Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 27 480
  • 809
  •   1
Отговори
# 735
И на мен ми препоръчаха тест за хранителни непоносимости! Не зная къде при нас правят!

# 736
Колко струва този тест и има ли изисквания преди да се направи?

# 737
Колко струва този тест и има ли изисквания преди да се направи?
Изобщо не съм проучила още!

# 738
И на мен ми препоръчаха тест за хранителни непоносимости! Не зная къде при нас правят!
какъв специална лист ви го предписа? Защото е малко спорен. Моето дете ще е на диета на база този тест, а аз чувам различни мнения за него.

# 739
какъв специална лист ви го предписа? Защото е малко спорен. Моето дете ще е на диета на база този тест, а аз чувам различни мнения за него.
Гастроентеролог.

# 740
На мен гастроентеролог, занимаващ се с чревен микробиом ми написа изследванията за хранителна непоносимост. С вземане на кръв в лаборатория.
- Антиглеадинови AT - IgA, IgG
- Aнтитъканна трансгутнаминаза - IgA, IgG
- Лактозна непоносимост - LCT 13910, LCT 22018
- Фруктозна непоносимост - Aldolase B
- Хистамин
- Диаминооксидаза (DAO).
    ......
От тях ми излезе че имам само лактозна непоносимост.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 16:35 от kristinia

# 741
И моите са почти към същите неща!

# 742
Аз правих Fox теста. Мисля, че вие друго сте правили.

# 743
Аз тепърва ще правя

# 744
Здравейте! В епикризата ми пише, че имам колитис хр. - демек хроничен колит ли? Пише, че е имало няколко спастични участъци и слуз. Обаче стойността на хемоглобина няма как да е моята - имам изследване месец преди и месец след изследванията. Не знам какво да мисля, само се надявам да са направени колоно и гастроскопията като хората.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 16:32 от anmasu

# 745
Аз тепърва ще правя
Чудя се кога предписват fox панела о кога панела за алергии. Единият алерголог ми каза, че иска панела за алергии, fox панела бил все едно си карал ковид и имаш антитела. Другият алерголог каза детето да е на диета 3 месеца без тези продукти е жълто и 6 месеца без тези в червено. Моето притеснение е - ако този fox панел е ала бала, не показва реални непоносимости, дали не си тормозя излишно детето. Вие какво знаете по темата?

# 746
Здравейте! В епикризата ми пише, че имам колитис хр. - демек хроничен колит ли? Пише, че е имало няколко спастични участъци и слуз. Обаче стойността на хемоглобина няма как да е моята - имам изследване месец преди и месец след изследванията. Не знам какво да мисля, само се надявам да са направени колоно и гастроскопията като хората.

Какво ви назначиха за лечение на колита? Слуз и аз имам, върви със запек при мен в момента. Преди години беше с разстройство.

# 747
Ън, написали са Нолпаза и Дуспаталин, но не съм разговаряла с доктор. И аз съм със запек. Да не казвам голяма дума, но в момента ми е спокойно - не ме боли долу вдясно и нямам къркорене. Не мисля, че ще взимам лекарствата, засега.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 16:50 от anmasu

# 748
Ние в понеделник ще пускаме тест хистамин във фецес и зонулин. Притеснявам се, че на моето дете съм му спряла всички продукти, към които проявява непоносимост и няма да е реален резултата. Мисля 2 дена да си яде млечни, глутен, бисквитки

# 749
Всички доктори казват че fox теста е ала бала, а пращат да се прави и после се чудиш да го спазваш ли... Аз си правих в Иван Рилски, спрях храните които ми излязоха, но се чудя и аз дали не се товаря излишно, без тях не виждам разлика, защото са доста основни като например яйца..

Общи условия

Активация на акаунт