Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 27 485
  • 809
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Някой пробвал ли е да пие кокосова вода за червото? На гладно.
Аз имам явно някаква непоносимост към кокоса и почват проблеми с гастрита, или поне така си мисля. Но го дават нещо като алтернатива за лечение на УК и БК. Хайде, да не е лечение, но помага при възпалителни заболявания. Чудя се дали няма да помогне и при СРДЧ.
Също и чай от корен на глухарче.
Ти не си ли с проблем със стомаха, т.е. от стомаха да тръгват проблеми надолу по системата? Ако ти е спокоен стомахът, имаш ли проблем с червата?
Кокосовото масло, и водата сигурно, имат вещество, за което се твърди, че помага за гъбички в червата.
Коренът от глухарче е горчива билка, стимулира черен дроб/жлъчка. Но някои автори казват, че всички проблеми започват отгоре - черен дроб/жлъчка. И ако ги оправиш, надолу всичко се нормализира. Други твърдят, че всичко започва от най-отгоре, между ушите Joy

# 721
Някои така, някои онака..., но в крайна сметка, няма данни да е преборено твърдението на холистичната медицина, че всичко е едно цяло, и че принципът е:
От горе- надолу, и отвън - навътре  се разболяваме.
Отдолу- нагоре, и отвътре -навън се лекуваме.

# 722
  • София
За храносмилателния тракт съм сигурна, че ако лекуваш червото, няма да промениш нищо, ако имаш мързелива жлъчка, например. Все едно да измажеш тавана, а да не оправиш теча от покрива.
Но в тялото всичко трябва да се гледа холистично, понякога проблем с микробиома в червото влияе по-нагоре в системата. Холистичното е мръсна дума за лекарите. И ние хвърляме боб по форумите.

# 723
Гастродуоденит и неуточнен колит- срдч. Това имам. Понякога ме хваща само горното, понякога долното. Понякога и двете.

Това за холистичната медицина ми напомни за "Колелото на съдбата", на Елисавета Логинова и Зарев.
Ум разболява, ум лекува. И не само. Движение, храна, йога, баланс на ум, душа, тяло, хигиена на общуване, емоции, рейки, ТЕС, духовни практики, билколечение, фитопрепарати, акупунктура и т. н., и т. н.
Всички искаме едно хапче и да оздравем. А здравето е съчетания от мисъл, практики, движение, храна...

# 724
Не съм чела книгата, ще я погледна.
Не съм теоретик, имам някои други основи , за да споменавам холистика, но всеки си има свой път.
Бъдете здрави и вземете здравето в свои ръце!

# 725
Здравейте, да разкажа накратко...последните 4 години, съм основно със запек, тази година, 4 пъти изкарах чревен вирус с температура и разстройство/много лошо ми беше, с почти колабирания от болка/- в офиса , където работя сме три  жени в една стая, три от пътите двете с едновременно само с едната колежка ни хваща чревия вирус, 4-тия път , мъж ми и аз веднага след него, при него продължи близо месец, разстройството,а при мен...къркорене на червата,  подуване, позиви за ходене до тоалетна и нищо,  болки в корема, периодични по 20-30 мин и ми минава-изписах маса ентерол и пробиотици.И реших да отида на лекар, пуснаха ми изследвания -микробиология, хилобактер пилори,  няма нищо, и сега калпротектин, който излезе 630, при норма до 50.Гастрото, каза, че не е очаквала да излезе такава  висока стойност-и каза колоноскопия.Попитах, дали може да пия нещо и след един месец пак да пусна изследването.Съгласи се лекаря и ми изписа Колилен.Каза, че категорично отхвърля да има туморно образование,но съм притеснена.На ехограф всичко изглежда наред.Ще търся още едно мнение.Моля и препатили, с такъв завишен показател , дали се се спасили от колоноскопията?//и какво биха казали за така описаната ситуация/

# 726
Какво значи дали са се "спасили" от колоноскопията, това не е заколение някакво, а най обикновено изследване. При калпротектин над норма задължително се прави колоноскопия, за ваше добро е!

# 727
Здравейте, да разкажа накратко...последните 4 години, съм основно със запек, тази година, 4 пъти изкарах чревен вирус с температура и разстройство/много лошо ми беше, с почти колабирания от болка/- в офиса , където работя сме три  жени в една стая, три от пътите двете с едновременно само с едната колежка ни хваща чревия вирус, 4-тия път , мъж ми и аз веднага след него, при него продължи близо месец, разстройството,а при мен...къркорене на червата,  подуване, позиви за ходене до тоалетна и нищо,  болки в корема, периодични по 20-30 мин и ми минава-изписах маса ентерол и пробиотици.И реших да отида на лекар, пуснаха ми изследвания -микробиология, хилобактер пилори,  няма нищо, и сега калпротектин, който излезе 630, при норма до 50.Гастрото, каза, че не е очаквала да излезе такава  висока стойност-и каза колоноскопия.Попитах, дали може да пия нещо и след един месец пак да пусна изследването.Съгласи се лекаря и ми изписа Колилен.Каза, че категорично отхвърля да има туморно образование,но съм притеснена.На ехограф всичко изглежда наред.Ще търся още едно мнение.Моля и препатили, с такъв завишен показател , дали се се спасили от колоноскопията?//и какво биха казали за така описаната ситуация/
Пускахте ли окултни кръвоизливи? Да не се притеснявате, докато пиете лекарства и чакате резултат....

# 728
Не, за това лекарката не ми е споменавала.За какво точно е това изследване?

# 729
Базово изследване за рак на дебелото черво. Нови се фекална проба, струва само 10 лв. Правя си всяка година. Предполагам, че лекаря го е изключил заради млада възраст, иначе не би си позволил без колоноскопия. Под 40 години ли сте?

# 730
Не съм млада, на 46г съм.

# 731
Изследването щяло да е безплатно за всички над 50 г, та може да е решил така, но не е зле да се направи за лично спокойствие. Купете контейнер от аптеката и вземете пробата вкъщи. Излиза бързо резултата.

# 732
Здравейте, да разкажа накратко...последните 4 години, съм основно със запек, тази година, 4 пъти изкарах чревен вирус с температура и разстройство/много лошо ми беше, с почти колабирания от болка/- в офиса , където работя сме три  жени в една стая, три от пътите двете с едновременно само с едната колежка ни хваща чревия вирус, 4-тия път , мъж ми и аз веднага след него, при него продължи близо месец, разстройството,а при мен...къркорене на червата,  подуване, позиви за ходене до тоалетна и нищо,  болки в корема, периодични по 20-30 мин и ми минава-изписах маса ентерол и пробиотици.И реших да отида на лекар, пуснаха ми изследвания -микробиология, хилобактер пилори,  няма нищо, и сега калпротектин, който излезе 630, при норма до 50.Гастрото, каза, че не е очаквала да излезе такава  висока стойност-и каза колоноскопия.Попитах, дали може да пия нещо и след един месец пак да пусна изследването.Съгласи се лекаря и ми изписа Колилен.Каза, че категорично отхвърля да има туморно образование,но съм притеснена.На ехограф всичко изглежда наред.Ще търся още едно мнение.Моля и препатили, с такъв завишен показател , дали се се спасили от колоноскопията?//и какво биха казали за така описаната ситуация/
На моето дете първо му беше 425, втория път над 800. Правихме колоноскопия и нищо. Има лек процес, но не е нищо сериозно. Изследването е правено в Цибалаб второто в понеделник. В болницата пробата я взеха в четвъртък и излезе 127. Мисля, че я правиха в св. Иван Рилски. Пробвайте да се изследвате  там. Тия от Цибалаб ми иде да ги убия. На моето дете му махнах глутена и киселото и прясното мляко и е много по-добре. При вас вероятно има възпаление, заради всичките болестни. При нас също беше така. Минете на по-щадяща диета и след 15 дена в св. Иван Рилски изследване. В коя лаборатория е вашето изследване?

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 11:26 от Bory Ana

# 733
И при мен са правени в Цибалаб!Да, и аз ще повторя изследването след месец в друга лаборатория.

# 734
излязоха резултатите за хранителни непоносимости на моя син. Сега съм в размисъл. Има спор дали това са реални непоносимости или просто антитела и знак, че човекът е ял от тези храни. Вие какво знаете по въпроса?. Приемам съвети.

Общи условия

Активация на акаунт