Дългото чакане след трансфер – тема 116

• 26 665
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Петя, искрено ме разсмя с голямото пътуване, но и напълно те разбирам, точно по същия начин, се получи и при мен, ту ме боляха гърдите, ту спираха. Започнах да се оплаквам на една приятелка, която е минала същия път, и вече си има детенце на 4 годинки, в крайна сметка при тях стана естествено. И тя набързо ми се скара, и ми каза, точно това, което е казал този лекар, при когото си отишла.
При мен ту почваха да ме болят, ту спираха. После по някое време след 3-ти месец, спряха да ме болят изцяло. Така, че със сигурност това, че са спрели да ви болят гърдите, спрели са бодежите, изобщо всяка болка си е отишла, не значи неуспех.

Пати, в никакъв случай не се отказвай, не знаеш кое ембрионче е твоето бебе. Вземи си ги в най-скоро време и после смени клиниката по възможност. Най-малкото ще се промени отношението.
 Малко личен въпрос, ако решиш изобщо не отговаряй: Защо реши в България да правиш инвитро, а не в държавата, в която живееш?

# 661
На 23 ЧХГ- 23.4
Днес ЧХГ 91

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 16:35 от МисКрис

# 662
В България не ми е вариант друга клиника ,защото както казах не живея тук . Най-вероятно ще се прибера и ще търся клиника там . Но 4 ембриона имам тук , как да ги изхабя ,толкова време и нерви вложих в престоя за да ги имам . А и при положение ,че вече всичко е изследвано ,значи ням какво да се промени и в друга клиника

Бих те посъветвала да смениш клиниката и да опиташ отново, щом в текущата не ти е комфортно и не се чувстваш сигурна.

И аз бих посъветвала там, където си живееш да си правиш инвитро. Тук, доктори, които слагат 3-дневни ембриони за мен не са доктори. Те много добре знаят, че ще загинат до 5-ти ден ( и ние сме с мъжки фактор и да, повечето загиват на след 3-ти ден) само ти взимат пари за безнадеждни трансфери. Също така, ако до момента не имало никакви имплантации или е имало, но се стига до биохимична или ранни аборти, задължително си пусни имунология. При мен излязоха завишени НК клетки. Препоръчвам проф. Михайлова, изследванията излизат за 3 дни. Другия вариант е там, където живееш да ти ги назначат. Тези 4 ембриона ако могат да се култивират до 5-ти ще е по-добрия вариант, не знам обаче в БГ дали го правят. Другия вариант още 2 трансфера по с по два ембриона или да ги преместиш в друга БГ клиника и там да ти направят трансферите. Да, пак ще е загуба на време, един трансфер е около месец с подготовка и чакане, не знам ти си прецени. Най-разумното решение щеше да ги бяхте изчакали до 5-ти ден и ПИД , ако някое оцелее. Ама доктора явно много държи да ти взима пари за трансфери. Успех, каквото и да решиш.

# 663
Аз имам две стимулации и три трансфера там . Всичко ми е напълно безплатно ! Имаш право на три стимулации и неограничен брой трансфери ,без значение свежи или замразени ,колкото ембриона имаш ,всичките са с безплатен трансфер .Единственото ,което се плаща е хотела в който оставам ,защото болницата е в друг град и едни витамини за бременни ,но чак след трансфера . Всичко изследвания ,процедури ,цветни снимки ,биопсии ,лекарства ,абе всичко ти е безплатно . Дори ми остана още една стимулация. Но миналата година март дойдох до България за месец и мои познато взеха да хвалят тази клиника . Аз реших да се срещна с доктора и ми вдъхна голямо доверие . Излезнах от клиниката ,звъннах на мъжа ми и му казах ,че ще пробваме тук . Просто така ги усетих нещата . Аз всъщност все още съм с добро мнение за доктора ,но реално с него контакт имам много рядко . Все пак той ме е магьосник .  Но отношението на жените от регистратурата с които контактувам е ужасно!  Та всъщност така случайно реших да пробвам тук . Сега мисля само затова ,дали да не размразим и култивираме до ден пет . Не искам напразни надежди и дълги дни на очакване след трансфер . Честно казано не вярвам ,че в матката е по голям шанса да се развият тези три дневни ембриончета ,ако реално не са качествени . Много ми е  объркано и напрегнато днес и въобще не знам какъв избор да взема

Петя, искрено ме разсмя с голямото пътуване, но и напълно те разбирам, точно по същия начин, се получи и при мен, ту ме боляха гърдите, ту спираха. Започнах да се оплаквам на една приятелка, която е минала същия път, и вече си има детенце на 4 годинки, в крайна сметка при тях стана естествено. И тя набързо ми се скара, и ми каза, точно това, което е казал този лекар, при когото си отишла.
При мен ту почваха да ме болят, ту спираха. После по някое време след 3-ти месец, спряха да ме болят изцяло. Така, че със сигурност това, че са спрели да ви болят гърдите, спрели са бодежите, изобщо всяка болка си е отишла, не значи неуспех.

Пати, в никакъв случай не се отказвай, не знаеш кое ембрионче е твоето бебе. Вземи си ги в най-скоро време и после смени клиниката по възможност. Най-малкото ще се промени отношението.
 Малко личен въпрос, ако решиш изобщо не отговаряй: Защо реши в България да правиш инвитро, а не в държавата, в която живееш?

# 664
Изобщо не обръщай внимание на тези от регистратурата, важен е доктора как се отнася и как си върши работата. Щом си доволна от доктора, обсъди с него кое е най-доброто, което може да направите сега.
Аз вярвам, че в естествената среда имат шанс за развитие ембриончетата. Наистина не е 100 процента сигурно, дали ще се развият, но същото е и при 5 дневните. Моите 3 трансфера, бяха на 5-ти дневни, но нямаше имплантация, заради лоша морфология на сперматозоидите. Развиват се до 5-6 ден, но след това спира развитието. Когато мъжа ми успя да подобри морфологията малко, имаше бременност, но не се запази, заради бактерия. А ме бяха проверили преди трансфера за бактерии. Всичко беше чисто, но... после съм я хванала.
Сегашната бременност ми е от ембрионче на 3-ти ден.
Пожелавам ти успех!

# 665
Това ми е първи трансфер в България ,другите три не са правени тук . Имплантация никога не е имало . ПИД в клиниката не правят . Всичко ми е изследвано и всичко ми е наред . Няма какво още да изследвам ,аз точно затова се отчайвам . Ще го мисля ,тези дни ,когато се поуспокоя
В България не ми е вариант друга клиника ,защото както казах не живея тук . Най-вероятно ще се прибера и ще търся клиника там . Но 4 ембриона имам тук , как да ги изхабя ,толкова време и нерви вложих в престоя за да ги имам . А и при положение ,че вече всичко е изследвано ,значи ням какво да се промени и в друга клиника

Бих те посъветвала да смениш клиниката и да опиташ отново, щом в текущата не ти е комфортно и не се чувстваш сигурна.

И аз бих посъветвала там, където си живееш да си правиш инвитро. Тук, доктори, които слагат 3-дневни ембриони за мен не са доктори. Те много добре знаят, че ще загинат до 5-ти ден ( и ние сме с мъжки фактор и да, повечето загиват на след 3-ти ден) само ти взимат пари за безнадеждни трансфери. Също така, ако до момента не имало никакви имплантации или е имало, но се стига до биохимична или ранни аборти, задължително си пусни имунология. При мен излязоха завишени НК клетки. Препоръчвам проф. Михайлова, изследванията излизат за 3 дни. Другия вариант е там, където живееш да ти ги назначат. Тези 4 ембриона ако могат да се култивират до 5-ти ще е по-добрия вариант, не знам обаче в БГ дали го правят. Другия вариант още 2 трансфера по с по два ембриона или да ги преместиш в друга БГ клиника и там да ти направят трансферите. Да, пак ще е загуба на време, един трансфер е около месец с подготовка и чакане, не знам ти си прецени. Най-разумното решение щеше да ги бяхте изчакали до 5-ти ден и ПИД , ако някое оцелее. Ама доктора явно много държи да ти взима пари за трансфери. Успех, каквото и да решиш.

# 666
Зависи дали е трансфер на естествен или стимулиран цикъл. По принцип и при двата се ходи на 2-3ти ден на преглед, не се чака да свърши кървенето. Но щом не са те викали досега, предполагам ще те готвят за трансфер на ЕЦ. В такъв случай ще се проследи овулация (евентуално и ще се таймира с тригър) и ще се включи прогестеронов препарат след нея.
Ембрионите са замразени , те ме попитаха кога искам да пробва първият цикъл или вторият .. аз казаха на първият и акушерката ми каза като ти свърши цикъла ще се видим но лекарката ми първата седмица на Април е отпуска .. Трансфера беше отложен породи високи нива на прогестерон дано след цикъла да се е нормализирал ..

# 667
Той ще се е нормализирал.  Въпроса е сега когато стане време за включване на прогестерон да не е висок,  т.е в деня на овулацията. За мен да го изследваш сега не носи никакъв смисъл.

# 668
Благодаря, момичета. Вчера 9ден след ЕТ Чхг ми беше 30. Не стига че ме притеснява че ми се струва нисичко, но и тези омекнали гърди... Не мога да се тествам ден през ден, до кога? А и не ми се струва здравословно на психиката Rolling Eyes
Ще видим в петък или събота какво ще покаже кръвният Hands Pray
Сега ще Ви успокоя хубаво..след трансфер още се почнаха страшни болки и напрежение в гърдите,едва ги допирах.След кръвния ми казаха първи преглед 20 дни след това,да не ходя по-рано...падаше се 7+2 седмица.Два дни преди прегледа,омекнаха гърдите,честото пишкане,болки всичко изчезна.Разбира се набих си филма,че е задържан аборт и е спряло развитие.Тръгнах вечерта на лекар..при нас най-близо има на 70 км.Отивам,обяснявам..докторът ме гледаше изумен,как съм дошла от 70км,защото не ме боляли гърди,коза че симптомите непрекъснатоще се появяват и изчезват.Видяхме бебето за първи път,имаше вече и пулс.Вече съм в 26 седмица и от тогава повече гърди не са ми се подували и боляли.Успех!
Охх благодаря наистина. Много се радвам за теб Heart Имах нужда да прочета нещо подобно Heart филмите в главите са ни пълни, убедена съм. То дори ми е тъпо да задавам такива въпроси, но поне се надявам отговорите да послужат и на други момичета Innocent Sparkling Heart

# 669
Той ще се е нормализирал.  Въпроса е сега когато стане време за включване на прогестерон да не е висок,  т.е в деня на овулацията. За мен да го изследваш сега не носи никакъв смисъл.
Утре ще пиша на акушерката .. Да видя какво ще каже и тя
Лекарката ми е винаги много заета ..

# 670
Благодаря, момичета. Вчера 9ден след ЕТ Чхг ми беше 30. Не стига че ме притеснява че ми се струва нисичко, но и тези омекнали гърди... Не мога да се тествам ден през ден, до кога? А и не ми се струва здравословно на психиката Rolling Eyes
Ще видим в петък или събота какво ще покаже кръвният Hands Pray
Сега ще Ви успокоя хубаво..след трансфер още се почнаха страшни болки и напрежение в гърдите,едва ги допирах.След кръвния ми казаха първи преглед 20 дни след това,да не ходя по-рано...падаше се 7+2 седмица.Два дни преди прегледа,омекнаха гърдите,честото пишкане,болки всичко изчезна.Разбира се набих си филма,че е задържан аборт и е спряло развитие.Тръгнах вечерта на лекар..при нас най-близо има на 70 км.Отивам,обяснявам..докторът ме гледаше изумен,как съм дошла от 70км,защото не ме боляли гърди,коза че симптомите непрекъснатоще се появяват и изчезват.Видяхме бебето за първи път,имаше вече и пулс.Вече съм в 26 седмица и от тогава повече гърди не са ми се подували и боляли.Успех!
Охх благодаря наистина. Много се радвам за теб Heart Имах нужда да прочета нещо подобно Heart филмите в главите са ни пълни, убедена съм. То дори ми е тъпо да задавам такива въпроси, но поне се надявам отговорите да послужат и на други момичета Innocent Sparkling Heart
Просто опитай да не мислиш нищо,чети,разхождай се,идва пролет.Просто вярвай,че си е твоето детенце и всичко ще е наред.

# 671
Ода, това чакане се превръща в сериал Simple Smile
Аз принципно приемам нещата лежерно и съм решила да си направя тест на датата, която са ми задали от клиниката, но организмът ми реагира всеки час различно и направо ще ме побърка:) Никога не съм предполагала, че мога да премина през всякакви болки, дърпания, гадене, разстроен стомах и др.
И ето  - от днес например и аз се включвам към групата с омекналите гърди
Изпращам позитивна енергия на всички Flowers Four Leaf Clover

# 672
Привет, някой да има излишен овитрел. Без значение цената.

# 673
Здравейте, много съм притеснена, писах за неправилното нарастващо ЧХГ, сега се оказа, че имам ешерихия коли в урината. Понеже имах някакво дрзнене, което мислех че е от циклогеста, но реших да пусна и стерилна урина и излезе положителна за тази бактерия.  Възможно ли е тя да вреди по някакъв начин. ЧХГ от днес е 4200, расте, но пак не се удвоява правилно, преди два дни беше 2400. Вече не знам какво да правя. Нямам нито болки нито кървене. Писах на доктора чакам да ми отговори.

# 674
Имайте предвид ,че той се съхранява в хладилник ,тоест не може да го получите с куриер
quote author=Alva-690 link=topic=1739565.msg49508205#msg49508205 date=1742989084]
Привет, някой да има излишен овитрел. Без значение цената.
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт