Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 23

• 44 960
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Момичета на мен ми предстои хидротубация за проходимост на тръбите и ако всичко е наред другият месец живот и здраве инсеминация. Казаха, че не боли и трае около 5мин, но ме е страх. Какво да очаквам? Моля, който скоро е правил хидротубация за проходимост на тръбите да сподели мнения и съвети. Предварително благодаря!

# 676
  • Столицата на "Второто българско царство"
Няма нищо страшно и притеснително. При първата ми хидротубация ми бяха да ли свещичка Проф*инид" (Токуда). За втората, която беше след 4 години, във Варна, нямах назначени обезболяващи.
Но и аз нямах нужда... болката не е остра, по-скоро като при цикъл... трая няколко минути. За съжаление ако тръбите се окажат нагъната може болката да е малко по-силна.....

# 677
Да, наистина нищо особено не беше хидротубацията, само дето се филмирах предварително. Важното е че всичко е наред и мина. Продължаваме нататък!
😊😉

# 678
  • Столицата на "Второто българско царство"
Супер! Успех!

# 679
Здравейте, момичета. Имам нужда от малко подкрепа,  защото съм доста отчаяна.
На 41 г съм с изчерпан яйчников резерв. Посещавам репродуктивен специалист, който не спира да ми повтаря как нищо няма да се получи с моите яйцеклетки, АМН е 0.40. Предлагат ми инсеменация 4 опита и след това инвитро. Но от сега ми повтарят как ще е напълно безмислено. Яйчниците ми няма да отговорят на стимулация и ще се разчита на естествен цикъл. Този месец трябваше да е първият опит и се оказа, че имам задържан фоликул. Много се сринах. И не знам как да намеря сили да продължа

# 680
На 41 г съм с изчерпан яйчников резерв. Посещавам репродуктивен специалист, който не спира да ми повтаря как нищо няма да се получи с моите яйцеклетки, АМН е 0.40. Предлагат ми инсеменация 4 опита и след това инвитро. Но от сега ми повтарят как ще е напълно безмислено. Яйчниците ми няма да отговорят на стимулация и ще се разчита на естествен цикъл. Този месец трябваше да е първият опит и се оказа, че имам задържан фоликул. Много се сринах. И не знам как да намеря сили да продължа
За мен потърсете веднага помощ в Турция!Успех!

# 681
Самуела, не си губете времето при репродуктивен, който ви повтаря как нищо няма да стане преди да сте започнали дори.

# 682
АМХ 0,40 не е кръгла 0.
Намерете човек, който ще повярва във вас и да, най-добре на ЕЦ да се случват нещата или с много лека стимулация.
Успех 🍀

# 683

Здравейте,отдавна не съм писала но реших да се включа заради написаното от Самуела.Аз съм на 44 г. и март месец тази година АМХ ми беше 0,40. (Оттогава не съм го проверявала.)Май месец правих стимулация в Турция ,още в началото доктора ми каза на прегледа за стартиране на стимулацията че ще изкараме 4 яйцеклетки.Имах 4 фоликула  и при пункцията извадиха  четири яйцеклетки, всички се оплодиха, всички се развиха. Имах трансфер на 2 ембриона и биохимична бременност. Имам още 2 замразени ембриона.
За справка на 42 г. с АМХ 0,60 в България при първия ми инвитро опит имах 7 фоликула,5 яйцеклетки,1 некачествена,от 4 само 3 се оплодиха. Имах само един 5 дневен ембрион който не беше генетично здрав и трансфер нямаше...
Никой не ми  е казвал че ин витрото ще е безмислено. Лично аз съм по- доволна от ин витрото което правих в Турция.Още повече че там имах трансфер и ми предстои втори. Самуела не се отчайвай АМХ 0,40 не е  0,потърси си друг репродуктивен, ако не в Турция тогава тук,но не се отчайвай.

# 684
41 год. АМХ=0.53  1 опит: 6 фоликули, 4 зрели, 3 оплодени.
 АМХ=0.8, 2 опит : 7 фоликули, 4 зрели, 3 оплодени и 2 отлични бластоцита.
Количеството не е равно на качество.
С мен имаше жена с АМХ=1 отново +40, изкара 10 фоликули и 2 зрели яйцеклетки.  

Сменете репродуктивния, винаги ще подценява възможностите Ви, представете си колко е стимулиран за постижения.

Здравейте, момичета. Имам нужда от малко подкрепа,  защото съм доста отчаяна.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 23:11 от Alfafa

# 685
Нещо много ентусиазиран тоя репродуктивен. Не знам как ви се занимава с такъв човек. Частта с инсеминациите ми се видя особено абсурдна.

# 686
Tais, къде в Турция правите инвитро?
Самуела, аз също не бих започнала при някой, който не вярва в успеха ми.

# 687
И аз на 40г  АМН-0.6 с 2-ма специалисти съм говорила и искам първо инсеминация. Нито единият не ми каза, че няма да стане или давай директно инвитро. Само вчера тая овца, където ми прави хидротубацията се опита да ми дава някви не искани съвети и акъли, но бързо я поставих на място 😉
Аз така съм си преценила, това е моето решение и ще става както аз си го усещам. Моето тяло, моите правила 😊✌️
И моя доктор с който ще работим ме подкрепя, даже и за 1ва инсеминация без стимулации. Не искам стимулации и точка. Ако не стане не дай си Боже, може втората да е с лека 😉
Никой няма право да ви се налага и казва как точно да постъпите, тъй като и те самите не ни дават 99-100% гаранция,че ще стане по техния начин.
Мое мнение 😉💋 Успех на всички 🍀

# 688
Чисто стратегически инсеминациите на тези години са едно голямо тото с биологията, просто защото шансовете за читава яйцеклетка и нормално оплождане са ниски.

# 689
Tais, къде в Турция правите инвитро?
Самуела, аз също не бих започнала при някой, който не вярва в успеха ми.

Ин витро клиниката се казва Брюксел в Истанбул.Бях при професор Караман. Направи ми впечатление че в чакалнята чакаха предимно двойки видимо изглеждащи около 40+ г. Очарована съм от отношението и обслужването в Турция, нищо общо с това в България.

Общи условия

Активация на акаунт