Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 29 240
  • 809
  •   1
Отговори
# 105
  • вкъщи
Дами, някоя пила ли е пробиотик на булгарбиотик за подът корем, за раздразнено дебело черво? Действат ли или са поредните пари на вятъра?

# 106
При СРЧ имате ли усещане за непълно изхождане ? След натоварване във фитнеса имам вече 5-ти ден това усещане,може би започна да понамалява със всеки ден….имам и един вътрешен хемороид ,за който знам … през ноември лингирах един и ме притеснява да не е зараснала раничката добре и оттам да идва проблема . Утре съм на преглед, но такова усещане , (за недоизпразнено черво) освен след лингирането  съм имала за ден максимум,а сега продължава много дни . Преди 2 години ме поставиха диагноза СРЧ само на база симптоматика и едно изследване- отрицателно( за хеликобактер пилори ).Явно пак съм имала коремен дискомфорт щом съм ходила на преглед . На 32 съм, жена,раждала 2 пъти . Притеснява ме,ако е от натоварването във фитнеса,че няма как да ходя с този проблем, може и да е нещо по - сериозно,но първо ми се иска да разбера има ли го това усещане при срч за недоизхождане Sad?

# 107
И аз имам това усещане за недоизхождане и се чудя дали може да се дължи на СРЧ? Преди не ми се е случвало, но сега вече 2 седмици ще станат го усещам. Все едно нещо ми е застнало малко преди отвора на ануса. Вчера бях на преглед и казаха, че нищо ми няма, но това чувство си стои и е побъркващо.

# 108
Лутам се, момичета. Бях при лекар-хирург със съмнение за хемороиди. Прегледа ме, каза че няма хемороиди - нито външни, нито вътрешни. Изписа ми свещички Цикатридина и каза, че нещо сигурно съм се раздразнила от запека. Ама на мен нещо не ми дава мира. Възможно ли е синдром на раздразненото черво без да има болка в корема? Симптомите ми са - чувство за непълно изхождане, все едно ми е застанало нещо на ануса след ходене по голяма нужда, доста газове, парене, дразнене в ануса и понякога запек ( имам периоди на нормално изхождане, и периоди на запек)

Напълно възможно. Мен не ме болеше повече от десет години, сега от 3-4 ме боли, понякога много силно, редуват се запек и разстройство. Когато съм със запек имам това чувство за недоизхождане, парене на ануса, но и в корема, чак до гърлото.

# 109
Здравейте, влизам за да споделя и да получа съвети.В началото на февруари мъжа ми прекара някакъв вирус с разтройство ,болки в мускулити ,висока температура. От тогава имаме проблем с диария .5 пъти от тогава до днес получава диария - която е водниста .Ама направо вода .Спира с ампула гентамицин,след което около 5 до 7 дни се изхожда с нормална консистенция но много свело на цвят .Направихме иследванията. ПКк всичко нормално ,само леко нисък хемоглобин, но той повече от месец е на бяла диета .ЦРП 3.5 .Калпротектина е леко завишен - 70,окултна кръв ,паразити и бактерий са отрицателни.Другата седмица ще влиза за оълни иследвания - гастро и колоноскопия.Няма никави болки ,газове има доста и къркорене на червата .Също усещам и лош дъх в устата ,като на стар човек .На първия преглед преди 20 дни при гастро ,казаха СРЧ и казаха да спазва диета ,исписаха Омнибиотик 10 ,трибутин и ентерол.Ясно е че ще направим колонископия, но много се притеснявам какво точно ще излезе .Незнам вече какво и да яде .Дайте идеи подходящи храни ?
И другото - чета тук за разтройство при хора които имат СРЧ ,но така воднисто ли е ?Накакви други съвети да ограничим тази диария?

# 110
Момичета, а случва ли ви се да имате много газове сутрин след събуждане и като отида по голяма нужда и нещата се успокояват. Само газове, без болка и подуване? И още един въпрос - започнах вечер да слагам свещичка цикатридина по препоръка на лекарката заради дразненето в ануса и сутринта сякаш не се беше разтворила хубаво, защото видях остатъци от нея в тоалетната чиния и изпражненията ми бяха по-тънки и се стреснах. Възможно ли е да е от свещичката? Не бяха много тънки, но си бяха по-тънки от обичайното.

# 111
Момичета, а случва ли ви се да имате много газове сутрин след събуждане и като отида по голяма нужда и нещата се успокояват. Само газове, без болка и подуване? И още един въпрос - започнах вечер да слагам свещичка цикатридина по препоръка на лекарката заради дразненето в ануса и сутринта сякаш не се беше разтворила хубаво, защото видях остатъци от нея в тоалетната чиния и изпражненията ми бяха по-тънки и се стреснах. Възможно ли е да е от свещичката? Не бяха много тънки, но си бяха по-тънки от обичайното.
Да и аз съм така. Сутрин още в леглото , започва първо с движение на червата, след това са газовете и като отида до тоалетна има случай и без изпражнения. От това напъване и газове си направих вътрешни хемороиди и за щастие не бяха кървящи, та със свещички се оправят нещата.И аз съм имала остатъци от свещичката , но не мисля че тънките изпражнения са от нея. По скоро са от запека или от вътрешни хемороиди , които са първа или втора група т. е. не кървят и не болят само стесняват отвора.
Сега започнах да взимам ашваганда за успокоение, защото и аз като Вас съм все в стрес.

# 112
villygdr,
Гентамицинът чист ли се пие?

# 113
Аз бях на хирург и уж каза, че не вижда хемороиди или проблем, но реално не я видях да оглежда, а напипваше само с пръст. Не знам дали това е достатъчно като преглед. За пръв път ми се случва такъв дискомфорт в ануса и съм много притеснена. Възможно ли е да имам вътрешни хемороиди и лекарят да ги е пропуснал?

# 114
Аз бях на хирург и уж каза, че не вижда хемороиди или проблем, но реално не я видях да оглежда, а напипваше само с пръст. Не знам дали това е достатъчно като преглед. За пръв път ми се случва такъв дискомфорт в ануса и съм много притеснена. Възможно ли е да имам вътрешни хемороиди и лекарят да ги е пропуснал?
Не знам , аз съм правила  колоноскопия през 2023 г. и това беше диагнозата на лекаря. През май на 2024 г. правих аноскопия и пак това казаха. Дискомфорта ми е подуване , къркорене на червата, газове, ту запек, ту диария. Без болки.

# 115
villygdr,
Гентамицинът чист ли се пие?
Да ,чист 1 ампула .

# 116
  • София
Момичета, ще гледам да бъда кратка. Имам проблеми със стомаха от вече почти 5 години...според мен първичния гастрит си го докарах от пиене на масло от риган, та го имайте предвид(е и от стрес, нооо мисля, че маслото просто преля чашата). Само споменавам.
Та сега още се боря с един специфичен рефлукс и нещо на червата, което не съм още гледала подробно, защото е от няма и година. Та нещата с болките в червата започват винаги така- жлъчна криза- болки зад ребрата и под тях,диария( еднократно) и после се почват местещи се болки от дясно по хода на дебелото черво. Като в един момент се локализират или отдясно на пъпа или точно в точката отдясно, която се показва за апеникса- т.е. малко по-надолу от пъпа пак от дясно. Сега ходила съм за тези болки при 2 гастроентероложки и 1 хирург. Предполагат СРЧ, ясно. Хируржката предложи и колоноскопия да направим. Въпроса е, че винаги когато започнат болките от дясно около пъпа и въобще по хода на дебелото черво от дясно, почва болка в скъвката в слабините, отпред на бедрото и в ставата Rolling Eyes Която може и от друго да е(боляли са ме стави и преди).
Въпроса е в синхрона с тези болки и се чудя колоноскопия ли да правя или по-скоро скенер с контраст(това за търсене на хроничен апендицит или някакво възпаление там). Някой имал ли е сходни оплаквания и да ми предложите лекар, който би имал идея,защото никой до сега не обръща внимание на тези симптоми в ставата Rolling Eyes Инак предходните болежки минаха преди 3 месеца, но сега от една смяна на кафе се появи жлъчната криза и останалото в горния ред. Weary Тъкмо малко спокойствие и отново пак Weary

# 117
Пх, нерадости всякакви...
Другата ми дъщеря, редовно ми правеше такива болки- блуждаещи, силни, неспецифични, в дясно, като че на апендикс.
Няколко пъти по спешност посред нощ, докато веднъж толкова силна болка, че не можеше да ходи, да се разгъне за преглед даже.
Мен много ме е страх от апандесит, защото баща й за малко да го изпуснем, още тамън събрали се млади(на 23 години беше).
При последният случай- скенер с контраст й правиха, и излезе ,че са кисти на яйчника.
Та, chriss, там всичко ли е наред?

# 118
  • София
Да,наред е.. И там ходих на преглед,че и 2 гастрото искаха.Ама не е това. Странна ми е комбинацията от тези болки и неприятните усещания в слабините отдясно и ставата Thinking То остър апендицит не е, защото той 8 месеца не стои.Отделно кръвните все са добри.Тези дни ще пускам пак. Но се чудя при кой на преглед да отида за насоки. Доколкото успях да изчета колоноскопията не вижда добре апендикса,само скенер с контраст,евентуално. Но изобщо може да няма нищо общо с апендикса( за него се чудя единствено и само заради тези специфични болки и опъвания към ставата и крака,които май няма при СРЧ и изобщо колити и прочие) Rolling Eyes Точно това се чудя,дали при някой е имало опъвания към слабините,усещания  в ставата и евентуално лекар, от който сте доволни.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 18:12 от chriss

# 119
Chriss, аз имах силни болки започващи от слабините, но отляво. Болката беше доста силна, едва вървях на моменти, през останалото време куцах. Чудех се дали е свързано със става или с дебелото черво, заради което по същото време бях по прегледи и колоноскопия. Съмнявах се, че съм разтеглила сухожилие там и вероятно това беше. Мина ми след около два месеца.

Общи условия

Активация на акаунт