За Юнско бебе стягаме се всички,обсъждаме и пазаруваме дрешки, легълца, колички

• 20 847
  • 282
  •   1
Отговори
# 105
ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ!

# 106
 Nature Sunny ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ !!! Nature Sunny

Сладуранки, започнах да попълвам списъка с родилните домове! Който иска да бъде записан, моля да ми изпрати съобщение на лични или да напише директно във форума.

Прекрасен ден на всички! 

# 107
  • Варна
Сладуранки, започнах да попълвам списъка с родилните домове! Който иска да бъде записан, моля да ми изпрати съобщение на лични или да напише директно във форума.
Аз засега ще раждам в Майчин дом - Варна.

Днес бях на лекцията на сп. "9 месеца" за пръв път, хареса ми, а имаше толкова много бременни, че да не вярваш на очите си  Laughing
За съжаление май не познах никоя от варненските юнски мами, а и на мен никой не ми се обади. Явно трябва да си спретнем отделна среща да се запознаем  Flutter

# 108
ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ[/b]!!!!![/size] [/color] smile3525  love001

Здравейте отново и от мен!!! newsm03
благодаря за загрижеността и вниманието,което сте отдали на моята липса  love001
аз съм добре!!!!!просто напоследък ми се насъбраха много ангажименти и не ми остава време да пиша,иначе си ви чета редовно и ви се радвам!!! Grinning
един приятел прави ремонт на магазина си и ние с моя мъж(понеже сме наполовина художници)се занимавахме и му помагахме с боядисването и подреждането Joyпрез деня бяхме в магазина,а вечерта като се приберем си мислех само как да си полегна,за да не тормозя повече бебчо ,стоейки пред копютъра Confused
сега вече съм си в къщи и ще имам повече време да пиша Hug
днес и аз се ядосвах за тея болнични,ама ще изчакам още малко да видя какво ще стане преди да се заема сериозно с нещата аз Thinking
преди два дена ходих да гледаме бебчо на ехограф и съм много,ама много щастлива,защото успяхме да видим личицето на бъдещия ни наследник newsm47 таткото гордо снима с камерата и сега вече даже и бабите  и дядовците са свидетели на прегледите ни........едно време кой ти е виждал такова нещо!!!а така хубаво се видя всичко,даже таткото гордо заключи че сина му приличал на него smile3532
относно списъка с родилните домове,аз няма какво толкова да се включвам понеже ще си раждам в единствената болница в града,пък и не съм на мнението,че щом си в малък град специалисти липсват.навсякуде има непрофесионалисти,и дано никоя от нас да не попада на такива доктори  Praynig

слънцето се губи днес,но нека ние го открием в една хубава усмивка подарена ни от сърце!!!!!подарете и вие !!!!! Heart Eyes

Последна редакция: чт, 22 мар 2007, 13:25 от silvadge

# 109
  • Варна
И аз бях на срещата на 9 месеца, но никой не ми се обади. Много ми хареса и другият път пак ще отида. Там представяха  продуктите НУК. Какво Ви е мнението за тези ортодонтни биберони и залъгалки. Смятам да потърся повече информация за тях.
Извинявам се че не съм видяла въпроса за срещата и благодаря за линка за снимките.

# 110
Привет момичета newsm51 Честита първа пролет и от мен.

Аз първо искам да се извиня ако съм предизвикала някакъв спор или размяна на нелюбезности между Лъвичката и antoniast относно метода на раждане. Ясно е че ако няма медицински причини, въпрос на личен избор и разбиране е коя мама как ще ражда. Аз просто исках да чуя вашето мнение. Има бъдещи майки, които искат да родят нормално за да преживеят всяка болка и тръпка от раждането на детето си или пък защото ги е страх от операция и т.н. Аз като вече раждала мама мога да кажа, че ми е достатъчно ясно за какво става въпрос при нормалното раждане, и че ако мога да си спестя някои болки бих го направила - все пак медицината заради това напредва нали? Самата аз все още не съм решила как ще раждам - естествено ще се доверя на доктора, който ми следи бремеността, но със сигурност ще се постарая да си спестя всички излишни болки, страдания и притеснения. Този път не мисля да се правя на майка-героиня, защото в крайна сметка ще трябва да съм максимално полезна и в силите си за моето тъй чакано бебче.
Радвам се че подкрепихте откраднатата ми идея за Списъка коя мама къде ще ражда - Ketkata благодаря ти че пое инициативата newsm51
Аз ще раждам в бившата Тина Киркова - настояща I АГ Св. София.
Някоя мама беше попитала за това, че и тече кръв от носа. И при мен е същото. Нормално е в нашето състояние. Ако ти тече малко разбира се. Просто ни е по - голямо кръвообращението. Ако е по малко - не е страшно \това е мнението на наблюдаващия ме лекар, не съм чак такъв специялист\ Wink
Ами това е от мен целувки по  preggo и повече разходки на неработещите мами. Все още им завиждам, най-искрено разбира се.  bouquet

# 111
Здравейте, момичета, и ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ И ОТ МЕН с малко закъснение, че тя си настъпи преди цели два дни.
Аз качих и моя снимка в албумчето с коремчетата.
За секциото - защо като гледам "Такъв е животът", тези с операция изпитват болки по време на операцията, а за възстановяването да не говорим? Като гледам, те не могат да се вдигнат от леглото да си вземат бебетата... newsm78 Честно да ви кажа, аз ще съм с две деца, живот и здраве, и хич не ми се мачкат чаршафите да се възстановявам от секцио при положение, че две деца ще чакат предимно само на мен. Пък и ме е страх от болката, затова си предпочитам нормалното раждане. Първото ми беше песен, а второто със сигурност ще е още по-леко. Какъв е този мит, че нормалното раждане е по-гадно? Честно, съвсем искрено се чудя, не целя да се заядждам с никого...

# 112
Пък и ме е страх от болката, затова си предпочитам нормалното раждане. Първото ми беше песен, а второто със сигурност ще е още по-леко. Какъв е този мит, че нормалното раждане е по-гадно? Честно, съвсем искрено се чудя, не целя да се заядждам с никого...

mom_an Не мисля, че някой тук иска да се заяжда. Всяка от нас е във форума защото сме в еднакво положение - за отговор на въпроси, подкрепа и разбиране. Никой не е казал, че нормалното раждане е по гадно. Въпрос на индивидуално разбиране и личен опит. Колкото до болката, мисля, че няма мама, която да каже че иска да я боли и, че не я е страх от болката. Че не си мислите как ще мине раждането, всичко наред ли ще бъде, как да си спестим болката и усложненията, кое ще е по-добре за бебето и за нас. Когато зададох въпроса, имах точно това предвид - да си споделим кой вариант е по добър според нас самите, според опита ни или вътрешното ни усещане. Не съм искала да поставям на кантар нормалното раждане и секциото \по желание напр.\

# 113
3дравейте,момичета Hug
Не бях влиzала отдавна и какво виждам....да се карате zа глупости Heart Eyes Я по спокойно...Всеки да ражда както си иска...Ние сме си въzрастни хора и можем спокойно да вzемаме сами най правилните zа нас ре6ения.... Peace
Аz искам 4 деца живот и zдраве и четирите 6те ги родя секцио...айде линчувайте ме де... Mr. Green Mr. Green Mr. Green...
Я се радвайте на пролетното време,галете коремчетата  preggo и си свиркайте  Whistling ,zа да се чувстват и бебоците добре...Какво сте го zахванали отсега това раждане....Имаме повече от 2 месеца и си мисля,че последния месец 6те се наговорим достатъчно по таzи тема Peace

# 114
Здравейте и от мен и Честита първа пролет!   Nature Sunny   1swing   party006 

Мили мамчета, много се радвам, че са ви харесали снимките на бебешките стаи, надявам се да са вдъхновили и някоя от вас  Heart Eyes

МКТ, нали ти си беше купила колан за бременни? Исках да те питам дали още го ползваш и колко го ползваш, т.е. колко често го сваляш... Че взех и аз да се замислям дали да не си купя един такъв... Само малко ме притеснява дали не притиска бебо...  newsm78 Ще споделиш ли ако обичаш какъв е твоят опит? Облекчи ли ти болките в кръста? Мерси много  Hug

Момичета, знам, че вече обсъждахме кошарките, ама не мога да си спомня кои
марки бяхте окачествили като най-добри. Нещо ми се върти в главата, че Хаук са добри и че Бертони и Чиполино не са, ама хич не съм сигурна  Embarassed Нашите искат да ми купят кошарка от БГ и ми казаха да си избера. Много много ще съм ви благодарна за някоя конкретна идея (а също така от кой магазин да я купят)   bouquet

За раждането, много искам да е нормално (и засега такъв е планът). Аз имам пълно доверие на доктора ми и честно казано чакам раждането с нетърпение, колкото и странно да звучи... приемам го като първа среща с бебчо  Heart Eyes 

Прегръдки на всички  Hug

# 115
  • София, под Карлсон
Честита пролет и от нас с Бебчо!
Нещо ми се губи сутрешното слънце, но като усетя другото ми слънце да ме ритка и настроението ми се оправя Simple Smile
По повод на раждането- аз лично съм за нормалното, за сега обаче Бебчо е седалищно, така че каквото дойде накрая- и от двете ме е ужасно страх Shocked
Но по- забавното е, че тази нощ сънувах, че съм родила със секцио- без никаква болка, само дето бебе не видях Sad Confused А и ме опрерираше една колежка  Laughing И явно от страха, че има нещо с бебето се събудих... Е, не отдавам никакво значение на този сън , предполагам даже, че подобни сънища ще зачестят- сигурно е просто плод на мислите, които ме вълнуват в момента.
на всички мами лек ден и милувки по коремчетата!

# 116
bosilek,да аz си купих и съм много доволна....Вие виждате на снимките zа какво кореми6те става въпрос при мен Shocked И няма да ви каzвам след 12 часа на работа как се чувствам,но с тоя колан направо се родих... Peace Не се притеснявай,не натиска бебето,регулира се отстрани и ако почне да ти стяга веднага  може6 да го отпусне6...На мен много ми помага..На работа zадължително го нося,а вкъ6ти само вечер,zа6тото повече си почивам,но въпреки това вечер кръстта ми не иzдържа на тежестта беz помо6т...
Blues,нормално е да сънува6 такива не6та...аz първата бременност имах съни6та,които не отстъпват и на най добрите филми на ужасите Sunglasses Жалко,че нямам камера в главата си,та да ги zапи6а...6тях със сигурност да получа Оскар Mr. Green

# 117
Честита пролет мамчета,
Виждам,че се спорете за раждането дали ще са нормални или секцио.Според мене е които както иска но моята лекарка ми каза,че при мене трябва да се роди със секцио.Имам тесен таз и лек проблем с краката.Не мога да родя нормално заради напаните.Моето мнение като момиче което ще ражда за първи път ,че нормалното е малко страшно.Направо ме хвашта много страх.
Според мене по добре да си говори ме за пазаруването на бебешки стоки.Аз още нищо не съм си купила защото има още време.Искам да ви попитам вие от кога ще започвате да купувате по големите работи-като креватче и количка 1stroller 1stroller 1crib.Обикалям само магазините да търся и виждам много хубави колички и креватчета. 1crib
Знаете ли някоя бебешка борса за бебешки дрешки.Една моя приятелка ми каза някаква борса в кв.Хаджи Димитър но не знам каде по точно се намира.Имало преди известно време много хубави бодита за новородени бебчета и за по големи. newsm30 newsm30 newsm30

# 118
Когато зададох въпроса, имах точно това предвид - да си споделим кой вариант е по добър според нас самите, според опита ни или вътрешното ни усещане. Не съм искала да поставям на кантар нормалното раждане и секциото \по желание напр.\
Ми именно де - аз си казвам мнението само, не контрирам абсолютно никого, както видя, не съм се обърнала към никого лично, нали? Peace
Просто аз имах мнооого леко и бързо раждане и затова не искам да се затормозявам излишно със секцио, да се чудя кой ще ми гледа децата, пък аз в такова хубаво, лятно време, вместо да разхождам бебо, да лежа. Аааа, не! Stop Както казах, това си е само МОЕ мнение, засяга изключително само моята физика. Това е.
МКТ, кой се кара бе? Mr. Green Споделяме си опит тука с цел да предразположим мамите, на които им е за първи път и да им намалим страховете, ама то май става обратното Joy
Момичета, родила съм само едно дете, но имам около 300 приятелки, родили по единия или другия начин. Факт е, че раждането трябва да протече изключително, ама изключително тежко (което е 1 на 100000), за да решиш да нямаш повече деца. Както и да родите, болка ще има, но тя ще е най-сладката болка. Аз лично (съвесем искрено го казвам) НЕ СИ СПОМНЯМ каква беше болката, а родих преди година и 2 месеца. Възстанових се на 100% за 10 дни - да е жива и здрава смрадлликата (тетрата), а имах епизиотомия и следователно - шевове. Това е. Винаги ще подкрепям нормалното раждане, но в никакъв случай не смятам, че родилите със секцио са по-малко жени имайки. Ми да не сме в средновековието! Айде пийс на всички и стига спорове! Hug

# 119
Ние пак сме тук   preggo Laughing
Искам да кажа на софиянки, че в неделя в южния парк ни беше толкова приятно /и как не, с тия бирички  Blush/, че аз отивам пак! /да де.. ако не вали, но то това си е ясно/. Ако има желаещи за импровизирана среща, кажете да се договорим за точни място и час!!
МКТ, гледам, че те няма в списъка отпред  newsm78 Искаш ли да те сложим? Ако да, дай инфо  Heart Eyes

ivet_a, аз лично започвам с пазаруването от другата седмица, така съм си решила, защото искам да си приготвя чантата за родилното. За по-големите неща обаче ще чакам да свършим ремонта /ако доживея  #2gunfire/, струва ми се излишно да се цапат и прашат. Обещаха ми, че ремонта ще е приключен в края на април, та да видим  Sneaky smile3557
silvadge, добре че се весна да не те мислим  Heart Eyes

bosilek, за качеството на кошарките мисля, че чухме толкова мнения, че на мен лично ми се зави свят  Joy предлагам ти да вземеш твоя човек и да видиш мъжко око какво ще каже за качество и стабилност на място.. аз реших така да направя. Да де, ще си нося списъка с екстрите, дето Лъвичката го бе публикувала в миналата тема - абсолютно изчерпателен е. Не мога да разбера защо държат вашите да купят кошарката от БГ  newsm78 извън БГ би следвало да е по-ефтино, ето че повечето марки са от Италия или Германия /изключвам китайските де/.
А, и да ви се оплача - единствената ваничка за къпане на стойка /bebeConfort/, която ми харесва, май я няма в БГ. Ходих днес в Малечко, те все пак са представители на bebeConfort, да ми помогнат да видим колко е голяма, наистина ли е с плоско дъно, евентуално да я поръчаме... Не, моля ви се, те такива работи не правели. Накрая ще си купя един обикновен голям леген и ще им тегля една..  Rage
Цунки  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 22 мар 2007, 17:03 от Ketkata

Общи условия

Активация на акаунт