Осмокласници 2024/2025 - тема 6 и втори срок

• 28 012
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
  • София
lalla, съболезнования. Моето куче е на 15 г., само мисълта за това ме смазва жестоко. Децата често се шегуват, че я обичам повече от тях.
Дори мисъл за ориентиране не минава през главата на дъщеря ми.

# 556
lalla, съболезнования. Който има (или е имал) домашен любимец, знае колко е тежко да го загубиш.

# 557
Lalla^oopsi, и аз съжалявам за загубата ви! Определено не е лесно. И у нас е като при Бебчо - ММ не склонява за животинче заради този момент. Аз си мисля, че хубавите и зареждащи моменти са много повече и радостта е взаимна през целия им живот. Дали сте му хубав и топъл дом, обич, грижи, поживяло си е добре с вас животинчето. За съжаление, е част от живота. Дайте си време.

# 558
Lalla^oopsi, голямо гуш и от мен, знам колко е тежко!
Ние загубихме първото ни куче, когато наборката беше само на 9 год., беше израснала с нея.
Рисунката ѝ, която сама направи, стои на стената и още се просълзява, когато я погледне.

Амбиции и желания се появяват много хаотично и разнопосочно при нея. Засега е сигурна само, че иска да пътува много.

К-поп вълната я подмина, има приятелки, които слушат, на нея не ѝ допада. Слуша по-алтернативна и малко меланхолична музика - Лана Дел Рей, Арктик мънкис, Оливия Родриго, Били Айлиш, а край мен и баща си и метал и пънк от 90-те.Grinning

# 559
Много е тежко да загубиш домашен любимец, но пък любовта и емоциите, които ни дават са несравними.
Хората, които не са имали не могат да го разберат, даже и смешна и странна им се вижда тази привързаност.

# 560
  • София
lalla^oopsi съболезнования и от мен! Sob  Дано детенце се съвземе бързо! В училище поне се разсейва, в къщи постоянно ще очаква отнякъде да се появи кученцето. Аз бих говорила с класната, да предупреди учителите и да ги помоли за малко разбиране.

# 561
  • София
Малечка, браво на момичетата. Наистина стигането до национален кръг си е повод за гордост.
Плами, браво и на твоя младеж. Пожелавам му да се класира за финала в Рим. В шести клас моята участва, не стигна до финал, но беше голяма тръпка самата идея, че може да се случи.
lalla^oopsi, много съжалявам! Разбирам напълно мъката ви.

Наборката няма никакви планове за бъдещето. Даже като й говоря, че задължително трябва да учи висше, ме гледа все едно съм луда и върти очи. Дано до 12 клас се ориентира. Ако не, може да се върне на предишната си мечта да си отвори зоомагазин. Най-добрата й приятелка ще стане ветеринар (това ще се случи, от детската градина го е казала и си гони мечтата, сега учи в НПМГ) и си мечтаеха да открият клиника, в която моята да има зоомагазин, да спасяват животни и да им търсят дом. Беше много сладка мечта.

# 562
  • София
Lalla, моите съболезнования.

Аз загубих кучето си във втори курс на университета,  две седмици ходех като пребита. Такава силна загуба и мъка не бях изпитвала. Майка и татко в чудо се бяха видели. Затова сега отказвам да си вземем куче, просто знам, че неминуемо ще страдам и този път не само аз, ами и децата.

Като чета как част от децата мислят за бъдещето, реализация, а моя син изобщо не знае къде е и .....

# 563
  • Пловдив
lalla^oopsi, съжалявам за загубата ви!
На мен ми подариха едно все още сляпо котенце, на първият ми учебен ден в предучилищна с думите, че съм вече голяма и отговорна Heart Никога няма да забравя този 15.09.1989!
Нямах търпение, да се прибера и да давам на малкото рижаво мъниче мляко със спринцовка. Порасна, боричкахме се и се гушкахме... Много, много си го обичам този Красимир, въпреки че от 2003 вече е в котешкият Рай и много се надявам там, да има кой да му дава кълбенца с прежда, за да си играе.
Много плаках, когато си отиде и може би това е една от причините, да не взимам коте или куче вкъщи.
От няколко години на вилата ни в планината се върти една такава същата мъжка котка Heart Обожавам я, въпреки че си е полу-дива! Кръстила съм си я Красьо и много ѝ се радвам, когато отидем там.

Извинявам се за лиричното отклонение!

Наборът от 5 клас като беше, реши че иска да програмира. Две години посещаваше различни школи, мечтаеше, да учи тук в частната гимназия, но за съжаление таксите са непосилни за нас.
И така, докато за него единствен възможен вариант беше тук МГ-то, един слънчев ден се прибра и заяви "Ти знаеш ли, че в Правец има ИТ гимназия?"
Честно - и идея си нямах къде е Правец Joy Уговорката ни беше, че ако изкара над 400 топки бал и разбира се, го приемат - няма да го спирам.
Изкара, класира се и честно да си кажа, до последно се надявах, че ще размисли и ще си остане тук (беше приет и в МГ, точно специалността, която искаше) - уви, избра Правец.
Към днешна дата мога да кажа, че се радвам, че не се намесих Simple Smile
Мечтата му е и с това да продължи образованието си и да работи. Времената са много динамични в сферата и се иска постоянно самоусъвършенстване, но ако му харесва - зад него съм Simple Smile

п.с. аз самата уча киберсигурност в момента и вече разбирам някои от нещата, за които той ми говореше преди 3 години Joy

# 564
  • София
Наборката снощи ме изненада с въпроса какво ще прави след като завърши училище. Не е ли време да го реши и какво бих й препоръчала. Ясно било, че ще учи висше (това и за мен е ново, че го е приела и не върти очи), но какво. Аз не знам какво да й препоръчам на този етап и й казах да си учи сега, пък като развие някакви интереси ще го мислим.

# 565
  • София
Добро утро, съжалявам за кученцето. И аз съм имала домашни любимци и котка и куче и знам какво е да си отидат.
Щерката, която е във Вазова иска да учи актьорско и то в Лондон.
Тъкмо се връщаме от там, бяхме 4 дни.
Ходихме на Abba Voyage голям кеф, хареса им на близнаците.
Но младежът, каза, че няма идея, и че явно е разочарование и никога няма да намери нещо.

Но пък са доволни, имат нови приятели, предизвикателства и така

# 566
Не знам колко е ориентирано моето дете, по принцип той иска баскетболист в NBA Laughing, в краен случай нещо ИТ . Не съм притеснена, всяко ще си намери пътя. Рядкост са децата, които от малки знаят какво искат и не си променят решението с времето

# 567
Изобщо не е ориентирана моята какво иска. Тя до реденето на желания не беше на ясно къде иска да учи след 7-ми клас, що останало след 12-ти, че и за в бъдеще. Ще я оставя да диша поне до 10-ти, когато ще трябва да избира профили.

# 568
Някой, ако чака резултати от олимпиадата по биология, има, изнесена са.

# 569
Здравейте,

на някой от вас да са превели случайно втората част от помощта от 300 лв., полагаща се на ученици от 8 клас? Пише, че се изплаща в началото на 2 срок и то е логично, за да си напазаруваш някои неща.

Общи условия

Активация на акаунт