"Системата -60" - тема 56

• 10 178
  • 234
  •   1
Отговори
# 120
Привет, момичета
пътуването беше кофти, много часове, много километри
иначе закуската беше кроасан с масло и някакво кексче с боровинки в някакво кафете
обяд - кюфтета и малко пържени картофи, наистина малко, знам, че не са за обяд пък и въобще не са много ок, но бях много гладна, и като второ оправдание - бяха наистина малко и тънки като солетки
вечерята беше извън всякакъв час, към десет вечерта, яйца на очи и шепа чери домати
тук ще се оправдая с близо 13000 крачки през деня
ама иначе помня какво обещавах и от днес вече ангел небесен, няма да пътувам, та да има с какво да се оправдавам
 13-ти е, идеален ден за
Ден 1:
закуска - баничка с айрян
обяд: 4 кюфтета със зелена салата, поръсена с настъргана моцарела, половин ябълка за десерт
вечеря: вратна пържола със зелена салата

Роца, ти беше във Франция, нали?
когато имаш време и ти се пише, естествено, много моля да разкажеш малко - френската кухня, фермерските пазари, абе каквото решиш
преди години прочетох книгите на Питър Мейл и въпреки че са писани преди 30 години, че и повече, направо се влюбих в неговия Прованс
а инак дори и на екскурзия не съм ходила до Франция

Хубав неделен ден, момичета и честит празник на всички с прекрасни имена на цветя

# 121
  • пак на Рив Гош
Честит празник на всички с цветни имена, ако имаме такива в темата! Flowers Hibiscus

Лебед Hug
Дано вчерашният ти ден да е бил по-успешен от предния и да си имала време да свършиш всичко важно!
За дишането - навремето, докато все още имах колене Joy, ходих 3 години на йога и там правехме подобни упражнения за дишане. Та и сега, като се събудя по нощите, дишам, или правя други упражнения за релакс... Къде помагат, къде не. Но то при мен е и от ЕГН-то, де Joy

Проклетница, да във Франция съм. Освен това, обичам да готвя (и да ям... то и затова съм на това дередже Joy), затова за френската кухня мога да пиша дълго и напоително. Ако ти е интересно, напиши в Гугъл "френската кухня - опит за кулинарен пътеводител" и това би трябвало да те отведе към темата ми във форума на "магеланци" (нямам право да давам директни линкове, ако не ме лъже паметта) , където съм написала доста неща за историята на кухнята, както и за тази на някои от известните ястия.
За фермерските пазари -
Скрит текст:
накратко - не винаги са само фермерски, особено по туристическтите места и в туристическия сезон Grinning. Всяка година излизат репортажи за стоки, предлагани на пазарите, особено в южна Франция и Париж, при които еинственото френско е препакетирането им на франска земя. В наше село (градче с около 25 хил души) на 15 км от Париж, на пазара имаме един щанд на местна ферма (те продават на пазара, както и във фермата), където се предлагат сезонни плодове и зеленчуци и малко консерви (ябълков сок, зеленчуци в бркани, някои сладка). И те са единствените, на другите щандове продукцията се купува на едро. Другият щанд, който е по-"занаятчийски" е щандът със сирената, където работят семейно и имат склад, където зреят сирената, които купуват от различни производители. Ако нещо те интересува конкретно, пиши ми и ще се опитам да отговоря Joy

Вчера:
З - бриош със захаросани лешници, лате с чай матча
О - зелена салат с лук и репички и един френски специалитет от района Оверн в централна Франция. Нарича се "алиго" и представлява картофено пюре с разбъркано местно сирене в него, което се разтопява от топлината на пюрето и яденето се точи от вилицата.
В - зелен фасул яхния ("по български", както го нарича Благоверния) с кисело мляко

Днес:
З - филия(и) с масло и конфитюр
О - корейска яхния със зеленчуци и тофу, кимчи (може да добавя и купичка ориз)
В - ябълки/портокали и кисело мляко

# 122
Днес лежерно неделно.

Ден 07!
з: 3 филии с крема сирене, краставици, масло, кашкавал, мед
о: шопска салата + кюфтето на един бургер
в: 18:00 - 20:00 - много и различно тесто - баница, гризини, бисквити 2 вида, мъфини, три парчета кекс, филийки с песто, филийки нахут.., ядки... и не знам още какво 22:00 пакет слънчоглед+ Somersby и 1/2 буркан кисели краставички - мисля, че са хормоните, в много скапано настроение съм, нямам желание за нищо... Дано да е успешен този опит, този хормонален световъртеж ме съсипва.

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 22:08 от Лебед

# 123
  • София
(7) Ден 13
З: Козунак, кафе
О: наденица на скара, краставици
В: ябълка и айрян

Имам и прегрешение - 3-4 бонбончета тофифи, но са ми простени, защото ми е празник днес Blush
Много да ви е цветно, слънчево и щастливо на всички през цялата година!
Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 124
Благодаря ти много Kally May и на теб честит празник! Да си и ти усмихната и щастлива като пролетно топло слънце!

След вчерашното "похапване" - чета написаното и... оляла съм се.., а уж, само опитах от всичко по малко. Имаше голямо разнообразие от домашно направени почти здравословни тестени вкусотии, които повторих и потретих. Сега гледам, че съм пропуснала и други - най-същественото - парче веган торта... Нямам оправдание, имаше и плодове по масите - отчитам грешката, че не ядох преди да отидем на гости - подсъзнателно явно вече бях решила, че ще правя нарушения... и, още една грешка не бях пила достатъчно вода, а си насипах в една много малка чашка вода, колкото да я разлея...

Това изобщо не ми оправи настроението - въглехидратите + алкохол (да... за мен шишенце Somersby е доста алкохол) само ме тушира... и сънувах безумни сънища... И все пак, ако днес имаше у дома някое от лакомствата от вчера... Щях да повторя (в чантата си нося два вида шоколад и си стоят там вече два месеца, не е просто лакомия).

Продължавам да твърдя, че няма общо със срив или поне със силата на сривовете, с които съм свикнала. Мисля, че можех да се спра, но нямах желание.

Сега ми е трудно, яде ми се. Освен всичко останало, явно и волята ми е намаляла.

Малко се притеснявам да не съм тръгнала много нагоре. Дефинирам много - всичко над граничните 71-69 е много нагоре. Страх ме е да се претегля заради две неща.

1) усещане за провал - отново съм на път да правя това безумно йо-йо, което няма край... и... това още повече да засили процеса.

2) усещане за успех - дори след неразумното ядене последно време, да съм в нормални граници може да ми даде фалшиво усещане за неприкосновеност... и това да доведе до лакомия и срив.

Ден 08
з: пропуснах (съзнателно)
о: много богата салата с топени сиренца, авокадо, боровинки и зеленчуци + голяма купа леща с козе сирене
в:  довечера ще пека пиле, ще правя и пилешки бульон, но ще е след като се прибера, т.е. не по-рано от 22:00... Ще трябва да наместя ябълка с боровинки и кисело мляко преди това, за да не стане като вчера.

Претегляне - преди и след Великден. Избирам си сряда (16.04) сутринта за първото и срядата (23.04) след Великден за следващото.

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 16:53 от Лебед

# 125
  • София
Страх ме е да се претегля заради две неща.
1) усещане за провал - отново съм на път да правя това безумно йо-йо, което няма край... и... това още повече да засили процеса.
2) усещане за успех - дори след неразумното ядене последно време, да съм в нормални граници може да ми даде фалшиво усещане за неприкосновеност... и това да доведе до лакомия и срив.
Това е тоооолкова психологически вярно! Имала съм неведнъж подобни моменти и от двата типа, че са ми до болка познати. Дори и сега, след почивката, на която изгубих ритъма. Връщането ми е трудно, все с някакви нарушения, все си казвам "Е какво толкова, само едно кило нагоре съм." Е, да де, ама не вървя надолу. Правя нарушения, меря се, без промяна и се успокоявам. Но не бива така. В един момент ще ме цапардоса резултат, който съвсем няма да искам да видя и язък за всичките ми усилия преди това. Не знам формула, която да споделя, за борене с подобни процеси. Просто трябва да се заставя да мисля за резултата, който искам да постигна и да го правя всеки ден. Гладна няма да остана, това е ясно. Всичко е в главата. Чудех се дали да не нулирам брояча, все едно сега започвам, но засега ще го оставя, за да ме подсеща, че съм изминала немалко път и че мога да се справя и с останалото.

(7) Ден 14
З: чери домати, кашкавал, 2 шоколадови бонбона, кафе
О: Риба, зелена салата и домати

# 126
  • в реалния свят
Привет, момичета!
Точно така се чувствам в момента.
[quote  Дори и сега, след почивката, на която изгубих ритъма. Връщането ми е трудно, все с някакви нарушения, все си казвам "Е какво толкова, само едно кило нагоре съм." Е, да де, ама не вървя надолу. Правя нарушения, меря се, без промяна и се успокоявам. Но не бива така. В един момент ще ме цапардоса резултат, който съвсем няма да искам да видя и язък за всичките ми усилия преди това. Не знам формула, която да споделя, за борене с подобни процеси. Просто трябва да се заставя да мисля за резултата, който искам да постигна и да го правя всеки ден. Гладна няма да остана, това е ясно. Всичко е в главата. Чудех се дали да не нулирам брояча, все едно сега започвам, но засега ще го оставя, за да ме подсеща, че съм изминала немалко път и че мога да се справя и с останалото.
[/quote]
Последните два месеца се успокоявах, че "уж " задържам килограми. Ако продължавам така, до края на лятото ще бъда на същите килограми, на които бях миналата година. От един месец не съм се теглила и се шокирах от килограмите.
+4 от най - ниското ми тегло от януари - началото на февруари.
Днес си купих разни млечни продукти за системната вечеря и от утре започвам от начало. Днес ще бъда без вечеря, че обяда беше обилен, въглехидратен.

# 127
Привет, красавици
Вчера не успях нещо да се докопам до форума
иначе си бях системна
З: бъркани яйца със сирене и настъргана моцарела и някаква имитация на чийзкейк, ама с цедено мляко
О: пържола и салата
В: айрян

за днес:
З: бананова палачинка, ама двойна, с цял банан и 2 яйца и пак имитацията ми на чийзкейк, утре ще го довърша и минавам на  козунаци за закуска
О: пилешки крилца и краставици
В: ако се прибера навреме, може да си направя яйца, ако не се - цедено мляко

дръжте фронта, трябва да се преборим да ни стане начин на живот, кривване може би ще има винаги, въпроса е да е рядко и по повод
системата си е съкровище, реално може да спазвате какъвто режим си щете - зърнен (ям каквото видя или каквото имам подръка), нисковъглехидратен, кето, зона, кой каквото му харесва според здравето и кесията, полезно е да се приключва с храненето по-рано, заради циркадните ритми и особено за тези, дето като мен заспиват рано, натъпча ли се късно вечерта, не спя добре, въртя се и се събуждам изморена
Аз писах и в първия пост още, пробвала съм какво ли не, никога за дълго, никой режим, поради простата причина, че просто не разполагам с чак такъв контрол над ежедневието си, за да си меря до грам храната или да изключвам цели групи храни, каквито предполагат някои режими.
Така че, повтаряйте си, че по-хубаво няма и ще се подкрепяме тука, всеки има такива пориви за отстъпление, ама няма да се даваме

# 128
  • в реалния свят
Разписвам се днес:
З - макарони със сирене и боза
О - голяма круша
В - пиле на грил
Днес ми беше свободен ден и следобеда го посветих на разкрасителни процедури. Фризьорката и маникюристката ми потвърдиха кантарения шок от вчера с изречението: Ти май си понапълняла малко 😃Засрамих се в ъгъла и им казах, че следващия път като се видим ще очаквам комплимент, че съм поотслабнала. И двете дами ми бяха стимул миналата година като отслабвах.
Приготвих  утрешното работно меню - кисело мляко, домати, краставица, пиле и моцарела. Единстевната ми цел е пак да се науча да вечерям преди 18ч.
Проклетница, добра идея за закуска - козунак. Това мисля да хапвам в почивните дни.
Kally May , на отчет на 1 май сме двете. Аз много изостанах, ама не се предавам 😃
Лебед ❤️ радвам се, че пак сме заедно.

# 129
  • пак на Рив Гош
Фризьорката и маникюристката ми потвърдиха кантарения шок от вчера с изречението: Ти май си понапълняла малко.
Лелееее, това ако фризьорката ми си позволи да ми го каже, моментално престава да ми е фризьорка Grinning. Това е една от забележките, които ме изкарват от кожата ми и съм способна да хапя на месо. А иначе съм един кротък и миролюбив мармот, дето завива шоколада в станиол Grinning . На 1ви май си идвам и отсега се подготвям психически за подобни коментари от страна на някои хора в обкръжението ми. Не знам защо много хора се чувстват длъжни да отбележат теглото ми при всяка среща, сякаш нямам огледало и кантар вкъщи.

Вчера и аз се борих с волята си ... и успях да удържа поне да ям системни неща, макар и не винаги в разумни количества:
З - сандвичи със сирене (поне 3)
О - зелен фасул яхния с кисело мляко и печена наденица
В - печени зеленчуци със сирене

Днес:
З - сандвичи със сирене (нещо съм на такава вълна Grinning)
О - бели аспержи на пара, печено свинско, зелена салата с лук и репички, мандарина
В - ябълка, портокал, краставица
Правих и кимбап (корейско "суши") за фамилията, а моята порция си я оставих за утре за обед... отсега я предвкусвам Stuck Out Tongue Winking Eye

# 130
  • ВАРНА
Здравейте момичета Hug
Много ми е драго Heart
Последните 4-5 дни ми се случиха доста неща, няма да навлизам в подробности.
Мъжът ми се прибра след 5 месечно отсъствие - беше приятно изненадан от визията ми, не беше очаквал такава разлика. Не че разликата ми е кой знае колко, но ... 10-ина кила са си 10-ина кила. /колкото съм в момента не съм била от бременността ми с малкия син т.е. преди 9  години и половина Rolling Eyes/
Ежедневието ни е доста динамично, храненето ми е доста различно /по-скоро оскъдно/, от началото на месеца съм 2 кг. надолу, не е много за хвалене, защото като започна да се храня редовно ще имам дъъъълъг застой, ако не плюс.
Ще пиша пак, обещавам по-редовно.

# 131
Много е хубаво като влезеш в темата и да имаш какво да четеш Heart

de3demonka, е... много е сладко. Да се насладите на всяка секунда заедно! Хубавото настроение няма да позволи да имаш застой после!

Ден 09:
з: 4 малки двойни сандвича
о: голяма купа леща със сирене и за разкош авокадо
в: ябълка, кисело мляко боровинки и две лъжици тахан

Утре е ден за мерене!

# 132
  • София
Kally May , на отчет на 1 май сме двете. Аз много изостанах, ама не се предавам 😃

Хайде! И никакво отказване!

Дезди, за две седмици 2кг изобщо не са малко!
Вървиш много добре и можеш направо да се гордееш с постигнатото дотук.

Така че, повтаряйте си, че по-хубаво няма и ще се подкрепяме тука, всеки има такива пориви за отстъпление, ама няма да се даваме
ТОП! Точно така Hug

(7) Ден 15
З: парче пица, шоколадов бонбон, кафе
О: пилешки крилца, краставица
В работата имаше пак почерпка, дори включваше и домашна торта с ягоди.
Устоях! BlushInnocent

# 133
  • ВАРНА
Дезди, за две седмици 2кг изобщо не са малко!
Вървиш много добре и можеш направо да се гордееш с постигнатото дотук.
Да, абсолютно е така, до сега от началото не съм имала такъв минус за толкова кратко време. Всъщност написах го и казах, че се случва, защото не се храня изобщо редовно - не съм имала закуска, обяд и вечеря от около седмица. Зная, че не е добре, но така се стекоха обстоятелствата.

# 134
  • пак на Рив Гош
Добър вечер, момичета!

de3demonka, радвай се на моментите с половинката! Hug Дано скоро да влезеш в нормален ритъм на хранене и да продължиш с минусите.
Kally May, браво за волята да устоиш на почерпката на работа! Hands Clap

Аз вече втори ден се будя в 4ч сутринта (заспивам към полунощ) с наченки на мигрена и само бързото пиене на хапче ме спасява от пълна криза. Но пък след това не мога да заспя като хората, дремя и съм скапана цял ден Sweat.

Днешното меню:
З - гръцко кисело мляко, замразени череши, домашна гранола и 2 блокчета шоколад After Eight (той ми е слабост)
О - няколко резена кимбап, ябълка и мандарина
В - зелена салата с краставица, репички и лук и голяма купичка кисело мляко

Общи условия

Активация на акаунт