НОЕМВРИ месец няма да е лесен,но заедно бременността ни ще е песен

• 12 949
  • 274
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря ви, момичета, за отговорите за лекарствата.
Значи ще трябва да наблегна на лимоните и бонбони за смучене.

Ох и нещо друго - нормално ли е да има някакво зацапване - ако са само 1-2 капки само сутрин? Не ми се ще за всяко нещо да безпокоя доктор, а пък всяко нещо ме притеснява ... Предполагам, че с всяка от нас е така.

И е добре, че ви има - така мога да попитам и да споделя.

Хубав ден!

# 181
Привет на всички ноемврийки
и аз ви следя от съседната темичка  Hug
Мелодия, ужасно съжалявам за загубата и ти пожелавам много скоро да се присъединиш отношо към отчетните.  Hug Hug Hug
Дидко, относно зацапването, моя лекар ми каза да пия но-шпа, ако не е нещо сериозно ще спре скоро, а ако продължава трябва да се консултираш с лекар. За лекарствата - парацетамол може, аспирин ми казаха с никакъв случай, мисля че витамин С също може да се пие. Наблягай на мед и лимони  Hug
много прегръдки за всички  Hug Hug Hug

# 182
Здравейте момичета - аз съм mishunka,но не мога да се регистрирам сега, че съм на чужд комп.
melodia-много съжалявам и искрено се надявам скоро да имаш хубави новини Praynig
Да ви споделя по повод настинките - в самото начало, някъде към 4 г.с. настинах много яко и говорих с лекарката ми - тя ми каза, че не мога да пия нищо друго освен Парацетамол и то в краен случай, ако вдигна температура над 37.5-37.7. Тогава ми каза да пия чай и витамин С на ампули - по 1мг дневно.И Колдрекс също, но не повече от 2 на ден. Та така - доколкото разбрах - това е позволено, но с мярка.
Didko - не съм много наясно, но според мен поне се обади на лекарят ти - ей така,ти да си спокойна.
А по повод съня - момичета...не могааааа да спя Embarassed Сутрин се будя в 7-8 часа, спи ми се по цял ден,а вечер съм готова за сън още в 9ч. А и вече започнах да се будя посреднощ и положението е ужасно - като някоя кукувица съм станала. А от 2 дни пак започна да ми се гади - тъкмо се успокоих,че този период е минал и пак се започна Grinning
Я да ви питам и нещо друго - на вас насрочиха ли ви първите изследвания. На мен да и трябва другата седмица да ги правя.Какво ви пуснаха като изследвания?

# 183
На този сайт може да проверите кое лекарство е вредно за нас и кое е позволено:
www.safefetus.com
Но не пийте нищо на своя глава, консултацията с лекар все пак е задължителна.

# 184
Здравейте и от мен Simple SmileДнес забелязах ,че съм заформила малко коремче,което преди нямах,а на килограми не съм мръднала.Това нормално ли е толкова рано при положение,че плодчето е съвсем малко?При вас как е в това отношение?

# 185
mishunka ,и аз ще правя изследвания другата седмица.Само че,преди това ще отида при лекарката да ми предпише какви.Въпреки че ми е за втори път ,въобще нищо не си спомням-все пак беше преди осем години.И аз не мога да спя -през нощта ставам на всеки час до WC.На теб казаха ли ти да пиеш някакви витамини?На мен не.                    bilba1 ,аз отдавна имам коремче и едва се побирам в дънките си.Нося ги разкопчани,но никак не ми е удобно.

# 186
Момичета ,на вас кой и къде ви следи бременноста?Аз до сега ходих в Шейново ,но хич не ми допадна отношението и днес си записах час за Вита при д-р Илиева.Дайте мнение ако имате за Вита

# 187
Аз ходя при предишната ми докторка в Павлово,има си кабинет и работи със здравната каса - нищо не плащам.Докторката е много добра,за Вита нищо незнам.Силно ми препоръчаха д-р Вяра Джонгова и Център "Лора",ако се наложи и при нея ще намина Wink
Изледвания се назначават най рано в началото на 3-тия месец.
На мен не ми пусна щото беше рано,иначе ми каза да вземам Витарал и фолиева к-на.Мале дали не се повтарям Embarassed

# 188
Моля новите момичета които искат да са в списъка на 1-ва страница да ми дават инфо на лични,за да не пропусна някой Peace

# 189
bilba1 ,аз преди да забременея ходих на профилактични прегледи при Илиева ,а и при други специалисти във Вита.Много съм доволна- Илиева е невероятна.Проблема е там,че гинекологията във Вита вече не работи с НЗОК.Сега ми препоръчаха д-р Емилия Пантева -ходя при нея и съм доволна.Кабинета и е частен,но работи и с НЗОК.

# 190
Ако си сметнеш парите,които ще дадеш за изследвания които не се плащат от НЗОК сумата е почти същата.Това ми го обясни личната ми лекарка.Във Вита се плаща 390 лв.за цялата бременност и всички изследвания.

# 191
Ами аз не съм дала една стотинка за прегледи и изследвания.Всеки път ме гледа на ехограф и всички екстри там.Моят докторка работи с център Лора и изследванията ги правим там,без да се заплаща,имат всички клинични пътеки.Така, че който иска де не плаща може и да не го прави Grinning
Аз с предишната бременност си платих само раждането,защото така исках и сега живот и здраве пак така ще направя.

# 192
Знам,че ЖК във Вита е 390лв.Но това,дали ще си плащаш или не изследванията зависи от лекаря,който ти следи бременността.Наистина има някои,които те изпращат в частни лаборатории и ти излиза доста по-солено.Не разбирам защо трябва да плащам за това да измерят обиколката на корема ,кръвното и килограмите ми!Всичко зависи от това на какъв специалист ще попаднеш.

# 193
Значи ЖК е чак след 12 г.с. - т.е. 3 месец.
Не е ли малко късно?  newsm78

Аз се чудех към кого трябва да се обърна за ЖК - към личната лекарка или към ДКЦ-то.
За Център Лора има абонамент само за извънработно време и почивни дни. За ЖК не знам.
Тук давате много полезна информация, момичета.

Аз се обадих на гинеколожката, която посещавам (на частно и в 1 АГ). Забрани ми всякакви лекарства, освен ако не вдигна висока температура - ама и тогава - при нея - за изследвания. Препоръча чай, лимони, мед, почивка.

Питах и за зацапването - 1-2 капки било нормално за кратко време (аз съм в 6 г.с.) - изписала ми е Утрогестан - да си го пия - трябва скоро да престане. Иначе, ако случайно нещо се увеличи - веднага при нея.

Май е доста строга, ама със сигурност е права - не знам обаче дали тя може да бъде ЖК и да ме следи.

Ще разпитам, като отида пак. И ще разгледам какво има писано тук във форума. Grinning
Лек ден!

# 194
Защо чак в третия месец?Аз и първия път и сега отидох в 7 г.с.,т.е. миналата седмица,а другата седм. ще ми назначи изследвания.Попитай я,дали води ЖК към ЗК!

Общи условия

Активация на акаунт