Дългото чакане след трансфер – тема 116

• 26 670
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Зависи и от годините... аз имах пункция на 12 февруари и дойде на 28 пак....На 43 съм( юни ги правя)...

# 631
и моят резултат е отрицателен. 3 ти трансфер без нито една имплантация Sad Засега само биопсия см правили и 2 хистероскопии за махане на полип. Преди 2 години цветна снимка, която не показа да има хидросалпингс. Незнам защо така дори не иска да се имплантира Sad

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 14:01 от annonymous 18

# 632
Съжалявам ❤ И при мен все няма имплантация . Всичко което ми е известно е изследвано и освен мъжкия фактор ,нищо друго не е установено . Не знам ,защо правя трансфер след трансфер ,без да е установен и отстранен проблем . Сега имам още две сламки с по два ембриона на 3 ден и се чудя какво да правя . Изследвала ли си НК клетки ,тромбофилия ,кариотип на двамата ,имунология …  author=annonymous 18 link=topic=1739565.msg49496259#msg49496259 date=1742805693]
и моят резултат е отрицателен. 3 ти трансфер без нито една имплантация Sad Засега само биобсия см правили и 2 хистероскопии за махане на полип. Преди 2 години цветна снимка, която не показа да има хидросалпингс. Незнам защо така дори не иска да се имплантира Sad
[/quote]

# 633
Здравейте, 12ти ден след трансфер съм, днес направих кръвен и резултатът е: 366. Как е?

# 634
Тихичко честито!🌹

Здравейте, 12ти ден след трансфер съм, днес направих кръвен и резултатът е: 366. Как е?

# 635
bubsis, на мен ми се струва много добър резултат, честито и лека бременност Flowers Cherry Blossom едно ембрионче ли е?

А във връзка с това, което писахте по-горе за закъснението на 2рия цикъл след пункция - точно в такава ситуация съм като вече съм на 8 дни закъснение, а планът ми беше с идването на менструацията да започна подготовката за ЗЕТ (ако няма задържани фоликули). Това, че закъснява толкова и показва някакъв хормонален дисбаланс, според вас предпоставка ли е да не правя ЗЕТ сега, а да чакам следващ цикъл. Казах на доктора, че закъснява, той само отговори да му пиша, когато ми дойде и останах с впечатление, че само по себе си не е проблем.

# 636
2 ембриона сложиха, ама какво е станало… нз
Изследвах и прогестерон-  160nmol/L

# 637
Добре, аз днес си предизвиках съдбата с този пост и днес вече ми дойде цикъла 😄 Сега обаче новото 20 е, че може хистерото да се отмени за другия месец, поради много пълен график на доктора...

# 638
Изследвах и прогестерон-  160nmol/L
Браво два два , на мен ми казаха че първите два пъти се слага по един и вече трити път ако има тогава се слагат по два . Успех ☺☺

# 639
Изследвах и прогестерон-  160nmol/L
На мен ЧХГ ми изглежда чудесно и е по-скоро едноплодна бремнност, но само преглед може да го докаже или отхвърли. Аз имах над 400 на ден 10, едничко- момиченце.

# 640
Мда, няма как по ЧХГ да се гадае. Аз на 10ти ден бях с ЧХГ 356,5 с близнаци. Просто стойностите са много различни от бременност до бременност.
Желая лека и успешна бременност независимо от това дали е едно или две!

За момичетата с неуспешни трансфери - ако сте правили всичко като хистероскопии, цветна снимка, изследване на ДНК фрагментация, кариотип, т.н. остават по-рядко назначаваните неща:  имунология (от периферна кръв и ендометриална биопсия) и ПИД.

# 641
Мда, няма как по ЧХГ да се гадае. Аз на 10ти ден бях с ЧХГ 356,5 с близнаци. Просто стойностите са много различни от бременност до бременност.

За момичетата с неуспешни трансфери - ако сте правили всичко като хистероскопии, цветна снимка, изследване на ДНК фрагментация, кариотип, т.н. остават по-рядко назначаваните неща:  имунология (от периферна кръв и ендометриална биопсия) и ПИД.

Благодаря за отговорите. ПИД не е ли едно от най-често правените неща. Планирам 100% него да направя следващия път. ДНК фрагментация - къде мога да намеря малко повече информация за това излседване - доколкото прочетох то се прави на сперматозоидите. За кариотип прочетох че е от венозна кръв. Всички тези изследвания не се ли покриват косвено ако се направи ПИД?

# 642
В клиниките в които аз съм била в България и извън ,не правят ПИД ,така че явно не е от най-задължителните неща

Благодаря за отговорите. ПИД не е ли едно от най-често правените неща. Планирам 100% него да направя следващия път. ДНК фрагментация - къде мога да намеря малко повече информация за това излседване - доколкото прочетох то се прави на сперматозоидите. За кариотип прочетох че е от венозна кръв. Всички тези изследвания не се ли покриват косвено ако се направи ПИД?

# 643
ПИД не е рутинно изследване и не трябва да бъде. Има си случаи, в които е препоръчителен. Иначе ако кариотипа примерно покаже отклонения и при двамата партньори, които в комбинация или сами по себе си водят до генетични увреждания в поколението, след това може да се прави специфичен тип ПИД, който да търси точно такъв проблем (има PGT-M за моногенни заболявания, PGT-SR за структурни отклонения, а PGT-A си е най-масовия за анеуплодни, и обикновено когато говорим за ПИД говорим за PGT-A).

ДНК фрагментацията се изследва при сперматозоиди, да. Важна е, защото ако е висока се повишава риска от анеплоидни/увредени ембриони,  но пък с правилните техники на подбор на сперматозоиди се намалява шанса това да се случи. Моя мъж например имаше 41% фрагментация към момента на пункцията, но се използваха техники, които отсяват сперматозоидите с висока фрагментация и си остават читави такива, съответно замразихме 6 ембриона и имам и живо родено дете, вече на 3г и половина.

За ПИД обаче все по-често се появява информация, че ако пробата се изследва втори път може да се получат различни резултати, затова според мен е по-смислено да се започне от кариотип, имунология и ДНК фрагментация и да се действа според резултатите от тях. Вече ако там не се открие проблем следва ПИД.

# 644
Здравейте, Писах преди няколко дни за моето бавно покачващо Чхг. На 10 ден 170, на 14 ден 550, на 16 беше 850 и днес на 20 ден  2411. Бях на преглед видя се сакче с размери около 7.5 мм и нещо в него. Доктора ме вика пак след 2 седмици. Според вас има ли шанс да се рзвие и да чуем сърчице или ще стопира развитие. Нямам сили да се справя с още една неуспешна бременост.

Общи условия

Активация на акаунт