ВАКСИНИ - ТЕМА САМО ЗА вредата от тях - тема 38

• 13 363
  • 308
  •   2
Отговори
# 195
Една интересна статия.
В момента много се шуми по случая ЗАЩО ДЕЦАТА НА АМИШИТЕ НЕ СТРАДАТ ОТ АУТИЗЪМ и куп други заболявания, които тяхната общност няма. Видях и кратък клип в нета за това, че и рак нямали, което чак е чудодейно.
Въртят сучат за средата /в крайна сметка цялата планета и водата и е замърсена и няма как да се изолираш ако ще в дън гори/, за гмо храната /по нашите ширини гмо не е много разпространено/, препарати за обработка - има достататъчно хора които сами си гледат храната и са умерени с препаратите или е биоземеделие. Обаче за ваксините и това, че децата на амишите НЯМАТ ваксини и вероятно това е в основата на тяхното по-добро здраве, се смотолявя. Общо взето същото е както, когато дете пострада от ваксина - всеки лекар при който влезеш ти казва, че е от ваксината, но официлно не им стиска да го напишат или публикуват...

Ще кажете средата е основополагаща, чиста храна, но аз познавам хора, които са в среда като тяхната - планински села, сами гледат храната си и уви скоро единия от тези мои познати си отиде от бързоразвиваща се форма на рак.

# 196
Цитат
Ще кажете средата е основополагаща, чиста храна, но аз познавам хора, които са в среда като тяхната - планински села, сами гледат храната си и уви скоро единия от тези мои познати си отиде от бързоразвиваща се форма на рак.

Това как се разбира че е от ваксините?
Специално за женските типове рак има доказателства че влияят BRC1 и 2 гените. Те не могат да се повлияят от въшнк фактори. Тоест или се раждаш със счупен ген или не. (Колко американки махнаха естествения си бюст, заради счупен ген, като превенция.)
Вероятно и за другите е така.

Хайде пак дъвчем едно и също...
Тази тема е само за вредата, отивайте в друга тема и там си драскайте мненията

Аз не разбирам, защо се заяждате. Винаги.
И темата я следя и до сега само истроията на горния потребител знам. Никой друг не дава доказателства или поне лична история.
И понеже явно не разбирате, аз наистина искам да разбера, не се заяждам грам дори.
Детето ми има ваксини и допълнителни такива, но това не изключва необходимостта от това да съм информирана.

# 197
Отоварям най-чистосърдечно на въпроса защо отказах ваксините в родилното.

Защото съм против с първата глътка въздух на бебето ми да бъдат вкарани субстанции, които все пак могат да доведат до странични реакции. Защото може държавата да е сметнала за нужно, но аз не виждам смисъл на току що родено бебе да се поставя ваксина срещу Хепатит Б, който се разпространява по кръвен път. Защото искам да видя здраво ли е детето ми, всичко наред ли е с него и чак след това да му се поставят ваксини. Много бебета се раждат с инфекции и биват лекувани с антибиотик - в тази ситуация трябва да съм сигурна, че ваксини няма да му се поставят минимум докато тече лечението.

# 198
Аз не съм слагала ваксини на своето дете, за щастие не сме пострадали от тях, но познавам много хора около мен които по някакъв начин е имало усложнения за кратко или постоянно след ваксинация
Говорила съм с много жени, които след ваксина се молят всичко да е наред

# 199
Така наречения "счупен ген" се нарича "мутация".
Всъщност гена е BRCA1, а не BRC1.
BRCA1 е т.нар. ген-супресор на тумори – задачата му е да поправя увредена ДНК и да поддържа стабилността на генома. Ако този ген е мутирал (повреден), клетките натрупват повече грешки в ДНК, което увеличава риска от развитие на рак.

Не всички ракови заболявания на гърдата и матката са свързани с него.

Има нещо наречено Епигенетика, което оказва също съществена роля ОСВЕН генетичното предрасположение.
Ваксините могат и се разглеждат като част от негативните фактори на епигенетиката.

И не, дамите не се заяждат - вие влизате в тема и казвате "Ама я ми обяснете на мен!" т.е. ние да отделим от времето си, да систематизираме и подреждаме цялата информация, да ви обясняваме и отново да поемем хейда на кибиците. А защо първо вие не почетете, не потърсите информация вкл. назад темите и АКО останат въпроси да ги зададете?
Вашето време явно е по-ценно от времето на всеки, който ще седне да ви разяснява.
И целта на цялото разяснение за какво ще е? Ваксините на децата ви са сложени - станалото станало. Това е! Да се плашим или да спорим, защо да губим време?

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 15:19 от the Дорис

# 200
Когато ни изписаха от родилното на 8 ми Ноември 2020 г тогава му бяха поставени тези ваксини от родилното задължителните.
Родих на 5 ти Ноември.
Всичко беше минало наред.
Нямахме никакви проблеми с ваксините .
Следваща ваксина имаме на 6 годинки.
То никъде няма гаранция в нищо било в ваксина или антибиотиците дето ги тъпчат лекарите.
Най-важното е децата ни да са живи и здрави.
Нека според мен оставим нещата до тук.
Всеки родител сам знае кое е най-доброто за детето си.Не се карайте тук.
Не се заяждайте повече.
Живота е един.Живота е кратък.
Вижте на вън какво се случва всеки ден.
Бъдете живи и здрави и много щастливи с своите съкровища.
Преди малко малкия заспа до мен на спалнята.
Много сладко спинка.
Децата са ни целия свят.
Пазете децата и бъдете винаги до тях.
Лек и усмихнат ден!

# 201
Love and smile, благодаря за отговора! Един наистина смислен отговор получих днес тук в тази тема. Другите.. няма смисъл от тях.

Дорис, да не бъркаш хората? Никъде не казах "я не ми обяснявайте на мен". Само ще кажа че с рака на шийката се свързват и HPV, за които опасни щамове също има ваксина. По мое мнение - леко спорна.

Аз не искам да споря или карам, но тук като питам нещо и скачат всички, мислейки си че се заяждаш. Малко като във веганските групи.

# 202
Love and smile, благодаря за отговора! Един наистина смислен отговор получих днес тук в тази тема. Другите.. няма смисъл от тях.

Дорис, да не бъркаш хората? Никъде не казах "я не ми обяснявайте на мен". Само ще кажа че с рака на шийката се свързват и HPV, за които опасни щамове също има ваксина. По мое мнение - леко спорна.

Аз не искам да споря или карам, но тук като питам нещо и скачат всички, мислейки си че се заяждаш. Малко като във веганските групи.

По мой наблюдения, тук и в групи подобни на тази тема, хората са далеч по отзивчиви. В групи, който са 100% само ЗА ваксините, без допълнителни въпроси, скачат веднага срещу теб щом попиташ нещо различно от "Кога ще е налична тази ваксина и при нас?". Не се приемат въпроси като "какво съдържат ваксините, какви са евентуални странични ефекти".

# 203
Не мога да разбера какво дебелоочие се изисква,
за да обясняваш точно в тази тема колко са безвредни ваксините!
Не бях антиваксър преди детето ми да пострада!
Чинно съм ваксинирал сина си, защото съм бил излъган от фармамафията!
Сега съжалявам, че не съм се информирал по-рано! Никога няма да им го простя!
На всички препоръчвам да се запознаят с труда на този американски педиатър:

https://www.poetrywithirena.com/uploads/1/6/2/1/16211642/vaccine_book_bg_1_.pdf

В книгата той напълно безпристрастно ви запознава със всяка известна ваксина.
Обърнете внимание след страница 112 - състав на ваксините.
Автора не е антиваксър и не взема страна,
но ви дава сурова информация като за мислещи хора.
И ако някой има глава на раменете, много ще се замисли дали да играе
на руска ролетка с детето си.

Малко по-горе беше споменато, че осведомените сме много по толерантни
от фанатизираните ваксъри.
И все пак, колкото и да съм толерантен ще си позволя да помоля:
Пишете в тази тема само за ВРЕДАТА от ВАКСИНИТЕ!
Спрете да ровичкате в отворените ни рани!

# 204
  • Sofia
Само да отбележа, че когато питаме каква точно вреда имате предвид, пишем точно по темата. Нито се заяждаме, нито търсим да ровим в отворени рани.
Темата е именно затова - да се представят какви са/били/биха били вредите от ваксините.

# 205
Само да отбележа, че когато питаме каква точно вреда имате предвид, пишем точно по темата. Нито се заяждаме, нито търсим да ровим в отворени рани.
Темата е именно затова - да се представят какви са/били/биха били вредите от ваксините.

Е, добре. И като чуеш каква вреда, какво точно ще направиш?
Ще последват "стандартните" клише отговори - ама дали точно от ваксината е станало, колко е малък процентът на увредените и починали деца, как това е за "общото" благо на обществото и т. н.
И това ако не е човъркане в раната..

# 206
  • София
А когато всеки път, след всеки пост, твърдите, че станалото може да не е от ваксините, че всичко, което става след ваксините няма никаква връзка с ваксините, това също ли не е заяждане? Заради такива постове темата се разводнява и ако някой търси нещо назад, е невъзможно да го открие.
Дори и да напиша, че след ваксината, на мястото на ваксината, на детето му се е появило някакво болезнено уплътнение, пак ще започнете с Вашите глупости, дали случайно там не го хапе комар през два дни и от това да е.
Ние може да си пишем, че самите проучвания на ваксината не се правят като хората. За вас няма значение, че това го пише професионален статистик. Вие си знаете само едно: “по телевизията казаха, че ваксините за безопасни и ефективни”. Тези, които го казват, продават децата ни, но вие си гледате екрана като зомбирани и никакви професионални мнения нямат значение за вас. Колко интелигентен трябва да си, че да афишираш такова поведение?

Опитваме се тук да си поизчистим истината. Оставете ни и си задръжте за вас вашата истина. На нас и на увередените ни деца (дефектните ни деца) Вашата истина вече не ни върши работа. Спестете ни я.

# 207
Именно. Брин е напълно права!
На мен ми е важно да знам и как се е разбрало, "случилото се" е от дадена ваксина.
Разбирам че темата е деликатна, особено що се отнася до нечие дете, но щом давате гласност и участвате тук в тази тема, то би трябвало да сте готови да говорите. В крайна сметка ние питаме за здравето на нашите деца.

# 208
# 209
Не мога да разбера какво дебелоочие се изисква,
за да обясняваш точно в тази тема колко са безвредни ваксините!
Не бях антиваксър преди детето ми да пострада!
Чинно съм ваксинирал сина си, защото съм бил излъган от фармамафията!
Сега съжалявам, че не съм се информирал по-рано! Никога няма да им го простя!
На всички препоръчвам да се запознаят с труда на този американски педиатър:

https://www.poetrywithirena.com/uploads/1/6/2/1/16211642/vaccine_book_bg_1_.pdf

В книгата той напълно безпристрастно ви запознава със всяка известна ваксина.
Обърнете внимание след страница 112 - състав на ваксините.
Автора не е антиваксър и не взема страна,
но ви дава сурова информация като за мислещи хора.
И ако някой има глава на раменете, много ще се замисли дали да играе
на руска ролетка с детето си.

Малко по-горе беше споменато, че осведомените сме много по толерантни
от фанатизираните ваксъри.
И все пак, колкото и да съм толерантен ще си позволя да помоля:
Пишете в тази тема само за ВРЕДАТА от ВАКСИНИТЕ!
Спрете да ровичкате в отворените ни рани!

При ваксините не можем да говорим за вредност. Вредни са неща, които влияят злотворно на всички - цигари, алкохол, отрови... При ваксините има странични ефекти, най-често преходни и без никакви последствия, има и по-сериозни, които отключват вродени предразположения у някои хора. Но това не е вредност, а риск. Обаче рискът е много по-малък отколкото пътуването с автомобил (и даже ходенето покрай автомобили) или даже със самолет. Но някой отказал ли се е да пътува и обвинява ли автомобилната мафия?
Попрочетох въпросната книга и съвсем не е безпристрастна. Толкова, няма да и правя разбор.

Иначе съчувствам на всички, пострадали от ваксини, но ако движението стане прекалено масово ще се върнат забравени болести. А в момента и ваксинираните, докато все още са достатъчен процент, поемайки рисковете от ваксинирането пазят и неваксинираните, които са хем без риск, хем защитени. Това всичкото е свързано с обществения интерес и не може да не се каже.

Общи условия

Активация на акаунт