"Системата -60" - тема 56

• 10 201
  • 234
  •   1
Отговори
# 105
de3demonka И моята цел е още 12-15 да свалям. Решила съм уж да е за последно на долу и да няма нагоре, ама кой знае. Колкото толкова, дала съм си време този път. Много ми се искаше за лятото да съм в топ форма...За сега ще се задоволя с по-спортния ми начин на обличане. Поне тийна няма забележки, че майка му няма вкус хаха.
Размечтах се аз!

# 106
Много съм горда! Никой външен не може да го разбере... Та... Какво са два дена... Два дена са всичко, надежда, вяра, любов, грижа, увереност, себедоказване и какво ли още не!

Проклетница,  чакам с нетърпение да споделиш за първия си ден! Всички сме минали през това и продължаваме да минаваме, но... заедно, заедно е една идея по-лесно.

Ден 02
з/о: шопска салата, салата зеле и моркови и кашкавал на фурна
в: два десерта - ябълка с боровинки и канела и няколко ореха с какао и лъжичка мед

# 107
  • София
Йеее, раздвижване в темата Hug Gift Heart
Така е най-хубаво! Никой не обича да е сам, особено в тази тежка битка, която всички сме поели.
Както казва Лебед - заедно е по-лесно!

Проклетница, добре дошла! Макар да знам, че не е никак смешно, постът ти ме развесели, защото се припознах на няколко пъти. Най-дългият път започва с една единствена крачка. Щом си тук, значи си я направила. Пиши! Колкото и да не е за вярване отстрани, тази тема помага и то много. Лично аз не знам дали бих се справяла без нея.

ksanaidu, те тийновете са така Joy И моят не прави изключение. Други неща са им в главите.

За свалянето - аз в момента съм по средата някъде на моя път. От тук-присъстващите мисля, че съм с най-много килограми за сваляне. Но още в самото начало си казах, че няма да бързам за никъде. Когато - тогава.

(7) Ден 9
З: чери-домати, чедър, кафе
О: свински котлет, краставици
В: ябълка и айрян

# 108
  • пак на Рив Гош
Добро утро!
И аз съм наоколо, ама не пишех много, понеже имах доста работа... и нарушения. За миналия месец имам малко над 1кг надолу, което все пак е нещо, при положение, че имах доста несистемни дни.
Аз също имам много за сваляне, поне още 15кг, а ако успея да стигна до 20, ще е още по-добре. Но когато стане, тогава. По принцип живея в дънки и тениски, та и дрехите не са ми стимул да забързам темпото Joy

Менюто вчера:
З - бриош с шоколад, 3 десерта кит-кат (японски, с "екзотични" вкусове и дребни - всяко е по 10г)
О - пържола на еър-фрайъра, зелена салата, ябълка
В - таратор

За днес съм си приготвила:
З - сандвич със сирене
О - скумрия, зелена салата, аспержи, мандарини
В - печени ябълки и кисело мляко

Хубав ден! При нас времето е пролетно и много му се радвам Flowers Herb Flowers Cherry Blossom

# 109
Добро утро, освен че закусих днес палачинки май другото не съм го измислила. Не успях да си взема храна за работа, че се изнервих в къщи. Сигурно вечерята ще е таратор. Малко трябва да отдалеча вечерята, да е към 18 часа например. Защото вчера пак имах борба и не ми се получи съвсем в къщи вечерта. Но пък да се посмеете на темата дрехи, нали много обичам разни слаботелесни дружки да ми се оплакват как не могат да си влязат в дънките XXS. Та последния път, след такава реплика просто казах, че на мен пижамите не ми стават вече Simple Smile! Сега пижамите ми стават. Интересно обаче, че явно последната година много съм изпуснала ситуацията, защото както казах очаквах поне едни дънки от старите - междинно напълняваща да ми станат, ама не! Та хубав ден момичета Flowers Hibiscus

# 110
  • пак на Рив Гош
ksanaidu, това с пижамата ми напомня - тук (Франция), като дойде пролетта и всички се загрижват за "objectif maillot", демек "цел - бански". Та колежките ми все започваха да се ограничават, защото, нали целта е банският. Та аз веднъж им казах, че моята цел не е банският, а джапанките - влизам ли в тях, значи съм ОК Grinning

# 111
Добър деннннн, мислех да почна с добро утро, ама не би, докато стигна до форума, времето си замина

Значи, закуската беше бананова палачинка с половин ябълка в масло и малко канела
Обяд - вратна пържола и зеленчуци на сач, и това е сигурно, щото ще си го поръчам да ми го донесат
вечерята ще е към 17, преди да си тръгна от офиса, защото няма да се прибера преди 6, ще си взема 2 пилешки бутчета и ще ги изям

това е пътя, дето казват в един от любимите сериали на сина ми
и нека силата бъде с нас, това по учителя Йода Yum

голямо съм дрънкало от началото още

Kally May, хайде сега да не си мерим килограмите, че аз моите и с бой няма да напиша, поне засега
колкото толкова, важното да ги свалим

Хубав ден, момичета

# 112
Какво написах преди ден, нещо от рода на - стресът и напрежението намаляха и сега съм в дзен режим Joy

Днес само закусих, от толкова "дзен" не можах да изям нищо друго.

Скрит текст:
Ставания посред нощ, мерения на кръвно (не моето), сънищата са зациклили на една сцена, смразяващи разговори на закуска, пропускане на важна среща, студ, цикъл, т.е. утре пътувам към Турция, поне ще се стопля...

Звънене за прехвърляне на задачи, замразяване на други.

Спешно обаждане. Смразяващ трафик. Болница по обяд.., но... преди завоя за болницата, тъкмо решихме, че няма да се стига до спешно, а положението вече е само за личен лекар, колата светна като коледна елха.

Все пак да е в унисон с времето...

Воланът застина, спирачките не работеха, а ние сме в лява скоростна "артерия" на трилентов път... Благодарение на завоя на пътя и работещите аварийни... стигам до най-дясна лента... двигателят разтресе колата и замръзна точно на време.

Мили готови да приповдигнат кръвното шофьори засвириха нежна мелодия като със зурна - циганската нова година дойде! Под звуците на любовта и надеждата за ново начало, звъним, за да използваме картата на СБА - изтекла преди 5 дена...

Сърцето ми тръгна с блокирани крака към болницата... пеша.., но нито един клаксон не блокира в този ден...

Репатрак за 69лв, всичко е с главата нагоре-надолу включително и цифрите...

Задръстване.

Колата се телепортира при майстора в другия край на галактиката... и... запали... Явно в това време-пространство сега не са празнични дни...

Диагностиката нищо не показа, спомням си, че в работата предаваме проект в петък и там няма да има какво да покажа... Трябва да тръгвам. Казвам шеговито, да я докосна ли, за да се превърне в бляскава диско топка... Мда... Нося магията на Замръзналото кралство в ледените си пръсти.

Звънене, уговорки, бащата на моя човек пътува, за да ме вземе от майстора, а после аз ще поема на приключение с колата му...

Бързам.., но Светът е замръзнал... Не знаех, че силата ми е толкова всеобхватна.

Скоростта на светлината не е това, което беше едно време... Топлината от слънцето, също. Наистина ми е много студено, нямам идея как се включва парното.

Обратно до болницата... през задръстването... поне седалката е удобна.

Прегледите тъкмо приключват.

Аптека, следваща, още една. Доставките са замразени.., но... получихме подарък от снежно бяла дама за празничния дзен ден - последната забравена леко смачкана стилна опаковка в бяло и елегантни ивици... само панделката липсваше, тиксото си беше там...  - спомените за времето, в което бях Снежанка се размразиха.

Остават 15 мин до събранието!

Станах домоуправител на блок замръзнал на акт 14 от години, в който сме инвестирали и днес беше първото мое събрание с надеждата и него да размразя.

Нямам протокол. Никакъв.

Опитвам да принтирам някакъв измислен непопълнен, току-що изтеглен образец.
Принтерът подхваща песента на блокираните валове... Някак изплюва почти четящ се сив, все едно заскрежен текст...

Стигаме с малко закъснение. Всички закъсняват. Но решенията, не!

Взехме три решения, обсъдени преди срещата в общ чат за... 2 часа...

Връщам N-на брой пропуснати обаждания, защото, между другото, организирам и петъчна среща на състуденти от миналия век, на която вече знам, че няма как да присъствам. На утрешната отдавна отлагана вечеря с благодарни клиенти, също. Чудничко, нали?

Прибираме се.

Всичко се е свило, включително и стомахът на моя любим, който влизайки в къщи казва, подсетен от последния разговор - ей... и нямаме нищо за ядене, нали...

Време е да размразя положението...

Включвам всичките си сили и умения! Котлони, фурна, кана за гореща вода, микровълнова... Обстановка се нажежава.

"И токът спря", но това е друга история, важното е, че сърцата са топли Stuck Out Tongue Winking Eye

Та... за утре съм готова с храната стига Вселената да не реши да ме държи втори ден на къс синджир...

Ден 03!

з/о/е: пълнозърнеста квасена питка с масло и кашкавал

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 01:45 от Лебед

# 113
Лебед, имала си чудничък ден. В такива определено ми е трудно да схвана мъдростта на провидението, ама няма как, живееш го каквото дойде

По темата, първия ми ден си беше издънка. След идеалната планировка и изпълнение, вечерта в осем часа изядох 3 ребърца, десетина лъжици салата зеле и моркови и половин филия хляб
Не от лакомия, гладна си бях, като куче.
А както се оплаках, аз гладна вече не мога да стоя, става ми зле, пада ми пердето и пет пари не давам това, което ще докопам за ядене дали е здравословно или не.....
Вярно е, че има дни, в които каквото и да изям, сякаш нищо не влиза където трябва, а се изпарява във въздуха, може би и вчера така. Абе ще видим.

Опитвам се да не ям въглехидрати, особено следобед и вечер, имам ниска глюкозна толерантност, майка ми беше с диабет, имам си я семейната обремененост, обаче след снощната вечеря с месо, е аз не изтраях и 3 часа.
Не че си търся оправдание да плюскам или да нагъвам хляб, на достатъчно години съм, за да знам, че си го правя на моя задник, ама ......гладна бях.

Ще видим, ще търсим баланса някъде по трасето.

За днес:
Закуска - кафе с мляко, един банан и едно миниатюрно парче домашен козунак почти без захар

обяд и вечеря - дявол знае

# 114
Проклетница, е, че това си е чудесно начало - при месо за вечеря, да продължиш с месо е все едно си направила леко нарушение с времето. И за хляба мога да ти напиша оправдание, но няма Joy

Съвет, не оставяй, в началото на режима, на произвола на съдбата да решава каква ще ти е храната. Дори да купуваш отвън, намисли си какво ще е. По-лесно е да имаш готова, да стоплиш/нарежеш и да не го мислиш. Отделно, когато съм гладна, кана горещ чай от горски плодове е моето нещо. Сладък аромат и топлина в корема. Почти е невъзможни да усетиш глад, когато имаш литър течност в стомаха.

Ден 04:
з: две царевични питки, кестени в сметана
о: двойна порция ориз с телешко и праз
в: пропуснах

# 115
  • София
Пфууу! Два дни с въглехидратни нарушения Confounded
И днес МЦ! Ами имало си обяснение всичко, ама от работа не съм се и усетила кое време е по календара.
Утре - стриктно! Менюто е измислено, няма да има подхлъзвания.

Проклетница, точно поради същата причина съм изключила изцяло варианта само месо на вечеря. Не е моето. Не ме засища и не издържам. Ако го ям преди 18:00, в 20:00 опустошавам хладилника. Ни вода, ни чай ме спасяват. Най-добре ми е с Плодове + млечни и Зеленчуци + млечни, и това си редувам.

Лебед, ама какъв ден си имала само, свят ми се зави Frowning !
Утре Вселената ще е благосклонна и ще имаш компенсаторен ден на днешния.
Казах! HeartHug

# 116
  • пак на Рив Гош
Лебед, дано следващите ти дни да са по-малко зен от онзиденшния Hug
Проклетница, подкрепям Лебед за планирането на менюто - по-лесно е като знаеш, че имаш какво да ядеш и поне на мен, ми е някак си по-спокойно. А от два дни насам размишлявам и за менюто за уикенда... понеже ми се ядат много неща Joy

И аз не обичам вечеря само от месо, а въртя плодове, зеленчуци и млечни. Месото е само в краен случай.

Аз пък тези дни не мога да спя - будя се по никое време посред нощ, после си лягам отново за около час, докато звънне будилникът... и съм скапана целия ден. Ще наваксвам уикенда. Поне днес е петък Grinning

За днес съм си приготвила:
З - сандвич със сирене
О - домати с ориз, зелена салата и сигурно някой плод (имам портокали и мандарини)
В - печени ябълки и кисело мляко

# 117
здравейте,
Проклетница, и аз съм като теб вече не издържам на глад и когато съм гладна ставам зла, като в онази реклама "не си ти когато си гладен". Но да може би някой от вариантите на системата за веечра не би те докарал до такъв глад. И не че ти давам такъв съвет, но мен понякога чашата вино с парче сирене ме спасява от това да изям света. Иначе поне гледам хляб да няма след закуска. На мен ми се струва, че ти е много оскъдна закуската. По -опитните момичета ще кажат, но аз за това обожавам системата понеже всичките си глезотии ги набутвам в закуската - най-вече хляба и другите тестени. На мен ми е проблем, че на закуска по-скоро не ми се хапва сладко, но пък следобяд и вечер...
За днес:
З: две пържени филии със сирене и малко сладко;
О: ще е някъде навън та вероятно ще е салата с месце;
В: зеленчуци +млечни
Тези дни се изкушавам да се меря и всеки ден има по малко минусче. Много са ми забавни обаче минусчета от -0,05. Ама понякога 0,05 те дели от по-горната цяла цифра на кантара и е кеф Simple Smile.

# 118
Много сте мили всички Heart Eyes

Прави сте, аз не е като от вчера да я знам системата, организация ми липсва, ама и това ще наредим
Днес - куца работа, закуска нямаше, обядвах баничка с айрян, малко след нея колежката донесе от домашния си козунак, който поне не е никак сладък, той беше със следобедното кафе, след малко ще изпия един айрян и това ще е
Утре ще пътуваме до София, обяда ще е във Виктория зад военния клуб, т.е. ще е пица, закуска и вечеря вероятно пак няма да има
ама от неделя - светица - ще си пиша и дните, и менютата, и ще си готвя ако трябва
и да, разковничето тук е богатата закуска и големия интервал без храна, ранната вечеря
абе няма какво, от всичко дето съм пробвала без успех, само от този режим не ме хващат дяволите

Лека вечр момичета, утре ще пиша пак по някое време вечерта

# 119
Проклетница, разковничето го знаеш, само го извади на яве и до идващите със стремглава скорост изкушаващи празнични дни ще можеш вече да контролираш стихите в стомаха си.

ksanaidu, о... това не е проблем, а е част от решението (пиша за: "На мен ми е проблем, че на закуска по-скоро не ми се хапва сладко..."), следобед/вечер, когато много ти се яде, съвсем съзнателно и с мерак си го оставяш за закуска - така волята, която трябва да приложиш, за да не се изкушиш в неподходящо време е значително по-малка. Най-хубавото е, че сутрин не ти се яде сладко и... хапваш хем в хубав час, хем много по-малко, от колкото би изяла по друго време Simple Smile))

Роца, пробвай с техники за дишане - направи най-лесното - интервално дишане - броиш бавно до 4 вдишвайки до край, броиш бавно до 4 задържайки дъх, броиш бавно до 4 издишайки до край, броиш бавно до 4 задържайки без въздух и така 10 пъти. Гарантирам, че ще имаш по-здрав сън и лека по-лека ще го върнеш по-близко до нормалното (+ пий витамини сутрин)

Kally May, да... винаги преди цикъл волята пада и гладът за въглехидрати е значително по-голям. Ако знаеш, обаче, че причината е хормонална, по-лесно го владееш, та... отбелязвай си го, ако ще, в работния календар Simple Smile)

Момичета, вселената ми даде дзен нощ и дзен ден, толкова дзен, че чаках на границата 7 часа.., но успях да дремна в няколко от тях, все пак, изпуснах всички възможности за час за преглед, съответно нощувам отдалечено на тихо и спокойно без грижи и въпреки студеното време, следобед имах шанса да се насладя на лалетата в Истанбул в точното време от годината, нещо, което искам да направя още от преди повече от година.

Ден 05:
з: две царевични питки
о: домат, краставица, връзка магданоз и много козе сирене
в(20:30 - късно се прибрах от разходката): ябълка с 500 грама турско кисело мляко

Дописвам

Ден 06:
з: обилна от хотела - две яйца, чери домати, много магданоз и спанак (обожавам, че ги предлагат към закуската, като кравичка сядам на стола и преживям с блажена усмивка) парчета краставица, кашкавал, сирене, геврече, соленка, пържена филия със сладко и тънък, но много вкусен резен плътен много шоколадов кекс
о: порция ориз със зеленчуци и нещо като таратор с настъргана краставица и мента?! (пак беше много вкусно, но не трябва да се нарича таратор)
в: оризови кръгчета (чипс) и сушени плодове или сушени зеленчуци.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 14:45 от Лебед

Общи условия

Активация на акаунт