Booking.com – 11

• 49 989
  • 728
  •   1
Отговори
# 315
Някой ако си е купувал самолетни билети през Букинг за България Ер как става чекирането? Отдавна не съм пътувала с тях...

# 316
  • Berlin
Както обикновено, през сайта на авиокомпанията.

# 317
  • София
Привет, имам резервация за Будапеща в началото на май /вече изцяло платена през букинг/, но едва сега забелязах, че от мястото на настаняване изискват освен документ за самоличност и кредитна карта. Разполагам само с Visa, с която платих и резервацията. Дали ще бъде проблем това?
От моя опит - не.
Присъства като клауза в условията на много места за настаняване, макар и да не разбирам защо, но реално никой не ми е искал. Аз също не ползвам и нямам кредитни карти.

# 318
Привет, имам резервация за Будапеща в началото на май /вече изцяло платена през букинг/, но едва сега забелязах, че от мястото на настаняване изискват освен документ за самоличност и кредитна карта. Разполагам само с Visa, с която платих и резервацията. Дали ще бъде проблем това?
От моя опит - не.
Присъства като клауза в условията на много места за настаняване, макар и да не разбирам защо, но реално никой не ми е искал. Аз също не ползвам и нямам кредитни карти.

Благодаря! И за мен е безумно изискване, още повече, когато всичко е предплатено. Ще споделя, ако случайно се окаже чак такъв проблем.

# 319
просто така пише, няма особено значение каква е картата
особено като ползваш револют тя всъщност е дебитна, но търговците я виждат като кредитна и за тях е кредитна
само за кола под наем е малко по-сложно

# 320
  • There I was on a July morning
Здравейте,
имам 4 предстоящи резервации през Букинг за 3-ма, за хотели и частни апартаменти в Европа. В последния момент се оказа, че ще пътуваме 2-ма. Едната резервация вече не подлежи на безплатна анулация, нея няма да я пипам.
Другите 3 все още са в период за безплатна анулация/промяна. Въпросът ми е - в случай, че променя броя на хората, дали автоматично би се намалила сумата по резервацията? Другият вариант е да анулирам резервациите и да се опитам да резервирам отново за 2-ма, но дали ще ми приемат повторна резервация - не знам, а и от едното място вече са дръпнали парите? И третият вариант е да не променям нищо, но реших първо да се допитам тук, в случай, че някой има подобен опит.

# 321
Въпросът ми е - в случай, че променя броя на хората, дали автоматично би се намалила сумата по резервацията?
Зависи дали цената е различна за 2ма и 3ма. Това можеш да го пробваш, но ако изобщо можеш да променяш броя на хората трябва да се промени цената. Дните ако променяш се променя, та логично и това.
Ако не стане, дори да са дръпнали парите, ако откажете в периода на безплатен отказ ще ги върнат. Не се виждат веднага в сметката обаче.

# 322
  • There I was on a July morning
Въпросът ми е - в случай, че променя броя на хората, дали автоматично би се намалила сумата по резервацията?
Зависи дали цената е различна за 2ма и 3ма. Това можеш да го пробваш, но ако изобщо можеш да променяш броя на хората трябва да се промени цената. Дните ако променяш се променя, та логично и това.
Ако не стане, дори да са дръпнали парите, ако откажете в периода на безплатен отказ ще ги върнат. Не се виждат веднага в сметката обаче.
Да, има разлика в цената, има и градски такси/човек, които евентуално ще плащаме на място.
Благодаря за включването, ще опитам да направя промени и после ще пиша, ако за някого представлява интерес.

# 323
Здравейте 🍀 !

Искам да попитам дали някой има личен опит с коли под наем, резервирани през Booking.com?
Също така ще приложа един скрийншот - пише, че не се изисква депозит. Това действително ли е така, или има някакви условия, които може би пропускам? Защото забелязах, че при някои оферти пише изрично за депозит от 200-700 евро, докато при други пише, че депозит не се изисква.

# 324
  • София
Два пъти сме наемали автомобили през booking. първият път беше страшна греда, но просто компанията беше такава. Или поне служителите ѝ на летището на Флоренция. Ecovia - никога повече!
Вторият път нямахме никакви проблеми.
Условията за наемане на автомобила не ги определя букинг, а рент-а-кар компанията.

Ако не греша - Rentalcars.com, която също сме ползвали, се притежава от booking или имат общ собственик.... нещо такова. Не съм сравнявала цени и политика в двете платформи, но условията едва ли се различават особено.

# 325
Здравейте 🍀 !

Искам да попитам дали някой има личен опит с коли под наем, резервирани през Booking.com?
Също така ще приложа един скрийншот - пише, че не се изисква депозит. Това действително ли е така, или има някакви условия, които може би пропускам? Защото забелязах, че при някои оферти пише изрично за депозит от 200-700 евро, докато при други пише, че депозит не се изисква.

Букинг е просто брокер, и препродава различни услуги. Условията и качеството на обслужване си зависят от компанията доставчик на услугата.
Конкретно Букинг не съм ползвал, а rentalcars.com.
За депозита - щом пише, че няма, бих им вярвал или в краен случай да потвърдя на място ... Малко ми е странно, но е възможно, както казах зависи от доставчика на услугата, а не от Букинг. Най-често ако имате пълна застраховка без самоучастие не се изисква депозит.

# 326
  • София
Да, ползвали сме Букинг за резервация. И да, понякога имат такива промоции. Без депозит, с малко по-ниски цени от  rentalcars или безплатен втори шофьор примерно. Не сме имали проблем.
Единственият ми съвет е, ако ще правите застраховка, не я правете през Букинг, а на гише при взимане на колата. Иначе при евентуални щети, ще падне голямо писане. Ще удържат парите от вас, а ще трябва да се обяснявате с Букинг.

# 327
Знаете ли дали е практика хотели, разположени по-централно да не приемат деца (във Виена например)? При прегледа в букинг дори не ми излизат на търсене хотелите, в гъгул излизат, но като премина към букинг изписва, че не приемат деца. За кучета разбирам, ама за деца…

# 328
Не е практика. Ние сме спали в центъра. Ако харесвате конкретен хотел, може да им пишете. В хотел в Милано, за който пишеше, че не приемат деца, съм виждала семейства с деца на закуска.

# 329
Благодаря, ще им пиша. Когато разглеждах за Будапеща също излезе на няколко хотела, че не пиемат деца.

Общи условия

Активация на акаунт