ВАКСИНИ - ТЕМА САМО ЗА вредата от тях - тема 38

• 19 179
  • 378
  •   1
Отговори
# 375
Ромите не си ваксинират децата, освен ваксините в родилното, те и на прегледи и консултации не ги водят, просто лекарите пишат, че са ги ваксинирали.

# 376
  • Deutschland
Тия, които аз познавам ги ваксинират. Едното го ваксинираха даже с оная ваксина за папилома вируса, не знам точното й наименование. Детето дълго след това лежа в болница с последствия, , но това не било от ваксината 😉. За съжаление не знам точно какво й е било, само знам, че едвам са я върнали към живота.

# 377
  • София
Е, то никой разумен човек предполагам не твърди, че може да се разчита само на имунна система. Естествено човек не е робот и дори най- здравият такъв може да има моменти с рязък спад на имунитета. Никой не е застрахован. Нито амишите, нито обществата извън тях. Нека не сме крайни и нека мислим разумно. Ставаше въпрос за изследване в обществото на амишите, при което е констатирано в пъти по- малък процент хронични състояния, алергии и т.н. За детски аутизъм да не говорим.

# 378
  • Deutschland
Когато живеех в България, личния ми лекар ми беше писал операции, прегледи, каквито аз не съм имала. Не съм ромка категорично. Когато отидох да го питам какви врътки прави и защо и след това го смених, той пуснал жалба в полицията. Щях да припадна като видях полицейска кола пред нас, да ми връчели призовка за разпит. Питаха ме защо съм сменила лекаря, някой накарал ли ме е и прочее. Умрях от срам тогава, честно. Той се постарал да не ми вкара в системата ваксини, които за съжаление са ми били като дете и в момента се водя абсолютно неваксинирана. Книжката ми унищожена също, там поне пишеше нещо черно на бяло. Както и да е. След време почина, новата и тя почина и сега имам трета, макар и без осигуровки, по закон трябвало да имам. Тя пък като ме види, ме убеждава колко важно било да се ваксинирам за грип, за К, за не знам какво.
Та ако ми дотрябва някога ваксина, в системата няма нищо. Занапред няма да си правя, убедена съм. Яд ме е че навремето не го осъдих този, но вече е късно.

Общи условия

Активация на акаунт