💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 343
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
Стеримар е пак физиологичен разтвор, но под формата на спрей. На мен не ми действа отпушващо. Ползвах тетрисал, но чисто дезинфекциращо в случая Sad най си го обичам олинт за тази цел, но сега.... Sad
Габи, при 38 и нагоре го пия парацетамола. Сега го пих еднократно, в четвъртък ми се появиха симптоми, петък пих парацетамол, от тогава не съм вдигала температура. Но пък си имам яко секрети. Пробвах днес с хипертоничен разтвор, но еднократно и не мога да дам отзив.

# 106
Ох аз с един малко по различен въпрос, ако някой е запознат. Предстои ми да ме преназначат на по-висока длъжност, така де формално имам 6 месечен изпитател срок. Не съм казала нищо в работата за момента, а и преди 12г.с. не ми се иска да казвам.
Имате ли представа чисто документално дали това е от значение за майчинство и може ли да породи някакъв проблем от това че се водя на изпитател, въпреки че на настоящата си позиция съм от 5 години.

# 107
Мисля, че няма значение за майчинството, рискът е в това, че като си в изпитателен нищо не е сигурно.

# 108
Можеш да пускаш продължителен болничен, но имай на предвид, че по време на болничен изпитателния срок се удължава заедно с него, за след това, когато вече влезеш в майчинство обаче, не съм наясно. Simple Smile

# 109
По време на изпитателния срок могат да те прекратят, дори когато си в болничен (преди майчинството). Това за 6те месеца изпитателен срок е по желание на работодателя, може и да нямаш изпитателен или да е само 1 месец. Ако наистина е “формално”както ти обясняват, договори се за по-кратък.
Аз не бих приела 6 месеца изпитателен срок дори и на по-висока длъжност на този етап официално, нито ще ти се отрази на майчинството, защото гледат 24 месеца назад. Рискът си е за теб.

# 110
И аз не бих се съгласила на изпитателен срок. Формалност, формалност, но има ли го документално, нямате никаква защита при евентуално уволнение.

# 111
За съжаление аз няма да стана мама октомври, днес прокървих обилно и изгубих бебето в 7г.с 2дни в къщи сам самичка. Имах кафеникаво зацапване от четвъртък, което казаха че е нормално от 7ма до 12та седмица. Бяха ми увеличили прогестероновите,но уви. Събота и неделя зацапването се увеличи. Днес на обед бях на преглед и се чу пулса и нямаше проблем, но следобед всичко излезе.Поплакахме си с моя мъж... Успех на всички!

# 112
  • Благоевград
За съжаление аз няма да стана мама октомври, днес прокървих обилно и изгубих бебето в 7г.с 2дни в къщи сам самичка. Имах кафеникаво зацапване от четвъртък, което казаха че е нормално от 7ма до 12та седмица. Бяха ми увеличили прогестероновите,но уви. Събота и неделя зацапването се увеличи. Днес на обед бях на преглед и се чу пулса и нямаше проблем, но следобед всичко излезе.Поплакахме си с моя мъж... Успех на всички!

Много съжалявам! Потвърдиха ли с ехограф, че плодният сак го няма? Как може такава немърливост от страна на лекарите да не Ми задържат в болница с кървене, докато не се установи от какво е... Прегръщам Ви силно!

# 113
Много съжалявам загубата! Сила и кураж и ви пожелавам много скоро отново да видите двете чертички и този път да е до щастлив финал!

# 114
Hug

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 14:28 от m0ni7o_m

# 115
Днес бях на преглед в 6г.с и 2д. За жалост е плодния сак не се вижда нищо кое знае какво, както се изрази лекарката ембрионален полюс и толкова. Вика ме след 10 дена пак да видим дали се е развил ембрион или е кухо яйце.

# 116
Ох, момичета, защо мен така ме боли стомахът? Каквото и да ям ми дразни и пари и боли, слънчевият сплит. Не стига че през 30 минути ми стърже от глад, но каквото и да ям не е ок. Беше позатихнало за два дни и пак започна. Постоянно съм свита на кълбо на спалнята и бълбукат едни газове допълнително, че и киселини. Ужасно е. В 9 г.с. съм от днес.

# 117
Здравейте пак съм аз ,самоче с по обстойно представена изтория и моля за вашето мнение .
Редовен МЦ на 28 дни ,последна МС на 09.01.2025г. На 10.02.2025г си правя тест който излиза положителен.По препоръка на лекарката ме извика след около 10 дни на преглед ,и така идва същинската част отивам аз гледа ме на вагиналния пита ме последна дата на МЦ и аз и казвам и останали, че не отговоря на тези седмици и размери..... този понеделник на 24.02 отивам отново в 6г.с +3дни и пак ми казва че е малко .... вижда се образувано малко ембрионче и все още не се вижда и чува пулс ... на 05.03. ме вика пак на преглед да видим какво се случва ...и за капак от 23.02 съм със вирус температурата и т.н ...
Моля за вашето мнение ,може да ми пишете и на лично дори .. Приятен и успешен ден на всички !🙏🍀

# 118
Може да е била по-късна овулация. Прекалено рано е още за изводи как ще се развие бременността. Според мен си изчакай прегледа, няма какво друго да се направи.

# 119
Ох, момичета, защо мен така ме боли стомахът? Каквото и да ям ми дразни и пари и боли, слънчевият сплит. Не стига че през 30 минути ми стърже от глад, но каквото и да ям не е ок. Беше позатихнало за два дни и пак започна. Постоянно съм свита на кълбо на спалнята и бълбукат едни газове допълнително, че и киселини. Ужасно е. В 9 г.с. съм от днес.
И аз съм така вече 1 седмица. Толкова ми е лошо, че чак съм в болничен. Отделно изкарах стомашен вирус и това още повече допринесе. Дори и вода като пия ми се повдига… вече е нетърпимо.

Общи условия

Активация на акаунт