За Юнско бебе стягаме се всички,обсъждаме и пазаруваме дрешки, легълца, колички

• 20 794
  • 282
  •   1
Отговори
# 180
Привет мили коремчета от облачна София!

Първо искам да се извиня на Лъвичката за провалената среща вчера, трябваше да се досетя, че съботно гости до 1ч. сутринта + смяна на лятното време просто не се равняват на ставане рано в неделя  ooooh! От друга страна, така стана добре, защото се запознах /съвсем случайно!!/ с kiki29  Heart Eyes. Какво излиза  newsm78 че да се запозная с юнски мами трябва без уговорка /!!!/ да се разходя в ЮП!!

Искам да споделя нещо с вас, което ме потресе вчера: имах възможност да побутам колички 'на живо' - с бебе и багаж; по една случайност едната беше моя 'фаворит' и.... страшно съм разочарована  smile3518 Ясно, че това, което човек вижда на снимка едва ли е същото, което е реално, но толкова ОГРОМНА разлика не съм очаквала.  Та моя 'фаворит' - pegPerego Venezia се оказа много по-мъчен за бутане от chicco CT 0.2 Cortina. И какво излиза... ? .. ако искате да си изберете количка, която РЕАЛНО да ви върши работа и ви е удобна, трябва непременно да я пробвате в софийски градски условия, натоварена с багаж и бебе. УЖАС!! smile3511 Силно съм се отчаяла и признавам, че вчера проревах цялата вечер /пусти хормони  smile3514/

Взела съм решение да бъда нахална и да ходя по магазините заедно с милия, натоварени с 10 литрова бутилка с вода, и нахално да искам да пробвам количките отвън, по тротоара. Да де, и на мен ми звучи невъзможно, та ще ви държа в течение доколко софийските продавачи са склонни да търпят истерични бременни жени със странни натрапчиви идеи  smile3521

Пожелавам на всички приятен ден ! Да ви слушат и да не ви ядосват!
Добре дошла на gadje-то  Hug

# 181
Кетката,дупе да им е яко на продавачките hahaha Joy
Аz случайно намерих снимка на моята количка марка Herlag,ето я  http://www.babypreis.com/assets/images/H8460-4580JVa.jpg и да ви кажа била съм с нея в България и то по Русенските улици Mr. Green и съм много доволна...Както каzа преди Лъвичката като джип е...А и я полzвам вече 3 години и   не е мръднала...3а6то сина ми до 3 години се воzи в количка е друга тема Mr. Green Сега купих столче zа кола,което пасва на нея и така 6те я полzвам и zа новото бебе...Неzнам дали я има в БГ и доколкото видях при вас наистина много не6та са по скъпи отколкото при мен Confused Но ако послу6ате скромното ми мнение,вzемете си количка с големи  гуми,дето се помпят,а не с пластмасови...Колкото и по скъпи да са,не са по добро качество Peace

# 182
Да, и моят съвет за софийските улици е количка с голееееми гуми, колкото повече е като танк, толкова по-лесно се кара по дупките  Peace

# 183
  • welcome to the Jungle
Кетка, искам само да добавя още една вметка в пазарното ти проучване, дето ще правиш  Flutter.
Съветът ми е да не ходиш по магазините, а по парковете. Там трябва да дебнеш майки с количките, които си заплюла Peace. Първо, ще пробваш количката с бебе, с багаж, но и ВЕЧЕ УПОТРЕБЯВАНА .

В магазина количката няма да скърца, но тази в парка ще я видиш в цялата й прелест, поела
"белезите" на всекидневна употреба от китните софийски улици, тротоари,  бордюри, дупки, шахти и всякаква неравност.

Друг вариант е да пуснеш тема в НА ПАЗАР за мнения и молба за "бутане" на твоите избрани колички. НЕ вярвам да има мами, дето да ти откажат удоволствието да побуташ 10-20 минутки бебето им с количката, за да си направиш преценка  Hug, да вземеш мнение на живо и в крайна сметка да направиш инвестицията  Heart Eyes

МКТ, количката ти изглежда страхотно, подобна на нашата. Предполагам, че и така върви  Hug

# 184
Привет и от мен мамчета!

Понеделнишки и аз да се запиша във форума.
Лъвичке поздравления за стихотворението - страхотно е! newsm51
Добре дошла на gadje и от мен  welcome
ycu това с родата и с този ритуал много ме развесели  Joy Наистина за първи път чувам за такъв обичай  Grinning Извинявай за въпроса но ми стана интересно - свекърите ти от кой край на България са, т.е този обичай в кой район се прави?
Момичета искам да ви попитам - на вас тече ли ви вече коластра от гърдите, защото да ви се похваля на мене вече ДА!

Ами това е за сега от мен, целувки.  love001

# 185
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Здравейте, майчета!
Най-накрая намерих време да понапиша някой ред-толкова ми беше домъчняло, че...
Тези дни имах време да хвърля по едно око и толкоз  Sad

Добре дошли на появилите се нови юнски мами!

Честито на г-жа Рени!

И ... специални поздрави за нашата поетеса!

newsm51 smile3525 smile3501

Аз да се похваля, че ремонта свършиииии  newsm44 и вече си спя в собственото легло  luvbed

Ей, много се уморих, честно казано, но край! А беше голямо премеждие - вода нямахме /сменят канализацията в квартала/, сняг валя, дъжд се излива, вятър урагаенен - брррр

Ей на, днес пак вали сняг тук. А вчера колко беше хубаво  Sad

Кетка, да ти кажа сестрата на мъжа ми си къпе бебчето на стойка през цялото време-много е дребничка милата-стойките са много стабилни! А са от тези най-обикновените.
Та какво и е казваш на количката, дето си харесала?

Уси, разби ме с този обичай  Joy hahaha

Принцеска, аз имам коластра много отдавна - 4-5 месец. Сутрин се събуждах с петна по тениската.

Лек ден, момичета!

# 186
Майчетата за месец юни
не са никак ранобудни
 Среща щеше да  си правим
да се видим, да се хвалим,
пък то какво излезе
като все едно в мираж да влезе...
.......
smile3532
Разби ме просто! smile3501
Gadje, добре дошла при нас!  bouquet
Уси, к'ъв е тоя ритуал бе, аз за първи път го чувам! Shocked Тежко са се отървали свекърите - с апартамент hahaha и най-вероятно с някое и друго охлузване... Thinking
Кетка, ти си неуморна просто! Joy Радвам ти се максимално на ентусиазма! Аз не съм такава - харесвам си нещо и го взимам. Обаче ако сега чаках първо бебе и тепърва трябваше да купувам, 100% щепе да ме заразиш да обикалям магазините с туба вода! newsm47
Момичета, казвала съм го и преди, но да се включа и сега - големите гуми са предимство. Всеки сам си решава, разбира се, но аз живея в квартал (и град), в който кметът всеки месец решава да разбива улици и да прави ремонти и мога да ви кажа, че единствено благодарение на големите гуми разходките ми не са се проваляли.
Хайде лек и слънчев ден от мен!

# 187
Здравейте работещи и разхождащи се мами!  Peace
Два дена ходя по бебешките магазини и си пълня очите! Party И аз се включвам към кърмещите мами,ама ако няма манджа...... #Crazy Затуй питам старшите мами те какво са давали на бебетата и дали са доволни.  Heart Eyes

# 188
  • София
Здравейте мам4ета !
Lioness ,4ета постовете ти с интерес и са ми доста полезна.
Аз сьм спокойна  ,4е си имам добри сьветници /това сте вие/ и като доиде време за пазаруване ,ще знам какво тарся.
Още не сьм влизала в бебешки магазин,кьм края на април ще е за сефте.
Успешен ден на вси4ки !

# 189
Здравейте мили мами/много се извинявам но нещо не ми работи удивителната/.Гледам че всички нямаме търпение да пазаруваме.Лично аз ще ползвам доста неща от първото ми дете,количка няма да купувам,вярно старичка е но ми беше много удобна.Сега ще купувам неща които първото нямаше/все пак беше студентско бебе/например поставка за преобличане и други такива.Останах като гръмната като видях цените на олекотените комплекти 60-70лв.

# 190
Останах като гръмната като видях цените на олекотените комплекти 60-70лв.
А аz останах като гръмната от цените на количките в БГ ShockedАбе тия нормални ли са #2gunfire Моята комбинирана със всичките й части и дори с покривалото zа дъжд  сега  струва  170 евро...

# 191
  • Между Пирин, Рила и Родопите
За какви олекотени комплекти става дума?

Щото аз си купих комплект чаршаф, калъфка и възглавничка, олекотено юрганче и плик за него - за 25.00 лв.

# 192
за всичко което си зброила плюс обиколници

# 193
  • welcome to the Jungle
МКТ, тук за 340 лв продават само скапани китайски колички, дето страдат от липса на фенове след третия месец употреба  Shocked. А ако действително твоята количка е на такава цена ..бррр... направо се изкушавам да купя още една  Rolling Eyes. Супер доволна съм от сегашната, здрава е, нямам никакви оплаквания....ама то си е направо изкушение тази вашата красота за такава цена ooooh! .Ще ми споделиш ли къде във Виена примерно се продава тази количка (че имам близки, дето пътуват до там)?
И аз да се присъединя към отбор "ФЕНОВЕ НА ГОЛЕМИТЕ ПОМПАЩИ ГУМИ на бебешките колички". А за изкушение - няма да откажа на никоя от вас, ако държи да направи ТЕСТ-ДРАЙВ с нашата количка, барабар с 12 килограмов бабаит в нея и пълен багажник с багаж... И естествено по най-калпавите квартални улички и сукаци  Mr. Green

Добре дошла на Гаджето  Wink, аз освен да ти пожелая по-честичко да пишеш, да споделиш - знаеш ли какъв е пола на бебчо и не на последно място - да се чувстваш като у дома си  Peace, сред нас.

Момичета, благодаря ви за четките по повод моите поетични словоизлеяния, а и за хубавата обратна връзка относно иначе пространните ми постове, които са пълни само със споделяне на моя опит  Flutter. Много е хубаво, както каза Кетката, да видиш, че някой чете и има реакция  Hug  bouquet  bouquet

Гледам, че доста мамита се къхарят за Адаптираното Мляко (АМ)  newsm78.
Първо, искам да ви кажа, че на 100 мамита 1-2 нямат кърма по физиологични причини. Настройте се, че ще кърмите, че ще имате кърма, подгответе се психически, че изключвате категорично да сте една от тези 1-2 и толкоз  Crossing Arms. В началото винаги е турдно, но е достатъчно само да разберете какво БОГАТСТВО давате на детето си с всяка глътка мамино мляко, че да се "отвратите"  Mr. Green от идеята за АМ.
Аз така се бях надъхала от библиотеката на кърмаческия форум, че категорично не разреших да се купува АМ в къщи, за да стои в бойна готовност! И през колкото и болезнени премеждия да минах с кърменето, не съм и помисляла за алтернативи. АМ има във всички денонощни супермаркети, аптеки, един вид са "на една ръка разстояние" и ако недай БОже възникне причина детето да яде АМ - веднага може да се набави  Peace

Както и да е, да споделя в резюме знанията ми от няколкото презентации, останали ми в главата от предишните ми ходения на лекциите на сп. "9 месеца".
 - няма мляко, което да е близко до кърмата. Всичко е преработка на краве мляко;
 - има няколко големи и доказани фирми, които държат на качество - НЕСТЛЕ, МИЛУПА, ФРИЗОЛАК (или нямам точно идея как се казва Шапката на всичките ФРИЗО-млека), ХИП, ХУМАНА и др.
 - изборът на което и да е от тях, е общо взето без значение  Rolling Eyes.Идеята е, че като започнете да храните бебето с определена фирма АМ, е добре да ползвате само нейните продукти  Rolling Eyes, а защо е така и аз не съм се замисляла.
 - мненията на доста мамта са за продуктите на МИЛУПА, мненията на доста доктори-педиатри, неонатолози и т.н. - в момента в БГ - НЕСТЛЕ. Има много мамита, които и ФРИЗО-млеката харесват... Просто май наистина няма значение.

Е, ако идете на презентация на някоя от изброените фирми, започват да ви пълнят главата с лозунги от рода " Нашето мляко е най-близко до кърмата! Слагаме еди какви си имунни агенти, слагаме и такива важни витамини, които само в кърмата ги има ..." ама нейсе ... Всичко мижи да те лажем или "молим, станете ни клиенти".
Друг е въпроса, ако бебетата се запичат от определено мляко, разхлабват се от друго, тогава се търси най-поносимото.
Аз лично кърмих Оги до 10 месечна възраст, но започнах да прибавям по малко АМ в разни каши и пюрета от около 6 месечна възраст. Спярах се на НЕСТЛЕ, купувах млякото от МЕТРО (всъщност аз все още му давам отвреме-навреме НЕСТЛЕ-ДЖУНИЪР) и това е  Heart Eyes.

Уси, между другото, това, че свекитата са обещали апартамент - ммм . чудесно звучи   bouquet! Ако вземат да забравят, не е зле обичаят да им се прилага по няколко пъти на ден  Joy Joy Joy

ДО мамите, купуващи спални комплекти - не забравяйте и напикалниците  Peace, че без тях и по няколко броя дюшеци трябва да имате   bouquet.

# 194
Много е хубаво това че можеш да споделяш опит.Първото ми дете е вече на 6г и когато го родих млада и зелена освен баби други нямаше.Когато ги питах нещо за бременоста и раждането казваха че са забравили.Аз си мислих че това не се забравя,но сега и аз се чудя за някой неща,а като чета и колко много нови неща са се появили през годините.Първото е момче казва се Димитър за второто доки каза пак мъж.Направо се чудя какво ще правя с трима мъже в къщи.Дано всичко да е наред и всички да родим хубави и здрави бебета

Общи условия

Активация на акаунт