ВАКСИНИ - ТЕМА САМО ЗА вредата от тях - тема 38

• 16 968
  • 372
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Няма как да се докаже, че причината е точно ваксината. Защо никой, никога не взема предвид индивидуалното състояние на детето? Как е родено, доносено, недоносено, как се развива, от какво боледува, как е лекувано?
Ваксините, та ваксините! Като не ги ваксинирате, как ги предпазвате? С хомеопатия и добавки? Нима това не е бизнес?!
Всеки има право на избор, и това не ни прави лоши родители.

# 151
Не твърдя подобно нещо. Когато пациент откаже конвенционално лечение/профилактика, се прилага така нареченият пациент-ориентиран подход, който за съжаление в момента в Б-я е на ниво отлагане и търсене на вратички да излъжем системата. Никаква грижа за здравето, освен някакви никакви алтернативи, с които закърпваме някак положението. До следващата изненада. Връщам топката не на вас, като родители, а на лекарите, които наблюдават и лекуват децата ви.
Моля някой да ми посочи къде съм писала “за” ваксините.

# 152
Не пишеш и за вредата за което всъщност е темата.

# 153
Писах, няколко пъти. Четете.

# 154
Говоря за последните страници, които напълно се размиха. Не е лошо модератор да изчисти излишното!

# 155
  • Sofia
Вие сериозно ли мислите, че дори и да е от ваксина, ще излязат със становище по медии "Да, детето почина следствие ваксинация."?

...То вижте даже още от сега доц. А.Кунчев казва, че шансът е под 0.01%, което е абсурдно.
Да, точно това мисля, че биха направили. Ако ваксината е пряка причинна за случилото се, се очаква да го кажат. Всички тежки последици от ваксините се регистрират. Но в случая има много неизвестни - алергична реакция, генетични особености или заболяване. Реално ние нищо не знаем за здравния статус на това дете.

И защо да е абсурдно шансът смъртта на детето да се дължи на ваксината да е под 0.01 %? Разбирам да става въпрос за някакви други реакции или последици, но смърт!
Ако една от страничните реакции на ваксините беше смърт, то поне дадената ваксина нямаше да е задължителна.

# 156
  • Бургас
Когато моето дете се влоши след поставяне на МПР, всички лекари, които обиколихме, констатираха много бурна алергична реакция и вдигаха рамене. Никой не посмя гласно да каже, че е от ваксината.

# 157
  • София
Вие сериозно ли мислите, че дори и да е от ваксина, ще излязат със становище по медии "Да, детето почина следствие ваксинация."?

...То вижте даже още от сега доц. А.Кунчев казва, че шансът е под 0.01%, което е абсурдно.
Да, точно това мисля, че биха направили. Ако ваксината е пряка причинна за случилото се, се очаква да го кажат. Всички тежки последици от ваксините се регистрират.
Като се има предвид как работят институциите в България, как осъществяват надзор контролните органи, на какво ниво е здравеопазването и какво се случва с някой, който говори против системата, съвсем откровено смятам, без въобще да се заяждам, че Вашето твърдение е твърде наивно.

# 158

Да, точно това мисля, че биха направили. Ако ваксината е пряка причинна за случилото се, се очаква да го кажат. Всички тежки последици от ваксините се регистрират. Но в случая има много неизвестни - алергична реакция, генетични особености или заболяване. Реално ние нищо не знаем за здравния статус на това дете.

И защо да е абсурдно шансът смъртта на детето да се дължи на ваксината да е под 0.01 %? Разбирам да става въпрос за някакви други реакции или последици, но смърт!
Ако една от страничните реакции на ваксините беше смърт, то поне дадената ваксина нямаше да е задължителна.
А кое тогава, според официозните медии и институции би се водило  “последица от ваксината”. Алергии не било, генетични особености нямат общо, заболявания са отделно… на какво я бият тая ваксина, на стената ли? Всеки организъм си има “особености”. Защо те автоматично не важат, щом трябва да се набие великата ваксина и всички са еднакви вече, под ножа, на конвейер. Ми не, не сме еднакви. Не се знае при кого какво може да се провокира.Тогава, по тая логика, естествено “никога не е от ваксината”!
Цялата система е сбъркана. Ама щом е за пари - от 1000 кладенеца вода се носи.

# 159

О, Боже, цял свят се набоде под страха от вирус с ваксина преди да е тествана, а Вие очаквате по телевизията да Ви кажат, че ваксина е причинила странични реакции? Там само за камерите за скорост говорят сега, к'ви ваксини, к'ви пет лева (пардон, 2.56 евро).

# 160
Здравейте,обръщам се с молба към вас за съвет и идея дали има какво да направя,защото съм в задънена улица.
Имам момченце на 5 години и 8 месеца. С поставени всички ваксини до момента. По настояване на ЛЛ когато беше на 5 години и 4 месеца му беше поставена ваксина на варицела ( Варивакс),5 дни след нея започна да кашля. Посетихме ЛЛ не било от ваксината,но нищо му нямало. След месец и не спираща кашлица започнаха да чуват хрипове и така се влачихме 4 месеца по лекари-алерголози,педиатри,пулмолози. Тестове за алергия и непоносимости. Беше на диета и Ефира. Докато е на Ефира е добре,но спрем ли я се започва пак кашлицата. Водят го астма с алергичен компонент,но такъв не беше доказан.Ашерголозите и гастроентеролога казаха,че не може кашлицата да бъде от непоносимостите,а по-скоро от алергия. И сега отново е на Ефира до октомври.ЛЛ настоява да му поставим ваксината която се поставя на 6 години,но аз не искам и нз какво да направя да я отложа във времето. Моля,споделете ми идея как мога да я отлагам поне до май месец когато завършва 4-та група. Може ли,да започне училище без да му поставям повече ваксини. Благодаря ви предварително.

# 161
  • Sofia
Училището е задължително, с ваксини или без.

# 162
Здравейте,обръщам се с молба към вас за съвет и идея дали има какво да направя,защото съм в задънена улица.

Здравейте!
Има какво да направите!
1. Детето ви може да посещава училище без една, две или дори всички задължителни ваксини.
Това е упоменато в чл. 53, алинеи 1 и 2 от Конституцията на република България! Ето тук е подробно обяснено:

https://www.vaksinite.com/vaksinoprofilaktika-informacia-i-prava/

2. Ваксините, които съдържат АДЮВАНТ (най-често алуминий) могат да отключват алергии към чужди субстанции, които се намират в кръвният поток на детето към момента на прилагането на ваксината +  дните след това, докато не премине действието на Адюванта.
За съжаление при някои деца се атакуват специфични за детското тяло протеини, групи клетки и дори цели органи.

3. За да излекувате детето е нужно да се проведе коректна десенсибилизация.

https://gema.bg/alergia-i-desensibilizaciq/

Тестовете за определяне на специфичните за вашето дете алергени са скъпи, но за съжаление вече са ви поставили на тази пътека. Ако до момента не сте правили тест ALEX 2 , направете и публикувайте резултата тук.

4. На базата на тестове може да се отложи ваксината.

# 163
  • Deutschland
Извинете ме, но ако глобата е 100 лева, бих платила и да си гледат работата.
Аз получих заплаха за 2500 € глоба от немското здравно министерство. Плащаш евентуално и след това задължението за предоставяне на доказателство за ваксинация или имунитет, започва да тече отново. По някое време пак нова глоба и така до безкрай. Много от родителите водят дела и глобите отпадат. Аз също имам адвокат, но реших проблема по друг начин. Накрая когато трябваше да предоставя "важното" доказателство при записване за първи клас на малкото дете, секретарката дори не отвори документа. Каза всичко е наред и това е. По закон щом веднъж вече съм занесла документа в училището и са записали това, повече нямат право да го изискат.

# 164
Правили сме тест за алергия. Излиза оценена само с 1 по сила-яйцето,но за алерголога тя е незначителна. Има доста хранителни непоносимости,но тях и алерголога и гастроентеролога казаха,че не може да кашля от тях. Една майка ми пеше писала да пиша до РЗИ с надежда да ги отложа поне за 6 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт