Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 29 826
  • 809
  •   1
Отговори
# 315
Това е несериозно, как така нямат легла?! Не знам какво да те посъветва, евентуално храната да е по-течна, супа ако ядеш?

# 316
Според мен Ън част от твоето здраве е редовното хранене и приема на фибри под формата на плодове и зеленчуци.
Ходене и гимнастика също биха помогнали.

Дойде ми Алоето с мастикс. Не е лошо на вкус.

# 317
Според мен Ън част от твоето здраве е редовното хранене и приема на фибри под формата на плодове и зеленчуци.
Ходене и гимнастика също биха помогнали.

Дойде ми Алоето с мастикс. Не е лошо на вкус.

Това Алое с мастикс действа ли разхлабващо?

# 318
Дорис, дай линк?

# 319
Не мисля, че има разхлабващ ефект. Не съм убедена, но към момента не Simple Smile

Взех ето това - https://evioaloe-bg.com/shop/aloe-vera-gel-za-piene-evio-smola/

Похвалиха ми го и най-вече, защото е в стъклена опаковка. Аз избягвам ксеноестрогените.

# 320
Ън, много съжалявам. Егати сагата наистина! И как без да те погледне изписва клизма. Ами ако нещо не е наред и е състояние, където клизмата е противопоказна. Ужас! И това с местата също. Направо да пази Господ нещо супер сериозно да се случи... Радвам се, че ти е поолекнало буквално! Дано да не се повтаря този епизод.

Аз след като 2 седмици не си погледнах резултата от кръвния защото супер се бях напрегнала и притеснила и предвид, че преди няколко години калпротектина ми беше 15 пъти завишен над нормата, ММ ми го погледна и ме накара да оставя завещанието за по-нататък. Под 50 беше.

Сега след като нямам окултна кръв, нямам завишен туморен маркер, нямам висок калпротектин остава да разбера от къде промяната в изхожданията (понякога тънки, понякога на парчета, понякога кашести) след като много дълъг период си имах хубави, с нормални завидни форми и размери дето даже не ги и виждах. Директно като торпеда изчезваха, а сега нищо общо. Имам час за края на месеца.

# 321
Аз побързах да се похваля, че всичко приключи, но не е. Сега пък съм с разстройство, явно дебелото черво много се е раздразнило. Не ме боли горе около пъпа, или отляво, както обикновено ме боли,  само ниско долу към яйчниците ме боли, но хапна ли нещо, отивам в тоалетната. Имам цял куп нещица за спиране на разстройство, че обикновено това ми е проблема, но не смея да взема нищо, само при мисълта, че може пак да се задръстя, направо се изприщвам. Мисля да опитам чрез храната. Имам сухари, солени бисквити, солети. Ще сваря ориз и картофи. Не смея да пия никакви лекарства, дори от пробиотиците ме е страх сега. Някой съвет, или някой да се е справил с разстройство без лекарства?

# 322
Като при бебетата- вода от сварен ориз.

# 323
Всички посочени храни ще те запекат. Яж нормално и пий вода.

# 324
Благодаря! Вярно е. Обаче пак започна да ме кара да тичам до тоалетна и отново само слуз. Записах си час в супер док при един лекар, при когото ходи сина ми и в понеделник сутрин отивам с надежда да ме вкара в Каспела, където работи и да се види какво ми е. Не знам добри ли са гастроентеролозите в Каспела, дано са.

# 325
Просто се включиха храните и добавките за разхлабване.
Пилешка супичка без застройка.
Не мазно пиле с ориз - бяло месце.
Бял хляб, макаони с изкиснато сиренце.

ШУСЛЕРОВИ СОЛИ ПРИ ДИАРИЯ КОМБИНАЦИЯ / №3, №5, №8 / табл. 3 x 200
Обезателно пробиотик - детски ако трябва.

# 326
Не може да не си знаете, кои храни как ви влияят Hands V
Като ми е зле на стомаха минавам на оскъдно хранене, с 2 храни, които знам, че ми понасят.
Моята дъщеря  изкара над половин  месец само на пиле с ориз и ангелска супа.
Макарони не са добра идея, според мен.

# 327
Благодаря! Вярно е. Обаче пак започна да ме кара да тичам до тоалетна и отново само слуз. Записах си час в супер док при един лекар, при когото ходи сина ми и в понеделник сутрин отивам с надежда да ме вкара в Каспела, където работи и да се види какво ми е. Не знам добри ли са гастроентеролозите в Каспела, дано са.

Казват ,че др Станчев бил добър.Аз съм правила колоноскопия  при др Христов преди 7г . в Каспелата. Добър е,но  др А.Георгиев като прочете епикризата ми ка,,че не било огледано до край.Може да е имало  причина,защото  съм имала девертикули.Чувала съм,че били добри в Каспелата. Успех!

# 328
  • Габрово
Здравйте отново
Както писах имам СРЧ и хроничен неспецефичен колит/така пише в епикризата от колоноскопията/. Ходех по 2 пъти до тоалетна и постоянно имах чувството ,че ми се ходи до преди 2-3 дена. Сега пък почнах да ходя по 3-4 пъти кашаво и имам лека болка в корема/поносимо/ и пак имам чувство за недоизхождане
Докторката каза  - Ами ,имаш колит. Така ще е. Довърши си кутииката Спазмомен и след това пии два месеца трибутон.
Някой пил ли е това лекарство?

mimi_7999 беше ми писала ,че след лапароскопска  се получават такива проблеми, но над 3 месеца да съм така....Освен това нито един лекар не смята ,че има връзка м/у операцията и състоянито ми сега /поне при тези ,при които съм ходила/
Аз никога не съм била със запек през тези 3 месеца , а виждам в групата ,че повечето пишете ,че сте със запек.

Приемам съвети и мнения какво да правя - от 3 месеца само пия някакви лекарства , ходя до тоалетна и  при доктори - просто нямам думи

# 329
Аз също ходя сутрин след изпиване на кафето по 4-5 пъти в рамките на  2 часа. Изхожданията са нормални.
Проблемът е, че поради това трябва да ставам 2 часа по-рано,  преди излизането ми за работа.
Преди 2 години ми махнаха по време на колоноскопия полип на дебелото черво, също ми откриха лактозна непоносимост и хеликобактер (от направена комбинирано гастроскопия, заедно с колоноскопията).
  Хеликобактера уж го излекуваха с антибиотици.
Други оплаквания нямам. Скоро бях на тридневна екскурзия в чужбина с туристическа агенция и там нямах този проблем. Дали не е защото там само 2 пъти на ден ядях? Сутрин в хотела и вечер в ресторант. Обядът беше на крак и не точно стабилен обяд, знаете как е по време на обиколките по забележителности.
А тук си похапвам 5 пъти на ден.
Прочетох, че може да е от Хеликобактер, пак да се е появил.

Общи условия

Активация на акаунт