Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 29 797
  • 809
  •   1
Отговори
# 330
Ле-ле, как ядене 5 пъти на ден... Flushed
Дай ѝ малко почивка на тази храносмилателна система, ще прегрее.
Аз от много години се храня по веднъж дневно и така ми е най-добре...

# 331
Двете допълнителни ядения са тип ягоди, вафли,  сладолед ... т.е. като междинен десерт.

# 332
  • Габрово
Вие поне можете даходите на екскурзии. Аз много обичам да пътувам , но от 3 месеца не смея да мръдна никъде

# 333
Двете допълнителни ядения са тип ягоди, вафли,  сладолед ... т.е. като междинен десерт.

Според мен, обаче, другият проблем е, че с такъв тип режим, инсулинът седи по цял ден висок, а кръвната захар е нестабилна.
Имаш ли проблеми в тази насока? Някакво излишно тегло, особено около талията?
Аз, ако ям по толкова храна на ден, ще съм 200 кг и въобще не преувеличавам - имах го този проблем в миналото. Слава Богу, пооправих нещата, че не се търпеше.

# 334
Нямам наднормено тегло. Много се движа и вървя пеш доста.

# 335
Супер, значи нещата вероятно работят правилно при теб. Peace

# 336
Вие поне можете даходите на екскурзии. Аз много обичам да пътувам , но от 3 месеца не смея да мръдна никъде

Ох, имало и как мен! Най- голямата греда от болестите ми е, че ме затвориха вкъщи. По-- лошо е от това, че си загубих работата и се наложи да изкарвам някакви пари от вкъщи. Мъжът ми и синът ми си запазиха хотел за морето, планираха екскурзията септември, а аз ще правя компания на котето

# 337
Здравейте отново!
Аз се оправих вече. Ям напълно нормална храна, само още не съм пробвала да пия кафе, утре ще опитам и това. В понеделник съм на гастроентеролог, защото трябва да разбера какво е това чудо, през което преминавам. Не ми беше за първи път, подобно нещо ми се случи и през февруари, но сега беше направо брутално. Страх ме е  да не се случи пак и затова ще настоявам за диагностициране и лечение, ако е невъзможно да се излекува поне да се поддържа с някакви лекарства.
Бъдете здрави! Дано на никой не се случи, че рядко има по-отвратителни преживявания.

# 338
А болките в корема имат ли нещо общо с висок пулс? При мен отшумяха силните симптоми, но постоянно ме боли корем. Я горе, я доли при яйчниците, но и пулс вдигнах

# 339
А, не така де!
Какво значи "Вдигнах пулс"?
Това никога ли не се е случвало или си имате проблеми със сърцето и пулса?
Пиете ли лекарства за сърце или други?
Има ли проблеми със щитовидната?
Какво значи "болките в корема"? Къде е тоя "корем" - там има много органи?
От кога боли? Какви консултации и прегледи са направени?
И много, много въпроси, които трябва да се уточнят.

Иначе както сте задали въпроса - не, болките в корема, особено ниско долу нямат общо със сърцебиенето.
Може да има някаква връзка само ако сте пипнали някакъв грип тип ротавирус и имате хроничен проблем със сърцето.
Консултирайте се с лекар, за да не пропуснете възпален апендицит!

# 340
Отдавна не съм писала, но имам странни проблеми със СЧТ. Като са ми пълни червата ми прилошава, залитам, пулса ми скача много, изтръпват ми крайниците. По време на изхождане и след, още по зле се чувствам. После и опасваща болка в областта на червата, силно стягане..

# 341
Да ви питам, какво е изследването за хеликобактер пилори? А за клостридиум? Симптомите м какви са?

# 342
И за двете изследването е фецес.
Хеликобактер има многолики симптоми, но е предимно болка в корема.
Клостридиум е много гадна гадинка. Тя трудно се улавя с изследвания, защото се развива в сегменти на червото и не във всяка порция фецес се отделя. Някой от симптомите са клокочене/къркорене, диария/ззапек, възпаления и бща дисбиоза.

Има едно изследване, която се казва Чревна екология - праща се фецес до Германия и там всичко излиза - добри и лоши бактери,, несмлени остатъци, които показват в коя част на храносмилателната система е проблема и много други неща. Преди струваше около 800 лв., в Детоксцентър.
Аз мисля да си пусна, защото само се мъча, а никой лекар не разбира какво не ми е наред.

# 343
Имам въпрос..Sad
Има ли разлика в тези два продукта
БУТИРИН капсули * 30 НАТУРФАРМА
БУТАРЕН капсули * 90 Натура Форта
Изписан ми е от лл за успокоение на дч. 
Кое е по- добро?

# 344
На мен гастроентеролога ми беше изписал Бутирин, дори ми наблегна на буквата, че в аптеките, докато го търся се засилваха да ми дават другото.
Не видях особен ефект, аз всъщност май от нищо, което ми изписаха не виждам.
Сега пия Biotics Pro10, изписано ми след болницата. Като че ли повече го харесвам. Ама мъка е живот с СРЧ. Два дни добре после не...с една шепа хапчета и пак същото.

Общи условия

Активация на акаунт