Нощно хранене

• 140
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, моля дайте ми съвет, млада майка съм и не знам какво да правя. Имам близнаци на 1г2м. До 5тия им месец им давах биберони и си спяха по цяла вечер, но от както ги махнахме е просто пълен ад през нощите. Захранени са със всичко, движат се през деня и то доста, не са свръх стимулирани. Стават в 7:00, заспиват в 14 и стават в 16/16:30 и после чак в 22/23. Спят два часа и почва един рев - едновременно. То не е и рев, а викане, защото просто не им се спи или са гладни. Опитах да махна нощното хранене ( мляко не пият от вече 1 месец) единия пие по почти 1л вода вечер, а другия не иска и да погледне шишето, иска нещо да яде. Моля ви, дайте съвет как да махна нощното хранене, как да направя така, че да спят, ако изобщо има как…

# 1
Не спят ли твърде малко за тази възраст. Преумората също пречи на съня. Пробвайте да изтеглите заспиването по-рано.

# 2
Не спят ли твърде малко за тази възраст. Преумората също пречи на съня. Пробвайте да изтеглите заспиването по-рано.

Ами спяха и повече, правеха по 3 дремки на ден за по 2 часа, самички са махнаха 3тата, след това и първата и остана само тази от 14 до 16. Докато бяха с бибите пък заспиваха в 21 и ставаха в 9, сега като ги приспя в 20 или 21 стават в 23 и до 3/4 не им мърда. Пробвах доста режими за сън - нищо не помага. Или явно това е период, който ще трябва да изтърпим🙁

# 3
  • София
А кое налага да се маха нощното хранене?

Може и зъби да са.

# 4
А кое налага да се маха нощното хранене?

Може и зъби да са.

Ами нощното хранене го нямаше докато не махнахме бибероните, както написах единия пие по почти 1л вода на вечер, която според мен се пие само заради биберона на шишето. Пък и са двама, ядене, вода, дори акането им е по едно и също време, малко е трудно да се справям с двамата. Не смятам, че са зъби, нямат никакви симптоми за зъби, но е възможно..не знам вече 😟😟

# 5
  • Countryside
Един литър вода заради бибата? Според мен са гладни, давайте по-калорична вечеря и мляко преди да заспят. Едва ли драмата е за бибата, ако вече 6м са без, но много рано сте я махнали, особено ако не е било по тяхна инициатива. Понякога сънят се разваля от промяна в режима или храненето(остават гладни), щом не е преумора или зъби. Според мен също късно заспиват, с 21ч е редно да спят вече ако спят следобеда до 16ч. Пробвайте с баня и масаж вечер, трудно е с два броя, но таткото ще помага. Дифузер с етерични масла също помогна при мен.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 17:02 от Г-жа Букет

# 6
Ако са гладни как да спят? Вие гладни ще можете ли да спите спокойно и цяла нощ?
Давайте вечер по-засищаща храна.
Нищо не налага на 1г и 2 мес премахването на биберона.
Също така нищо не налага отказа от нощното хранене.
Изберете едно от двете и не правете драстични промени , това са си бебета, трябва им време да свикнат.
Да ги държите гладни, да реват с часове, вие съответно да се изнервяте и да не спите - това е напълно ненужно.
Който ви е дал съвет да махате бибероните и нощното хранене на 1г и 2 мес ви е направил лоша услуга.

# 7
Ако са гладни как да спят? Вие гладни ще можете ли да спите спокойно и цяла нощ?
Давайте вечер по-засищаща храна.
Нищо не налага на 1г и 2 мес премахването на биберона.
Също така нищо не налага отказа от нощното хранене.
Изберете едно от двете и не правете драстични промени , това са си бебета, трябва им време да свикнат.
Да ги държите гладни, да реват с часове, вие съответно да се изнервяте и да не спите - това е напълно ненужно.
Който ви е дал съвет да махате бибероните и нощното хранене на 1г и 2 мес ви е направил лоша услуга.

Децата са без биберони от доста време, не е от сега. Докато бяха с бибероните не ставаха да ядат. Не мога да им дам биберона, защото те се събуждат, хващат си ги и ги обръщат в устите си, давили са се няколко пъти за това са без тях. Давам им доста засищаща вечеря, не заспиват гладни. През деня като ги храня огладняват през 5/6 часа, а като ги нахраня преди да легнат се събуждат 1 час след това и почват да реват за ядене. Аз не смятам, че е нормално вечер да искат да ядат през 1/2 часа след като преди не са правели така

Общи условия

Активация на акаунт