Booking.com – 11

• 49 988
  • 728
  •   1
Отговори
# 330
централно не, ресорти в повечето случаи
точно това ли пише?
може да не намира стая за вашата група, така зададена и с наличните в системаата стаи, а не буквално не приемат деца
понякога пише "деца над х години се водят възрастни" и трябва да въведеш възрастни

# 331
централно не, ресорти в повечето случаи
точно това ли пише?
може да не намира стая за вашата група, така зададена и с наличните в системаата стаи, а не буквално не приемат деца
понякога пише "деца над х години се водят възрастни" и трябва да въведеш възрастни
Ето пример:

# 332
Вижте и цените на сайта на съответния хотел. Ако се абонирате за хотела изпращат кодове понякога. Заради таксата на букинг , често цените са плюс цените на т.н. рецепция плюс надбавка (която понякога ни връщат под формата на код). На мен продължават да не ми изпращат кодове от Букинг - имам акаунт в мейл бг и в абв бг. Вече подозирам, че основно на потребители в джинейл пращат.

# 333
Не съм забелязала такава закономерност. Мен ме зариваха по едно време с кодове, по 2 на месец, при положение, че резервирам периодично. Сега от известно време нямам никакви кодове. 2 профила имам. Служебен на Gmail и личен на abv. Ами на абв-то повече съм получавала, а него го ползвам и повече. Genius Level 2 съм на него. Не знам дали има значение и това. Не мога да им хвана спатиите. Има си някакви алгоритми,  които следват.

Досега код за директна отстъпка не съм получавала никога, а съм регистрирана и ползвам букинг от...  може би от 2010 г. Всичко е кешбек. Та да не разчитат много тези, които искат да си намалят цената на настояща оферта.

# 334
Десетте процента от отстъпката с код се получават след престоя и то някъде 2 седмици след това. Аз досега съм получавала кодове, само ако дълго време не съм резервирала хотели. Колкото повече резервирам, толкова по-рядко ми пращат код. Това съм забелязала, което има логика да е така.

# 335
Да, аз не резервирам често, но редовно, в смисъл, че нямам някакви фрапиращи периоди без резервация. Но често ровя по една или друга причина ( онзи ден разглеждах хотелите, в които е сниман сериалът "Белият лотус", например 😁) без да резервирам. Може това да е начин да ме "побутнат" да направя резервация.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 14:39 от Stella Gemella

# 336
  • София
Но често ровя по една или друга причина ( онзи ден разглеждах хотелите, в които е сниман сериалът "Белият лотус", например 😁) без да резервирам. Може това да е начин да ме "побутнат" да направя резервация.
И аз така мислех, но май и това не е причина. Просто спряха да ми пращат кодове в последните 3-4 месеца. А тактиката ми е една и съща. Отворила съм два стари профила на два браузъра и нарочно подновявам търсенията си. С тези профили съм правила точно по 2 резервации преди десетина години, когато имаше награди за "Покани приятел". Пращаха ми по 2-3 кода на месец на всеки профил без да резервирам нищо, но не е останал неизползван код. Ако аз или дъщерите ми не ги ползвахме, раздавах в темата. Преди 2 седмици ходих в Истанбул и поне месец съм се ровила за хотели. Пак не ме "побутнаха" с код. Sad

Май трябва да изровя други стари профили и да пробвам с тях. Simple Smile Тогава бях създала доста. Simple Smile

# 337
На мен като ровя ми пращат имейл с цени за местата, които ме интересуват. И някакви други дати, които са много по-евтини като цени и които изобщо не ми трябват. Но да покажат, че имат хотели на еди-какви-си цени в тези градове...

# 338
Здравейте, пътешественици! ☀
Някой има ли опит с въпросната “no-show up fee” в буукинг?
Сега се сблъсках с тази ситуация и не знам какво да правя.
На 1ви трябваше да пристигнем в Братислава и да отседнем там в хотел до 4ти. За наше голямо нещастие колата ни се развали на влизане в Унгария и се наложи да нощуваме в Сегед и да изчакаме до 5ти, когато най-рано можеха да погледнат колата ни, понеже почиваха от 1ви до 4ти включително.
Писала съм си с хотела през цялото време, съответно бяха наясно със ситуацията. Резервацията беше с предплатена и с безплатно анулиране до 30ти, което ние изпуснахме, понеже проблемът с колата се появи на 1ви 😀
Та попитах ги в чата дали може да получа refund, но те отказаха, но предложиха да ми пуснат “no-show up fee”, за да не изгоря с цялата сума, а само с малка част. Съгласих се, устройваше ме варианта, при което им казах, че съм окей с това. Уви.. резервацията ми е маркирана като приключена, а refund не съм получила..
Според вас трябва ли да изчакам още малко или да се свържа с букинг по телефона?
На хотела съм им писала, но от 3 дни не получавам никакъв отговор от тях и не знам какво да правя. Сумата не е никак малка, затова и се притеснявам толкова. 😔

# 339
refund обикновено пристига след няколко дена в картата, дори да е пуснат веднага.
иначе така като гледам само с хотела трябва да си говориш, за букинг е без право на отказ и всичко е точно

изглежда точно като да знаят какво правят и не допускат малки деца
освен да са цъкнали нещо грешно, но не вярвам. Бих потърсил друг хотел.

# 340
Да и аз така мисля. В София дори има кафе-сладкарница, в която не пускат деца. Но се чудя кое го налага, да сложат глоби ако някое дете сгази лука и счупи нещо, но чак да не приемат и то до 8 години…

# 341
  • София
Да и аз така мисля. В София дори има кафе-сладкарница, в която не пускат деца. Но се чудя кое го налага, да сложат глоби ако някое дете сгази лука и счупи нещо, но чак да не приемат и то до 8 години…
Не става въпрос за чупене, а за спокойствието на останалите гости.

# 342
По тази логика, дай да пускаме деца само в каравани и мотели. Няма как да се съглася, доста е дискриминиращо. Много по-шумни са пияни тинейджъри и други бедстващи, но темата вече излиза извън основната.
Edit: Не търся отговор какво да направим, а отбелязвам, че постепенно навлиза като практика. Защото не е единичен случай. И има по-смущаващи случаи от малките деца. Пример почивка до Гърция (уж), но вместо това попадаш на среда по-ужасяваща от Слънчев бряг, заради т.н.  Балканско парти,  но никой не сметна за нужно да обърне внимание от хостовете.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 23:05 от Blue`Sky

# 343
  • Berlin
Така е решил хотелът, ние какво можем да направим. Има хотели и за над 16г.

# 344
Е кое е дискриминиращо?
Ако да имаше един единствен хотел разбирам, ама избора е грандиозен.

Общи условия

Активация на акаунт