Booking.com – 11

• 50 005
  • 728
  •   1
Отговори
# 720
  • СОФИЯ
Много полезни ми бяха последните коментари, разбрах че кодът ми през меил не е активиран.
Друго да попитам. Следя избрани от мен места за настаняване, само уикенд в средата на септември. За първи път забелязах, че през компютър някои от 46 места ми дават т.нар. оферта от партньор, а през мобилната версия не. Това отскоро ли е практика? Нарочно опитах и с друга дестинация, същото.

# 721
А даже сега Уиз имат до 10% кешбек, за Premium WDC.

Да, @Кристална сълза и @Eiger са прави. При чести резервации се натрупва доста. Аз имам средно 2 резервации на месец и като се натрупат стотина евро от кешбеш, ползвам, безплатно нощувам някъде. Или просто ми приспада немалко от реалната цена.

# 722
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, в началото на Юни направих резервация чрез линк с VISA и ми направи впечатление, че след е-мейла за потвържедие не получих за такъв с кешбек. Очаквах евентуално след настаняването, но и това не стана. Нищо няма в портфейла, нито пък уведомление. Честно казано се разочаровах, защото нито имам 5% чрез VISA, нито получих безплатния трансфер, който беше без този линк на VISA. И така нищо.  Все пак резервацията ми беше за 7 нощувки, което не е малко. Има ли смисъл да им пиша и да попитам за отстъпката от 5%, която беше обявена?

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 16:48 от шушито

# 723
Ще пиша в ЛС за следващия път.
Това ти си решаваш, разбира се. Не знам кой е най-честният начин. Може би който има код, да напише коментар, че ще го даде на първия, който отговори (с цитат) и вече на него да му се прати на ЛС. Знам ли...

И нещо интересно, което видях в БТВ новините:

Хотелиери завеждат жалба срещу онлайн портала за резервации Booking

Причината – платформата не им е разрешавала да предлагат по-ниски цени извън нея. Колективният иск е на повече от 10 000 хотела от държави от Европейския  съюз.

Те настояват за обезщетение заради наложено поддържане на цените.  Хотелиерите се жалват срещу условия на онлайн портала за резервации, според които нямат право да предлагат по-ниски цени например на своите собствени интернет страници за последните 20 години.

Основание за жалбата е решение на Европейския съд от миналата година. Заради нови европейски разпоредби платформата вече е премахнала старите условия.

# 724
Относно кодовете през Виза и Мастъркард.
Те са от локалните сайтове на някои държави, примерно Австралия или нещо такова. Напълно възможно е да не работят с карта, която не е от тия държави. Не съм ползвал, за моята държава има такива, но са 4-5% и не си струва, като с топкешбек изкарвам по 7-8% (трябва да се следи, нормално е 6%, но често има промоции).

# 725
Здравейте! Някой има ли свободен код, ще съм много благодарна! ☺️ Ако може на лично.

# 726
  • There I was on a July morning
Здравейте, в началото на Юни направих резервация чрез линк с VISA и ми направи впечатление, че след е-мейла за потвържедие не получих за такъв с кешбек. Очаквах евентуално след настаняването, но и това не стана. Нищо няма в портфейла, нито пък уведомление. Честно казано се разочаровах, защото нито имам 5% чрез VISA, нито получих безплатния трансфер, който беше без този линк на VISA. И така нищо.  Все пак резервацията ми беше за 7 нощувки, което не е малко. Има ли смисъл да им пиша и да попитам за отстъпката от 5%, която беше обявена?
Да споделя моята статистика от пътуване в Европа преди 3 месеца:
1. С код за Кешбек от Букинг - наградата получена 14 дни след престоя.
2. През линк с карта Мастъркард - 3 резервации, наградите получени 60 дни след престоя.
3. През линк с карта Виза - 2 резервации, не съм получила награди.
Тук вмъквам уточнение, че последните 2 резервации /с карта Виза/ ги правих набързо в много последен момент и не помня дали е имало кредити към тях /тъй като не всички резервации през линка предлагат кредити и не мога да се закълна, че е трябвало да получа кешбек за тях/.
Но е факт, че само за тези през линка от Виза, не получих нищо. При мен, последните 2 резервации бяха за по 1 нощувка, сумата не е съществена, не съм се занимавала, но ако Вашата стойност е по-голяма, може да питате и споделите тук в темата. Мисля, че ще е полезно.

# 727
# 728
Ще пиша в ЛС за следващия път.
Това ти си решаваш, разбира се. Не знам кой е най-честният начин. Може би който има код, да напише коментар, че ще го даде на първия, който отговори (с цитат) и вече на него да му се прати на ЛС. Знам ли...

И нещо интересно, което видях в БТВ новините:

Хотелиери завеждат жалба срещу онлайн портала за резервации Booking

Причината – платформата не им е разрешавала да предлагат по-ниски цени извън нея. Колективният иск е на повече от 10 000 хотела от държави от Европейския  съюз.

Те настояват за обезщетение заради наложено поддържане на цените.  Хотелиерите се жалват срещу условия на онлайн портала за резервации, според които нямат право да предлагат по-ниски цени например на своите собствени интернет страници за последните 20 години.

Основание за жалбата е решение на Европейския съд от миналата година. Заради нови европейски разпоредби платформата вече е премахнала старите условия.

Ами има резон в това.
Платформата ги рекламира, туристите резервират директно през рецепция на по-ниска цена, а Букинг нямат комисионна, защото не се резервира през тях.
Всеки си гледа интереса.

П.П. Нека модератор премести мнението  ми в новата тема, моля.

Общи условия

Активация на акаунт