За Юнско бебе стягаме се всички,обсъждаме и пазаруваме дрешки, легълца, колички

• 20 840
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
  • В сърцето на ММ
Здравейте на всички в този мрачен ден.
Разгледах новите попълнения в снимките.Много сте сладки,а аз малко се успокоих че има и други напълняли мами Hug
А за някои дори имам предположения за пола на бебето.Например Кetkata и Silvadge май ще стават женски мами Embarassed/а може и да греша/А моето бебе още се крие и не мога да определя дали ще е момиче или момче.Постоянно се гледам в огледалото и коремът ми е ту остър,ту кръгъл....ту пък устните ми са надути... ooooh!Много съм любопитна,а така искам една дъщеричка.....но каквото е рекъл Господ.Само да е живо и здраво.
Silvadge,и аз имам проблем с очите.Но когато си започнала ЖК-та,би трябвало да са те питали дали носиш очила.Ако е имало проблем,щяха да ти кажат.Мисля,че е рисково само при по-голям диоптър.
Виждам,че трескаво се готвите за пазаруване.Аз,не знам защо,този път никак нямам настроение за покупки.Някак съм по-спокойна и имам чувството,че ще съм бременна още месеци наред.Сигурно като наближи и аз ще се разтропам.
Малко дълго стана. newsm78
Лек ден и приятен уикенд на всички.  bouquet

# 136
Добро утро и от мен  smile3507
Колко ми се спи, просто не е истина!! Нощес имахме домашна спешна подготовка за републикански шампионат по спортни танци /милия участва/, та до 2 сутринта съм шила фрак и панталон, правих прическа на дамата и др.п.  Всичко това се разигра на фона на шопска, скара и бира, и сега едва гледам. #Crazy
първо, parlevanewsm51, много ми е мъчно че ти е станало мъчно, моля те не се сърди, аз лично съм толкова заблеяна, че и другите ни мами не бях видяла да липсват, много ме е срам  Blush. Ама щото чета внимателно и като ми направи впечатление, се включвам в хора. Та чакаме вести как сте и какво е станало.

silvadge ми напълни душата с коментара за филма The Secret.. вече си бях помислила по едно време, че никой не ме чете, защото рядко получавам конкретен отговор, като ви питам нещо.  Sad silvadge, kristie добре ти е отговорила, искам да добавя, че много зависи от оценката на очния ти лекар, аз така разбрах, че категорично ми забраняват нормално раждане. Принципно се гледа: повишено вътреочно налягане, особено по време на бремеността, колко диоптри имаш, астигматизъм, състояние на ретината. За напрежението по време на раждане: моя позната /раждала 3 пъти нормално/ твърди, че има начин контролирано да насочиш напъните само към долната част на тялото, като по този начин изолираш/минимизираш проблемите в очите.. но, можем ли да твърдим че ще съумеем на момента да запазим самообладание за такъв контрол?? Особено ако ни е за първи път..  newsm78

В тази връзка, Lioness, за коритцето: държа на тапата, защото поради същите очни проблеми ми е забранено да вдигам повече от 5 кг!! Струваше ми се логично, че след секцио ще трябва дълго време да се пазя от натоварване, и с тази цел се опитвам да минимизирам повтарящите се усилия около бебо. Така че: тапа с маркуч за отвеждане на водата в канала /надявам се да ползвам ваната поне до 1годишна възраст, а това предполага повечко вода/ + стойка - за да си щадя кръста. Специално обикалях да проуча въпроса със стабилността, и да - има доста недомислици на пазара, а ето и /според мен/ най-стабилното дотук предложение:

Самата стойка е удивително широка и стабилна. Ваната обаче не е напълно плоска, да им се  Rage Иначе доста мами с опит питах и всички казват, че след годинка и 2-3 месеца детето им категорично отказва да се къпе в корито и иска да стои право, като мама и тате. princesska, на ваната bebeconfort има едни щракалки /тези жълтите неща/ и може да се разглобява от стойката. Ето ти сайта на производителя: http://www.bebeconfort.com/UK/maison_toilette_meubles_support_am … acteristiques.htm - ако намериш някъде да ги продават, казвай, че аз не намерих  Sad

За бибероните, и аз съм решила само Авент, и без това искам помпата, така че това решава дилемата - няма да хвърля 2те шишета към нея де. Залъгалки ще се опитам да не давам, да видим бебо на какво мнение ще бъде..  Joy

Lilibon, а така, да се засрамят и колегите!! Ще им дойде акъла какво ще правят без теб, да му мислят! Та приятно поглезване Simple Smile аз вкъщи го правя демонстративно, мноооого добре ми се отразява  Joy

Di13, верно ми каза доки, че май чакаме девойка  Laughing  Да видим накрая.. ох,само да е живо и здраво, пу-пу.

Желая на всички спокоен ден  Kissing Heart

# 137
Здравейте мили юнски майчици Simple Smile

parleva , много се радвам, че си добре вече и дано всеки проблем те забрави  Hug
Ketkata, много ми харесват ваничките, които показваш. Аз имам от Емил такава на стойка, винаги е била супер стабилна, водата се източва и я ползвахе до годинката, но тя е отгоре с плот за повиване, не може да се сгъва и сега ми се вижда много голяма , та мисля да взема нещо такова с махаща се ваничка. Всъщност от няколко години на запад предлагат едни специални кофи, които се препоръчват за къпане на бебето в самото начало, напомняли матката и т.н.   Wink

Признавам, че ми се случва напоследък да се засиля да пиша нещо и като започна взема, че се откажа  Laughing
Бих искала да се включа на една разходка в неделя, но само ако не вали. Вчера пратих мама и свекърите ми на почивка на Канарските острови и сега малкият ще си е плътно залепен за мен, така че ако става времето и той ще присъства  Sunglasses

# 138
Здравейте мамчета!  bouquet
Не пиша,но ви чета усилено. Simple Smile Аз също бях писала,че ми тече понякога малко кръв от носа и док каза,че е нормално.Колкото за покупките и аз ходя и само набелязвам какво искам.После таткото отива и купува Simple SmileSimple SmileSimple Smile Аз най=много се чудя на шишета и допълнителното мляко (ако нямам кърма)-наслушах се на най-различни мнения.  newsm78 Накрая май каквото ми хареса в последния момент,че и за вана чак сега се сещам. Като няма-айде в лигена или на мивката  Joy Joy Joy Шегичка!!! Колкото до раждането-то в Плевен се ражда на едно място,та там в родилното.А, и се измерих коремчето-94 см.  Peace
Пролетно настроение за всички мами с тумбачета.   bouquet

# 139
Ааааа, Кетка, тази втората ваничка ми се струва значително по-стабилна и естетически издържана, има си и място за хавлийка. А колко струва? Аз така или иначе ще си ползвам старата, но от любопитство.
А я да ви питам нещо, тези, които имате вече деца - започвам да се замислям за козметиката вече и се чудя този път да ползвам ли пудра (изхождайки от това, че ще е лято). Със Стефан не съм ползвала, първо защото доста педиатри вече я отричат, после защото го мажех обилно и не е имал никога проблем с подсичане. Обаче сега пак се чудя. Та вие какво мислите? Отречени ли са пудрите или напротив - за предпочитане са?

# 140
Parleva много съжалявам, че ти се е наложило да лежиш в болница и се надявам вече  да сте добре ти и бебчо, а още по мъчно ми стана, че се чувставш изолирана  Sad. Това, че никой не е констатирал писмено липстата ти тук незначи, че не сме се сещали за теб  Wink. Аз лично съм се настроила да мисля позитивно и когато някой ми зачезне от полезрението си мисля, че е на почивка или има задачки, или просто не е в настроение да пише.

Silvadge Аз също имам диоптер и вече съм си взела направление за очен и тези дни ще ходя на праглед. Иначе Ketkata ти е обяснила много добре при какви случай се препоръчва секцио.

Kiki29 Срещата в ЮП ще се осъществи само при хубаво време  Simple Smile Аз лично много ще се радвам да видя малкия Емил, миналата неделя останах очарована от Оги на Лъвичката, тъкмо и този път ще има с кой да си играе и няма да му е скучно.

Е и аз си измерих обиколката на талията корема ми изглежда голям, ама сантиметъра показа скромните 91 см., като същата талия преди да забременеч беша 60 см.Simple Smile

А да ви споделя също, че аз съм от работещите мами и съм си сложила на бюрото до компютъра съм си сложила един календар с отбелязана дата 04.05.2007г. (тогава трябва да изляза по майчинство) и също като войниците задрасквам всеки изминал ден и броя оставащите дни до майчинство (е войниците правят така ама броят до уволнение) Joy

Чао и много целувки по preggo

# 141
  • Sofia
Здравейте и от нас        Hug

и аз мисля вече покупките за бебо, започнала съм с най-безобидното- дрешките, че там няма какво да объркам. А и количка имам вече, но за нея нямаше съмнения, и въпреки, че я взех рано съм сигурна, че не избързах. Иначе за ваничката и аз съм в чудене, в смисъл, при всички случаи ще взема, но не намирам каквато искам, а искам точно определена, защото ми се струва най-стабилно и практично

Сестра ми ползва такава, в момента сладураната ни е на 8м и е много удобно, аз първите месеци съм я къпала без да имам нужда от помощ, така ще знам че мога когато се наложи да се справя сама с къпането. Има и такава тапичка, по-лесно е, определено.
kiki29   второто предложение наистина е актуално на запад, на мен ми се струва екстремно обаче, ти опитвала ли си в подобен съд.
Аз уж ще раждам в Токуда  Praynig  в събота ще се ходя пак до там , пък да видим, но и аз съм от последните за месеца, даже не е сигурно дали няма да е юлско бебе, а дали нормално или секцио, доки каза ще решим 2 седмици преди това. Засега се надявам да е нормално раждане, че и аз съм шубе, но ме е страх от секциото.   Confused

# 142
kiki29   второто предложение наистина е актуално на запад, на мен ми се струва екстремно обаче, ти опитвала ли си в подобен съд.

Не съм  Laughing  Joy , но малко ми е акъла  Wink

abi7v се шегува, че ще го къпе на мивката, но в родилните домове точно така практикуват, не е нещо невиждано  Laughing

# 143
Кетка, забравх да пожелая на съпруга ти успех на шампионата! Да се представи добре!   bouquet
Да не кажеш после пак, че не ти четем постовете! Joy

# 144
Здравейте и от нас        Hug

и аз мисля вече покупките за бебо, започнала съм с най-безобидното- дрешките, че там няма какво да объркам. А и количка имам вече, но за нея нямаше съмнения, и въпреки, че я взех рано съм сигурна, че не избързах. Иначе за ваничката и аз съм в чудене, в смисъл, при всички случаи ще взема, но не намирам каквато искам, а искам точно определена, защото ми се струва най-стабилно и практично

Сестра ми ползва такава, в момента сладураната ни е на 8м и е много удобно, аз първите месеци съм я къпала без да имам нужда от помощ, така ще знам че мога когато се наложи да се справя сама с къпането. Има и такава тапичка, по-лесно е, определено.
Аз уж ще раждам в Токуда  Praynig  в събота ще се ходя пак до там , пък да видим, но и аз съм от последните за месеца, даже не е сигурно дали няма да е юлско бебе, а дали нормално или секцио, доки каза ще решим 2 седмици преди това. Засега се надявам да е нормално раждане, че и аз съм шубе, но ме е страх от секциото.   Confused

МДС, с радост забелязах, че си избрала болницата, за която аз от няколко дена търся сведения  Peace Кажи каква е ситуацията при теб? Там ходиш на прегледи? И вярно ли е, че работят по каса само 2 от дните през седмицата и искат да са те наблюдавали поне месец, за да можеш да родиш там, без да плащаш?

Та с едно малко късно ЧЕСТИТА ни ПРОЛЕТ и аз да се включа! Тези дни ми остава все по - малко време да се включвам.. Незнам на какво се дължи повишената ми работоспособност, но...тя е факт  Mr. Green Май ми се иска всичко да оставя на 6 като замина да раждам, та затова се впрягам повече сега  Peace

Иначе на мен продължават да ми предричат, че ще имам момченце (включително една цигнка днес на улицата  Mr. Green), ама аз не се връзвам  Crossing Arms След час и нещо ще съм на консултация и срам не срам ще помоля да ме видят и на ехографа  Blush

Мамчета, я кажете до колко ниско ви ритат вашите бъдещи отрочета? Аз нещо се притесних тези дни, защото го чувствам съвсем долу и се чудя на какво може да се дължи... Thinking Иначе моето девойче особено вчера като си бях в нас само се забавлява и си играе с мен  Heart Eyes Говоря и и тя започва да ме подритва.. А и като се присетя за тези мънички краченца и ръчички....и ми да си захапя корема  Joy Mr. Green

silvadge, малко позакъсняла  Blush реакция на твоя въпрос, но и аз да се включа за проблема със зрението. Доколкото знам не се препоръчва раждане по естествен път ако имаш диоптър над 4, защото имало опасност от отлепване на ретината. Но това е само по казаното от една моя колежка...

mds, а сестра ти откъде си е купила ваничката? И на мен много ми хареса  Hug

Засега това е от мен!

Целувки по шкембаците от мен и ако не се "чуем" до понеделник, ще се "чуем" в понеделник  Mr. Green Joy

smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51

# 145
  • временно във Пицеландия
аз съм от мамите със задачките,причината поради която не успявам да пиша през седмицата.и сега даже не съм ви изчела основно.  Sad
да кажа за пудрата,че се сещам това първо.на каката съм и слагала понякога,въпреки че се отрича наистина.но ми даваха разни мострички от различни козметики и имах някое и друго пакетче.не виждам кой знае каква разлика от обикновенния крем,може би по-бързо става-с едната ръка вдъгаш краченцата,с другата ръсиш пудрата директно от кутийката/пакетчето и готово.та не знам може и да ползвам.имам и един течен вариант на пудра,който съм приготвила за бебо от сега,но знам че и познати и роднини подаряват и такива нещица,та не бързам с покупките,а кой ли има време всъщност. Sad
но въпреки това днес прибирайки се от занятия намерих време да обиколя един магазин-точно 2 часа бях вътре  Mr. Green и съм с бременни придобивки-сукман и блузка,е блузката не е точно за бременни,пък и сукмана показва добре оформените ми вече бедра   261uu мисълта ми е че дрехите изобщо не са от щанд за бременни,но успях да ги  намъкна от което съм доволна.и трябва да ви кажа че пазаренето действа страхотно срещу стреса и напрежението..........
иначе коремче е добре,все така не ми дава да ям много,но му хванах цаката-хапвам си повече от 3 пъти  Grinning  страдам понякога от безсъние,схващане на краката,но ще изтърпим.
целувки и дописане,че на каката и свърши яслата,отивам до там да си разходя новите дрешки

# 146
  • welcome to the Jungle
abi7v се шегува, че ще го къпе на мивката, но в родилните домове точно така практикуват, не е нещо невиждано  Laughing
Къпането в мивката се оказва всъщност, че е практика в много семейства  Crazy, имам страшно много познати, дето си къпят бебето в мивката на течаща вода  #Crazy. Аз лично - не съм го правила никога с Оги, но вярвам, че е най-бързата процедура, еле па като се сетих за акушерките  Hug. Опасни са просто, с отворена уста седях и ги гледах как сръчно, за 1 минута изкъпваха идеално бебето на едни големи мивки с големи сифони  Crazy

# 147
  • Sofia
Eli4ko  те сведенията са противоречиви, там с мен винаги са много любезни, въпреки че по тел на регистратура ми записаха час (с направление, защото и аз като тебе знаех че трябва да се запиша съвсем официално за да не ме върнат) се оказа че мога да се запиша само платено за ЖК, защото исках при конкретен лекар. Ако нямах такова желание, щяха да ме регистрират и да ми запишат час за април. Питах ги и дали наистина връщат раждащи, тя ми обясни че искали да има един или два прегледа при тях за да знаят основни неща, например проблеми с очите или кръвното, предполагащи секцио, положение на бебо и т.н. И че все пак истината била, че отделението им не е много голямо и не могат да поемат колкото поема МД например. Но на мен лекар там никога не ми е намеквал даже че може някой да ме върне или нещо подобно. Аз съм решила обаче да родя там, ако трябва няма да мина и за раждането през ЗК, но ще съм по спокойна. Знам че и останалите им оделения са а ниво и за бебчо ми е важно да го прегледат след раждането както трябва, още повече че си имам едно на ум след последната ФМ.
За пудренето (не съм ползвала никога) и дупетата да кажа - аз с Мати ползвах това 2год и не мисля да сменям марката специално на крема против подсичане, много съм доволна.

# 148
  • Варна
Мамчета, я кажете до колко ниско ви ритат вашите бъдещи отрочета? Аз нещо се притесних тези дни, защото го чувствам съвсем долу и се чудя на какво може да се дължи... Thinking Иначе моето девойче особено вчера като си бях в нас само се забавлява и си играе с мен  Heart Eyes Говоря и и тя започва да ме подритва.. А и като се присетя за тези мънички краченца и ръчички....и ми да си захапя корема  Joy Mr. Green
Мен ме рита в стомаха, и то много активно  Flutter За ритането през 7 месец в моята книжка пише следното: По това къде усещаш ритниците можеш да прецениш в каква поза е бебчо. Ако рита в горната част на матката, вероятно е с главата надолу. Ако рита ниско долу, вероятно е с главата нагоре. Ако е разположено хоризонтално, ритниците са навсякъде.
Сега да не се шашнеш, че е седалищно  Stop Моята акушерка каза, че едва след 34 седмица може да се коментира предлежанието, дотогава все още се въртят душичките.

За кофата за къпане да вметна - мен са ме къпали така първите седмици, даже снимки имам  Mr. Green Тъй че защо не? Обаче за къпането в мивката съм против - има опасност погрешка да врътнеш някое кранче с част от ръка докато обръщаш детето например и да вземеш да го полееш я с вряла, я с ледена вода  Shocked

# 149

Общи условия

Активация на акаунт