Телк

• 483
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте,
Мога ли да изпратя документите към ТЕЛК с куриер? Трябва ли да изискам нещо обратно - разписка/входящ номер?

# 1
Може да се навият някой близък с лична карта да ги занесе, куриера едва ли ще чака на опашка да дойде неговият ред.Не знам дали ще може по електронен път, не съм проучвал тази възможност.

# 2
Документите се носят в Картотеката да ТЕЛК в областния град. Там ги сканират и качват в системата. В момента се разпределят на случаен принцип в цялата страна и, ако сте от София може да ги разгледат комисията в Добрич.
Може да се навият някой близък с лична карта да ги занесе, куриера едва ли ще чака на опашка да дойде неговият ред.Не знам дали ще може по електронен път, не съм проучвал тази възможност.
Куриерите не чакат на опашка, минават без ред. Също така от пандемията насам решенията се издават без човек да се явява пред комисия

# 3
Може с куриер, но задължително с обратна разписка.
Също така може да си напишете в заявлението имейла, за да ви изпратят на него датата за разглеждане.

# 4
Не се изпраща дата за разглеждане, защото вече няма явяване лично пред комисията.
До кого ще изпрати документите, ако не знае коя комисия в коя област ще ги разглежда? Единствено, ако комисията иска допълнително документи могат да се изпратят до нея. Ако е за явяване пред ТЕЛК комисия се подават в картотеката на областта по местоживеене. Да пробва да прати до тях, ако иска.

# 5
Куриерите не би следвало да чакат опашки.
Идеята ми е да ги изпратя там, където бих ги занесла лично, те после ще си ги разпределят.
Има ли някакъв входящ номер, който получаваш при подаване?
За първи път ми е, не съм запозната с процедурата.

# 6
До картотеката по местоживеене се изпращат при всеки случай и се получава обратна разписка, че са ги приели.

# 7
  • Далечният изток
Влезте в сайта на вашия ТЕЛК. Там е описано подробно.

Ето примерно:
Според разпоредбите на Правилника за устройството и организацията на работа на органите на медицинската експертиза и на регионалните картотеки на медицинските експертизи (ПУОРОМЕРКМЕ) за освидетелстването/преосвидетелстване на пациента е необходимо следното:

I.    Лицата могат да подават документи за освидетелстване/преосвидетелстване пред ТЕЛК по един от  изброени начини:
1.    На място в Регионална картотека на медицинската експертиза - .........., което се извършва:
-     Лично от пациента или
-     От негов законен представител или
-     От надлежно упълномощено от пациента лице (с нотариално заверено пълномощно).
2.    Чрез лицензиран пощенски оператор - например чрез Български пощи с писмо с обратна разписка на посочения по-долу адрес на РКМЕ - гр. ........................
3.    По електронен път, което се извършва с квалифициран
електронен подпис (КЕП) на физическо лице (личен електронен подпис). Заявление - декларацията и медицинската документация се подават и подписват от пациента с КЕП в Информационната система за контрол на медицинската експертиза (ИСКМЕ) - Информационна база данни (ИБД). Входът в информационната система за контрол на медицинската експертиза за граждани и освидетелствани лица е на адрес: https://ibd.mh.government.bg/

# 8
Благодаря Ви

# 9
  • Пловдив
Здравейте,
Мога ли да изпратя документите към ТЕЛК с куриер? Трябва ли да изискам нещо обратно - разписка/входящ номер?

Има тема за ТЕЛК И НЕЛК. Прочети първия пост , в който е събрана полезна информация.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1730769

Общи условия

Активация на акаунт