Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 23

• 44 945
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
Моето лично мнение за Инсеминация в сравнение с Инвитро на естествен цикъл без ПИД - не виждам разлика между двете, освен че поне пункцията се спестява при инсеминацията. Ембриолозите твърдят че се виждало дали има оплождане или не - и какво като се вижда като ако не се развие ембрионът до 5 ден или трансферът е неуспешен пак не се знае ЗАЩО.

Аз бих предпочела инсеминация (при проходими тръби и безпроблемна спермограма).

# 691
Ние пролетта я посетихме в обаче Мемориал, чудесен лекар!

Tais, къде в Турция правите инвитро?
Самуела, аз също не бих започнала при някой, който не вярва в успеха ми.

Ин витро клиниката се казва Брюксел в Истанбул.Бях при професор Караман. Направи ми впечатление че в чакалнята чакаха предимно двойки видимо изглеждащи около 40+ г. Очарована съм от отношението и обслужването в Турция, нищо общо с това в България.

# 692
Проф. Кахраман в Мемориал и проф. Караман в Брюксел са различни хора Wink

# 693
За съжаление и на що годе нормална възраст и нормален яйчников резерв,пак може да не завършиш с много ембриони.Аз на 36 години ,с яйчников резерв 1,2 изкарахме 9 яйцеклетки и до ден 5ти имах само един бластоцит със средно качество.При мен тежката инсулинова резистентност,самия висок инсулин беше скапал качеството на яйцеклетките.

# 694
Моя приятелка беше във болница Брюксел, тя е с доста добър резерв, но за съжаление не беше успешен опита.
Общо взето моите впечатления са, че правят доста силна стимулация, накрая ембрионите не оцеляват.
Не са правили ПИД. Тя се върна във Българяи да опитва, тук по-лека стимулация мина, и пак имаше доста яйцеклетки.
На 41 години е.
Аз обаче пак бих препоръчала Турция, но може да видите Тургут, той поне до сега е имал по-индивидуален подход.

# 695
Хоп, хайде и аз обратно в темата. След 3 месеца пауза и почивка, днес на втори ден с бодра стъпка отидох да почна нов цикъл и като си видях хормоните щях да припадна. Абсолютно катастрофално положение. А уж си викам сега след почивка ще е добре. Нищо подобно. Естрогена едвам 9 и нещо, фсх почти 18. И един фоликул 7 мм. Ще ме гледат другата седмица евентуално да ми дават допълнително естроген ако и той не успее да изкрета сам. Направо и без това ми беше криво да се върна в болницата след почивката и сега съвсем ми се реве. Навлизам в менопаузата с резки темпове. За справка преди 3 месеца максимума ми за фсх е бил около 14, а естрогена винаги поне около 40 на 2ри ден.

# 696
lovely, разбирам как се чувстваш, но хормоните са променливи и след такива кофти стойности, често се нормализират. И аз първият път като видях Фсх над 20 много се отчаях и мислех, че нещата приключват. А от тогава още няколко стимулации минах с нормални хормони.
Постоянно мърморех на репродуктивната, че влизам в менопауза, а тя ми каза, че дори не съм в предменопауза Simple Smile
Та надявам се да е моментно и при теб и нещата да се подредят 🤞

# 697
lovely, и при мен се получи така, след 3 месеца почивка очаквах вичко с хормоните да се е рестартирало, а изведнъж фсх почти 18, амх паднало на 0,33. Разбира се отложихме! Това беше миналия цикъл, а този цикъл друга изненада - задържан фоликул ... Много ме е яд, че изтървам толкова много месеци. Бях свикнала всеки месец на пункция, а сега само празни разходки правя до доктора.

# 698
Здравейте дами, има ли някой  правил интравенозни терапии с NAD+? Интересувам се дали има ефект относно подобряване качеството на яйцеклетките?

# 699
По-ефективно се усвоява, но имайте на предвид, че организма си има дневна доза и не се депонира . Излишното количество се екскретира чрез урината. Аз си подобрих качеството на яйцеклетките с пептидна терапия ipamorelin+ CJC-1295  u TB 500 + BPC157, забременях естествено след два безуспешни опита. Подготвяхме се за 3 опит в Турция и решихме да се подложим на пептидна терапия пред процедурата, е резултатът беше положителен тест за бременност.

Здравейте дами, има ли някой  правил интравенозни терапии с NAD+? Интересувам се дали има ефект относно подобряване качеството на яйцеклетките?

# 700
Къде се прави тази терапия?

# 701
Lovely, не си сама. Аз също почивах 3 месеца заради работа (психически иначе все още понасям). Рестарт през септември с нелоши хормонални параметри - ЛХ 6.5, ФСХ 9.2, естрадиол 200. Назначени 3 дни по 100 мариоферт и летрозол. Нереагиращи 2 фоликула, не нарастваха. Октомври е идентичен като резултати и успех/неуспех. На 13-ти ден естрадиолът беше 304, ЛХ 26.7. Отговорът на лекаря: За да мислим за пункция естрадиолът трябва да е 550, така че не може да действаме, за да не се спука фоликула ЛХ трябва да е под 15.
Минах в групата за ДЯ и предприемам действия в тази посока, междувременно ще пробвам и така.

Както казва vanesa_georg, хормоните варират много, ФСХ ми е бил и 20. Лошото е, че дори в месеци, в които са в по-нормални стойности, нещата не се получават при мен.

# 702
Терапия с растежен хормон правят в Турция. Аз моята си я проведох сама у нас, пептидите си ги купих от сайт. Имам професионален опит в областта, така че, знам какво съм правила. В България никой нищо подобно не предлага.

Къде се прави тази терапия?

# 703
vanesa_georg, благодаря за окуражителните думи. Дано наистина е някакво спорадично число този фсх и да имам занапред и по-добри резултати. Досега чисто като хормони по-зле не е било за мен, иначе съм имала и друг случай с един фоликул. Аз иначе като години - 43, съм си баш за перименопауза, така че не е някаква огромна изненада чисто като възраст. Но пак не пречи да се сдухам здраво. В петъка бях отново в ужасно настроение. Отново разсъждения кога ще дойде момента за ДЯ. Аз напълно подкрепям жените, които са с ДЯ, но аз все не успявам да стигна ментално до това решение. Много е трудно. Едва ли не чакам вече да ми кажат, че нямам абсолютно никакъв шанс, за да се реша.

ВиРи, да, буквално същото и при мен. Само не знам какъв ти е бил естрогена, моя беше много нисък. АМХ изобщо не искам да го гледам, кой знае колко е паднал. А вие защо решихте да прекратите опита? При мен може и нещо да направим на напълно ЕЦ, но засега не се знае още.

Grateful, ох, добре че сте вие тук да ми напишете някоя окуражителна дума, защото иначе няма кой изобщо да ме разбере. Твоите хормони никак не изглеждат зле, но и при мен се е получавало това с никаквата реакция за фоликул. Иначе 300 за естроген за 2 фоликула и то с летрозол, който го подтиска, според мен става, но ако стоят малки вече не знам. И при мен така стана през юли, та ги напънахме с по-силна доза Фостимон и резултата беше две извадени яйцеклетки оплодени, но и двата ембриона за нищо не ставаха и спряха развитие. Но виж лх ако е високо, там е друго. Аз си тръгнах така по живо по здраво два пъти от пункция, заради настъпила овулация. Не знам, сложно е цялото нещо. Все се опитвам да напипам къде е истината, но не става така лесно.
Хубаво е, че си се решила вече да опиташ с ДЯ. Дано се получат нещата по начина, по който ги искаш.

# 704
Така и не пуснахме Е2 защото имаше два много малки Ф в единия яйчник, в другия нямаше нищо и не съм била подходяща за стимулация.
Аз лятото имах пик на амх и веднага си пуснах нов фонд (трети), но реших да не е като предния на ЕЦ, а да е със стумулация, защото нямах значим успех с ЕЦ, а АФ се бяха увеличили в този период.
За да стартираме стимулация по фонда сега трябва да дебнем месец с повече АФ.

Общи условия

Активация на акаунт