се пише за сериозни провинения. Аз не знам, досега никога не сме имали повече от забележка.
Ако знаете, кажете ми за тоя доклад. Отделно, моят се оплаква че момичетата се наговарят срещу момчетата и ... Повече хващали вяра на момичетата, отколкото на момчетата. В този случай аз не го оправдавам моя. Виновен е. Но бих казала, че е бил провокиран, и след това, момичето си е доукрасило историята. Нещо да ми препоръчате да правя. Или да не се занимавам, и ще си отшуми. Мерси

# 66
Учителят е длъжен да пусне доклад за инцидента. Ще свикат училищна комисия и ще ви извикат с набора. Възможно е да се стигне до административно наказание "Забележка", която ще отпадне автоматично в края на годината. Но е добре да няма повече поводи за санкции, независимо какви.
Поискай да прегледат камерите. В стаята трябва да има такава.

# 67
  • София
Мнението ми може да е непопулярно, но провокиран да удари????? Съжалявам, но не го разбирам.
Ако не е виновен, в повечето училища има камери в коридорите. Изискайте записите.

# 68
  • София
N броя неизвинени отсъствия/закъснения.   n броя персонална помощ , срещи, доклад и т.н. Имат право чисто административно  да преместят детето в друго училище. Говоря по спомен, съвсем грубо. Един вид, имат си норма, брой провинения и къш.. rumka, пиша го. не да те плаша нещо, по принцип говоря... Инак по случката, защо ще му дърпа телефона от ръцете девойката?

# 69
  • София
Преместване в друго училище е най-тежката санкция по закон и не могат да го направят просто ей така. Никак не е лесно да се наложи всъщност. Трябва да има системни дисциплинарни нарушения, тежки такива, наложени преди това други санкции.

# 70
  • София
rumka833, искай да се изгледат записите, но най-вероятно няма да има такива. Иначе е дума срещу дума. И евентуално да попитат деца, присъствали на случилото се. Не чакай да те извикат, още утре пиши в Школо. Защото децата бързо забравят. Доклад, комисия, мерки и т.н, но най-добре попитай какво следва оттук нататък.

# 71
Момичета, има ли някой младеж, който тренира карате? Освен кимоно, което вече купих, друго какво ще е необходимо? След дълги разногласия реши да се запише на карате, за да успява да се самоотбранява .Благодаря  предварително!Успешен втори срок и здраве за всички!

# 72
  • София
Не казвам че преместването е просто ей така. Grinning Имахме подобен казус с дете което пречеше на учебния процес в предното училище, та имам бегла представа. Имат си брой провинения, брой предупреждения, брой консултации, помощ, но следва, като крайна мярка ,преместване. Това попринцип, не конкретно за rumka,  ама нали тя попита горе  за доклада и се сетих ... едва ли ще стигнат до там де, ...надявам се

# 73
Момичета, има ли някой младеж, който тренира карате? Освен кимоно, което вече купих, друго какво ще е необходимо? След дълги разногласия реши да се запише на карате, за да успява да се самоотбранява .Благодаря  предварително!Успешен втори срок и здраве за всички!

Няма друго. Моят младеж тренира на пресекулки, та купихме сигурно три-четири кимона през годините с израстването.

# 74
Моят тренира джуджицу (или както там се пише това чудо). Носят тениски от тези изкуствените под кимоното.

Общи условия

Активация на акаунт