🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"СЪНЯТ НА ЕШРЕФ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-24

• 18 804
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Ели, успех в обикалянето! Дано имате късмет, че това си е тегава работа!

Нези, благодаря за разяснението.
Залагам на стар Кадилак! Просто мафията я свързвам с тази марка....от коли не разбирам!

# 676
Права си, Жаки, кадилак е, но за модела не съм сигурна.

# 677
Честита Баба Марта!

Червено - за радост, любов и за страст
до бялото слагам, до чистото аз.
Нека с усмивка да грее лицето
и с много любов да е пълно сърцето!

# 678

Започна обратното броене за дългоочаквания сериал на Kanal D Eşref Rüya. Беше пуснат впечатляващ трейлър, включващ първите кадри от сериала „Eşref Rüya“, който ще се срещне с публиката съвсем скоро. Пуснатият трейлър на „Eşref Rüya“ започна да се споделя от различни части на света за минути.

ПЪТИЩАТА НА ЕШРЕФ И НИСАН СЕ КРЪСТОСВАТ

Пуснатият трейлър от поредицата, в който Çağatay Ulusoy играе героя на „Eşref“, а Demet Özdemir играе героя на „Nisan“, получи голямо признание за кратко време. Въпреки че първите изображения предизвикаха вълнение, бяха дадени и улики за мистериозния свят на Ешреф. След срещата си с Нисан, Ешреф отново ще се отвори за любовта.

ЗАПИС НА СПОДЕЛЯНЕ ОТ ФЕНОВЕ

Феновете на главните актьори на „Eşref Rüya “ Чагатай Улусой и Демет Йоздемир, намиращи се в различни части на света, счупиха рекорда за споделяне след пускането на трейлъра. Феновете на дуото, които отброяват сериала с голямо вълнение, проявиха голям интерес към трейлъра на Eşref Rüya.

ЛЮБОВ, ВЪЛНЕНИЕ, ДЕЙСТВИЕ ВСИЧКО В ЕДНО!

Докато Çağatay Ulusoy ще играе Ешреф, който е безразсъден човек с власт, пари и всичко, но е пленник на любовта, чието име не знае, Демет Йоздемир ще срещне публиката с ролята на Нисан, младият музикант, който кара сърцето на Ешреф да тупти за първи път след Руя. Историята на Ешреф и Нисан ще докосне сърцата на публиката и ще пренесе на екрана една дългоочаквана любовна история след много години.

Ешреф беше тласнат в света на престъпността поради самотата да остане сирак в млада възраст и с годините той придоби идентичност, която доминира в престъпния свят. За него сираците са неговите братя и сестри, които той заменя с изгубеното си семейство... Това семейство обаче съществува в средата на престъпния свят.

От една страна, Ешреф носи тежката отговорност да бъде ръководител на подземните организации, а от друга, неговото търсене на мир, който винаги е искал, никога не свършва. Нисан, която се появява неочаквано пред него, ще го завлече в непредсказуем вятър.

ЗВЕЗДЕН КАСТ

Продуциран от Tims&B, една от водещите продуцентски компании в сектора, продуциран от Timur Savcı и Burak Sağyaşar, режисиран от Uluç Bayraktar и написан от Ethem Özışık и Lokman Maral, Eşref Rüya скоро ще бъде на екрана. Актьорският състав на Eşref Rüya включва Çağatay Ulusoy , Demet Özdemir , Necip Memili, Büşra Develi, Ahmet Rıfat Şungar, Tolga Tekin, Görkem Sevindik, Ceren Benderlioğlu, Ebrar Karabakan, Umut Karadağ, Kaan Turgut, Aşkın Şenol, Şener Sava ş, Ахмет Йълдъръм, Керем Алп Кабул, Барту Зейтинчи, Гьокчем Чобан, Волкан Уйгун, Тайлан Гюлдере, Фериха Еюбоглу и Масит Копер.

Eşref Rüya скоро ще се срещне с публиката на Kanal D.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 13:22 от jackie.

# 679
Правило 3 на организацията
"Сираците"

#3 Никога не предавай

# 680
Здравейте,

Жаки, с едно нещо не мога да се съглася. Тома че е безразсъден. Поне от трейлъра не останах с това впечатление. Дори като говореше за масата и техния Баба показва, че е отговорен и притеснен за мира и спокойствието в организацията. Макар, че какъв мир и какво спокойствие в мафиотските среди може да има. Там винаги е хаос и решаване на всевъзможни проблеми.
А теб те виждам, че вече си по-добре. Радвам се много.

Ели, успех. Аз не го обичам много този процес на търсене. Обичам да го видя и да си го позная.

Нези, това с акцента много ми харесва. Наистина жалко, че не можем да усетим разликата. Може Аслъхан да е била неговата учителка по местен акцент.  А и е интересно, че в провинцията в Турция говорят по-твърдо. За мен р е твърда буква. Да ме извинят тук лингвистите, аз не съм много добра в тази област. Обаче примерно смятам името си за грубо заради буквите г и р в него. Особено заради р-то.

# 681
Честита Баба Марта,

Бъдете здрави, Момичета ❤️
Нямам търпение вече за Ешреф....не остана Simple Smile

Голям красавец ни е Simple Smile

В навечерието на националния ни празник, чух тази песен .... Изключително съм впечатлена, поздравявам Ви,
https://www.instagram.com/share/reel/BAGJJkdHZT

Настръхнах,....уникално изпълнение

Ели, на една вълна сме Simple Smile
Успех!
Жаки, аз разбрах за шегата Simple Smile
Спомням си, че съм чела, че единствено Чачи си пише в И.
Нези, Цвети,
Благодаря за буквичките 💐
Прекрасен ден, Ви желая....

# 682
Прави ли ви впечатление ретро визията на снимките. На мен много ми харесват. Някак мрачни. Въжето на кораба. Куршумът сега. Ако предадеш, това ще е твоята съдба.

# 683
Прави ли ви впечатление ретро визията на снимките. На мен много ми харесват. Някак мрачни. Въжето на кораба. Куршумът сега. Ако предадеш, това ще е твоята съдба.
Абсолютно!
Това видяхме и във фрага- погребваха предателството.
"Сираците"  оставя в мен усещането за едно патриархално семейство, за хора, живеещи по много строги правила, с техните закостенели представи за чест и достойнство, следващи убеждението, че семейството е над всичко.Защото това е тяхното семейство.
А в снимката на постера Чаатай изглеждаше като от сцена от  "Кръстникът"

Правило 2 на Сираците
#2 Защитете масата, подчинявайте се

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 14:34 от NeZ_9

# 684
Правила за сираци 2 Пази масата, подчинявай се, бъди верен.

П.П. Нези, не видях, че си си редактирала последният пост... нищо!
Още нещо ще пусна.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 15:01 от jackie.

# 685

Момичета, това е анализа на chatgpt  на постера на "Eşref Rüya"

Анализирам постера на сериала "Eşref Rüya":
🔎 Главни герои и език на тялото:
•   Мъжът на преден план (вероятно главният герой) излъчва власт, доминация и самоувереност. Облегнат е небрежно на коженото кресло, с разкрачена стойка и ръце върху подлакътниците – поза, която демонстрира контрол и сила.
•   Жената в портрета държи микрофон, което намеква, че е певица или артистка. Погледът ѝ е мистериозен, изразява смесица от съблазън и предизвикателство. Нейното присъствие в рамка може да символизира, че тя е спомен, мечта или недостижим идеал.
🎨 Цветове и осветление:
•   Цветовата палитра е тъмна и приглушена, с доминиращи нюанси на кафяво, черно и бежово, което създава луксозна и мистериозна атмосфера.
•   Осветлението е мека кинематографична светлина, подчертаваща лицата и текстурата на коженото кресло, добавяйки дълбочина.
•   Контрастът между светлината върху портрета и приглушената тъмнина на стаята подсилва усещането за носталгия или минала връзка.
💭 Цялостно излъчване:
Постерът носи нуар-естетика и гангстерски вибрации – вероятно сериалът ще включва престъпления, драма, романтика и властови конфликти. Атмосферата намеква за интриги и тъмни тайни.
✅ Силни страни:
✔ Изчистена композиция – минималистичен, но въздействащ дизайн.
✔ Силно внушение – героите излъчват власт, мистерия и драма.
✔ Добре подбрани цветове и осветление – допринасят за елегантен и кинематографичен стил.
❌ Слаби страни и препоръки:
🔹 Липсва повече информация за сюжета – визията е въздействаща, но не разкрива каква точно ще бъде историята.
🔹 Може да се добави символика – например, някакъв елемент на масата или в стаята, който да подсказва повече за персонажите.
🔹 Шрифтът на заглавието – може да бъде по-изразителен или стилизиран, за да подсили емоцията на постера.
💡 Препоръка: Ако сериалът има криминален или ноар-елемент, може да се добави по-силен визуален ключ – например, сянка, оръжие, пари или друг обект, който подсказва повече за съдържанието.
🔮 Очакван ефект: Постерът ще привлече зрителите, особено тези, които харесват стилни криминални драми с романтична нишка.
Емоционално въздействие на постера
🔹 Тайна и мистерия – Портретът на жената, висящ зад главния герой, създава усещане за спомен, загуба или недостижима мечта. Това поражда любопитство – каква е връзката между тях?
🔹 Власт и контрол – Позата на мъжа, облечен в черно и кожено яке, предава доминираща и заплашителна енергия. Изражението му е студено, уверено, донякъде безмилостно, което създава напрежение.
🔹 Романтична меланхолия – Жената изглежда красиво, но тъжно, което подсказва емоционална болка или драма в сюжета. Дали е изгубена любов? Или е в опасност?
🔹 Лукс и опасност – Тъмната, богато украсена стая, ретро осветлението и коженото кресло създават усещане за луксозен, но мрачен свят. Може да намеква за подземен свят, мафиотска история или съдбоносни решения.

Останалото после. Wink

# 686
Правила за сираци 1 Масата е на първо място.

# 687
Останалата част от анализа

Какво чувства зрителят?
✅ Любопитство – Каква е историята зад този мъж и жената в портрета?
✅ Леко напрежение – Очакване за конфликт, тайни или възможна трагедия.
✅ Меланхолия – Портретът на жената внася нотка на носталгия и недоизказаност.
🔹 Общо въздействие: Постерът създава атмосфера на драма, интрига и власт, насочена към зрители, които харесват криминални истории с емоционална дълбочина.
📌 Атмосфера и естетика
🔹 Стил: Луксозен, мистериозен, ноар-криминален с драматичен нюанс.
🔹 Цел: Да внуши власт, интрига и емоционална дълбочина, като представи света на сериала като тъмен, изпълнен със загадки и силни персонажи.
✅ Силни страни:
✔ Елегантност и класа – интериорът, коженото кресло и осветлението създават усещане за богатство и статус.
✔ Баланс между тъмнина и светлина – подсилва драматизма и мистериозното излъчване.
✔ Психологическа дълбочина – позите и погледите на героите загатват за сложни взаимоотношения.
❌ Слаби страни:
•   Атмосферата е твърде сдържана, няма достатъчно екшън елемент, който да засили напрежението.
•   Липсват подсказки за сюжета, например символика, която да загатва за темите в сериала.
🎯 Визуални акценти
✅ Силни страни:
✔ Мъжът в центъра – доминираща поза, която веднага привлича погледа.
✔ Портретът на жената – създава контраст и подсилва усещането за недостижимост или минала връзка.
✔ Детайлите – старинните стенни лампи, рамката на портрета и килимът допринасят за усещане за класа и лукс.
❌ Слаби страни:
•   Композицията е твърде статична, може да се добави повече динамика.
•   Ако жената е ключов персонаж, може да бъде представена по-осезаемо, а не само като картина.
🎨 Цветова палитра
🔹 Основни цветове: Тъмнокафяво, черно, бежово, топли тонове.
🔹 Ефект: Луксозно, мистериозно, с усещане за престиж и власт.
✅ Силни страни:
✔ Хармонична и стилна визия.
✔ Подсилва драматичната атмосфера.
❌ Слаби страни:
•   Няма ярък контраст – може би би било по-въздействащо, ако имаше един по-наситен акцентен цвят (червено, златисто и т.н.), който да насочва вниманието.
✔ Позиционирани са ненатрапчиво, така че да не разсейват от основната визия.
❌ Слаби страни:
•   Липсва слоган или кратко описание, което да даде повече информация за жанра или посланието на сериала.
📝 Заглавие
🔹 "Eşref Rüya" (букв. „Достоен сън“ или „Истински сън“ – зависи от контекста).
✅ Силни страни:
✔ Шрифтовото оформление използва смесен контраст – червено за "Eşref" и бяло за "Rüya", което помага на заглавието да изпъкне.
✔ Червеният цвят на "Eşref" може да символизира страст, опасност или кръв, а бялото на "Rüya" – сън, чистота, мечта или илюзия.
❌ Слаби страни:
•   Шрифтът можеше да е по-стилизиран и тематичен, за да подсили жанровото усещане.
•   Ако заглавието има дълбоко значение, може да се добави графичен елемент, който го подсилва.
•   Класически и изискан, напомнящ на мафиотски или гангстерски филм.
🔹 Каква е целта на постера?
•   Да внуши усещане за мистерия, власт и интрига.
•   Да привлече любителите на криминални драми с емоционална дълбочина.
🏁 Общо впечатление
✨ Въздействащ, но стилно сдържан постер, който успешно представя доминиращ главен герой и мистериозна женска фигура.
✅ Основни плюсове:
✔ Добре изградена атмосфера и премерена естетика.
✔ Силно емоционално внушение чрез език на тялото.
✔ Отличен баланс между лукс и мрачна мистерия.
❌ Основни минуси:
•   Липсва по-силен динамичен акцент, който да подсили въздействието.
•   Можеше да има повече визуални подсказки за сюжета.
👉 Препоръка: Ако целта е да се привлече по-широка аудитория, може да се добави по-интензивен цветови акцент, динамичен елемент или символ, който подсказва повече за историята.

Много интересно, нали? Wink

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 16:48 от NeZ_9

# 688
Преди малко пак гледах трейлъра на сериала и се сетих на какво ми прилича Чаатай в асансьора. Когато тя го погледна, когато той я гледаше, извърна поглед като смутен ученик. Много сладко.

# 689
Macit Koper, или Якуп баба, днес е рожденник.
Поздравен е от екипа на "Eşref Rüya"

Общи условия

Активация на акаунт